Kaulinan kanggo ningkatkeun katerampilan motor di murangkalih

kaulinan motor

Duanana katerampilan motor anu hadé sareng kasar pikeun barudak mangrupikeun katerampilan anu tiasa digarap sareng ditingkatkeun ngalangkungan kaulinan sareng kagiatan. Barudak diajar utamina ku maén, ieu kumaha aranjeunna berinteraksi sareng dunya sareng diajar kumaha jalanna ku cara anu pikaresepeun. Hayu urang tingali naon na kaulinan pikeun ningkatkeun katrampilan motor dina murangkalih.

Naon jinis katerampilan motor aya?

Kaahlian motor ngarujuk kana gerakan anu rumit sareng terkoordinasi tina sistem lokomotor pikeun ngendalikeun gerakan awakna nyalira. Mangrupikeun cara gerak sareng hubungan dunya. Ieu mungkin berkat koordinasi sistem saraf pusat, otot sareng sendi.

Nalika orok dilahirkeun kapasitas motorna terbatas pisan sareng kaseueuran gerakanana sacara teu dihaja. Nalika aranjeunna tumuh, gerakanna janten langkung terkoordinasi sareng rumit, masih rada kurang awal tapi ku jalanna waktos aranjeunna diajar ngalakukeunana sacara sukarela sareng langkung saé sareng langkung saé.

Kaahlian motor dibagi kana dua: motor kasar sareng katerampilan motor rupa. Kaahlian motor kasar mekarkeun heula, sareng pondasi pikeun katerampilan motor rupa. Éta ngarujuk kana koordinasi umum, kasaimbangan, sareng kamampuan nyiptakeun gerakan lega pikeun kelompok otot ageung. Teras aya katrampilan motor anu hadé, anu ngarujuk kana gerakan anu paling pas, alus sareng dexterous sapertos nahan pensil kanggo nyerat. Pikeun ngahontal éta, mateng sistem saraf sareng otot langkung diperyogikeun.

Pangembangan motor ieu barudak berkembang dina waktos anu sami nalika ngembangkeun sacara fisik, tapi ku kagiatan sareng kaulinan anu tangtu urang tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun ngarangsang katerampilan motor sareng ngabantosan aranjeunna dina pamekaran. Cobi tingali naon Aya gim kanggo ningkatkeun katerampilan motor di murangkalih.

kaulinan motor kotor

Kaulinan kanggo ningkatkeun katerampilan motor di murangkalih

  • Ulin di alam. Kaparigelan motor budak pikeun ningkat kalayan kabébasan gerak sareng aktivitas fisik. Ieu kahontal di luar ruangan, hubungan sareng alam, dimana murangkalih tiasa ngaji, luluncatan, nungkulan halangan, ngarayap ... Panasaran aranjeunna ogé bakal dirangsang. Salaku tambahan, barudak kedah di luar ruangan sareng anjeun bakal nyiptakeun kenangan salami saumur hirup.
  • The tapak suku. Mangrupikeun kaulinan koordinasi sareng kasaimbangan. Kalayan sababaraha kartu warna sababaraha tapak na diteukteuk anu nyangkut kana taneuh kalayan tingkat kasusah anu béda. Barudak kedah luncat kana éta tanpa murag. Ku cara ieu aranjeunna bakal diajar kénca sareng katuhu, janten dina lumpuh, luncat kana hiji titik ... Dimimitian ku set anu gampang teras tambihan langkung sakedik.
  • Tali tali leumpang. Daripada tapak dina taneuh, anjeun ogé tiasa ngadamel garis lempeng nganggo pita perekat supados murangkalih tiasa nuturkeun kalayan henteu murag siga anu leumpang cangkéng.
  • Ngagambar. Mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nguatkeun katerampilan motorik anu hadé. Sagala jinis karajinan bakal dilakukeun, anjeun tiasa milih anu paling dipikaresep ku budak. Saeutik demi saeutik kaahlian motorna bakal langkung saé sareng hadé sareng polah na langkung pas.
  • Ngadamel gerobak. Kaulinan barudak anu khas condong kana panangan anjeun sareng sina angkat angkat suku anjeun. Janten ngabantosan ningkatkeun kamampuan motor kotor anjeun ku kéngingkeun kakuatan dina panangan anjeun. Anjeun tiasa ngalaksanakeun balapan gerobak roda, angkat ti hiji titik ka tempat anu sanés, atanapi nyandak barang-barang ti hiji tempat ka tempat anu sanés sareng tingali sabaraha lami.
  • Boling. Barudak resep bowling sareng aranjeunna ogé damel dina koordinasi panangan sareng suku. Anjeun tiasa nganggo pin bowling nyata, botol plastik, atanapi bonéka anu beuratna beda-beda pikeun ngajantenkeun langkung gampang atanapi sesah pikeun aranjeunna.
  • Liat. Mangrupikeun cara anu saé pikeun ngagarap katerampilan motor anu hadé sareng anu dipikacinta ku barudak. Anjeun bakal perhatoskeun yén unggal gerakanana langkung akurat.
  • Niron sato. Kaulinan anu pikaresepeun pisan dimana barudak kedah nyonto sato sareng anu sanés kedah nebak perkawis éta. Éta ngabantosan aranjeunna pikeun dianggo katerampilan motor kotorna.

Kusabab émut ... maén mangrupikeun cara anu paling saé pikeun diajar sareng senang dina waktos anu sasarengan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.