Kaulinan kanggo ngajar murangkalih ngumbah panangan

Budak awéwé leutik ngumbah leungeun

nyiptakeun rutinitas di barudak éta penting pikeun pamekaranana, éta ngabantosan aranjeunna pikeun ngaraosan aman sareng ngahontal otonomi sareng mandiri. Masalah anu aya hubunganana sareng kabersihan, sapertos nyeuseuh leungeun, salian ti diperyogikeun pikeun nyingkahan inféksi sagala rupa, nyaéta adat anu penting pikeun barudak pikeun diajar ti saprak urang budak. Tapi pikeun seueur sepuh, nyandak murangkalih ngadopsi kabiasaan anu saé ieu tiasa janten tugas anu pikasieuneun.

Cara anu pangsaéna pikeun ngajar barudak nyaéta ku maénKegiatan anu pikaresepeun, anu ngalibatkeun pahala dina bentuk kaulinan, mangrupikeun cara barudak mendakan sareng diajar naon waé jinis pelajaran. Kaasup anu nuduhkeun kabiasaan anu hadé. Nalika kami aya di tengah usum flu sareng usum tiris, éta mangrupikeun waktos anu sampurna pikeun ngamimitian padamelan ieu.

Ngumbah leungeun sacara rutin mangrupikeun cara anu saé pikeun nyingkahan panyawat. Tapi barudak sering lieur sareng upami tugasna ogé bosen, aranjeunna moal masihan pentingna anu diperyogikeun. Kusabab kitu, panawaran sababaraha aturan kaulinan pikeun tugas ngumbah leungeunbakal ngabantosan anjeun ngajarkeun aranjeunna pelajaran penting ieu.

Ngenalkeun rutin kana kagiatan sadidinten

Cara ngabantosan barudak nyoko kana kabiasaan sadidinten nyaéta malikeunana sacara teras-terasan. Saban dinten nalika anjeun siap-siap angkat ka sakola, émut kabiasaan kabersihan sapertos nyikat waos, ngumbah panangan, nyandak ransel sareng sajabana. Coba pikeun nuturkeun paréntah supaya budakna tiasa émut leuwih gampang. Peuting, ngantep murangkalih nyikat waos nyalira sareng laun-laun ngalaksanakeun langkung seueur padamelan. Ku kituna, anjeun bakal laun ngenalkeun rutinitas kana kahirupan budak.

Kaulinan pikeun nyeuseuh leungeun

Budak awéwé leutik ngumbah leungeun

Kalayan sababaraha kaulinan sareng hadiah alit, barudak bakal diajar ngumbah panangan sareng ogé, aranjeunna bakal ngalakukeunana kalayan senang sareng tanpa perasaan neken.

Daptar titik

Tabel tabel nyaéta sampurna pikeun nuliskeun tugas-tugas leutik dina rutinitas barudak. Ngaliwatan poin prestasi, aranjeunna nampi hadiah alit. Sareng éta ngajantenkeun gimna pikaresepeun, upami anjeun gaduh sababaraha murangkalih, persaingan anu séhat bakal dilakukeun di antawisna pikeun ningali saha anu kéngingkeun pahala heula. Sakali aranjeunna diajar kumaha tabel point jalan, anjeun tiasa ngenalkeun tugas-tugas énggal dina kawajibanna.

Mandi anu diadaptasi

Kanggo murangkalih mendakan padamelan di bumi pikaresepeun, éta penting lingkunganana cocog pikeun aranjeunna. Kalayan kecap séjén, kamar mandi umumna henteu cocog pikeun barudak ngora. Coba pikeun nempatkeun bangku dimana aranjeunna tiasa naék supados tilelep langkung diaksés. Anjeun ogé tiasa nempatkeun stiker khusus pikeun ubin di area wastafel sareng botol kanggo sabun karakter karesepna.

Di pasar swalayan, anjeun tiasa ngagaleuh sabun tangan khusus kanggo murangkalih alit, kalayan aroma anu amis sareng pernak-pernik. Detil leutik ieu tiasa janten pasti pikeun budak pikeun mendakan motivasi sareng sumanget pikeun nyeuseuh leungeun nyalira.

Lagu lucu

Indung ngajar putrina nyeuseuh leungeun

Naha anjeun émut kerdil ti Salju Bodas nyanyi unggal dintenna badé damel? Pasti ngan ukur mikirkeun éta ngajantenkeun anjeun langkung raoseun sareng motivasi. Nyiptakeun lagu saderhana pikeun ngumbah panangan anjeun, éta henteu kedah panjang teuing. Paduan suara anu mencolok bakal cekap, tapi matak gampang pikeun barudak émut. Unggal-unggal waktuna ngumbah leungeun, nyanyi lagu babarengan.

Barudak pastina resep éta sareng unggal dinten aranjeunna bakal nyungkeun anjeun ngumbah panangan, supados aranjeunna tiasa nyanyi lagu na. Kalayan téhnik saderhana ieu, anjeun bakal tiasa ngalebetkeun rutinitas kabersihan jadi diperyogikeun pikeun anu alit. Léngkah-léngkah aranjeunna bakal janten otonom sareng mandiri. Léngkah anu hadé pikeun pamekaran kedewasaan anjeun, tapi ogé ngaleupaskeun tina sadaya padamelan sadidinten.

Kéngingkeun murangkalih kénging kaahlian, nyaéta ngabantosan aranjeunna déwasa. Entong kasalahan mikir yén lamun aranjeunna diajar mandiri, aranjeunna bakal liren ngabutuhkeun anjeun. Aranjeunna bakal janten budak leutik anjeun, tapi aranjeunna kedah tumuh sareng janten jalma mandiri anu mandiri sareng valid.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.