Kagiatan pikeun barudak ti umur 1 dugi ka 2 taun

barudak maénkeun kagiatan pikeun barudak ti umur 1 dugi ka 2 taun

Upami anjeun ngagaduhan orok antawis umur 1 sareng 2 taun, anjeun bakal perhatoskeun kumaha maén mangrupikeun bagian tina diajar sadidinten Sareng sapertos ti hiji dinten ka dinten salajengna, anjeunna ngajantenkeun kamajuan anu luar biasa, sareng sapanjang jalan sareng senang! Kalayan ieu kagiatan pikeun barudak 1 dugi 2 taun, Orok gampang diajar maén ngalaksanakeun kalakuan nyalira sareng ngalangkungan jalma séjén. Kamampuh silih berganti sareng barudak sanés bakal ningkatkeun kakuatan pikeun berinteraksi sareng anu sanés.

Éta ti taun mimiti hirup nalika budak dina waktos pangsaéna pikeun jalma dewasa mimiti maénkeun sareng aranjeunna ningkatkeun hubungan sosial, pikaresepeun, diajar sareng pamekaran psikomotor.

Maca

Éta ogé mangrupikeun waktos anu saé pikeun déwasa pikeun ngamimitian maca buku gambar ka aranjeunna sahingga nguatkeun budak leutik kabiasaan maca, anu penting pisan dina kahirupan! Maca ti taun ka pengker penting, anjeun tiasa maca ka anjeunna sakali wengi atanapi nalika siang salaku saatos istirahat. Maca bakal ngabantosan anjeunna pikeun ningkatkeun komunikasi na sareng anjeun, anjeunna bakal ngagaduhan kosa kata anu langkung saé sareng anjeunna ogé bakal diajar hal-hal hébat sareng anjeun.

orok maen teddy

Tapi maca teu kedah janten hal anu tetep dijangkar dina taun mimiti hirup. Maca penting pisan pikeun sagala umur, tapi naon anu anjeun kedah ngahontal nalika anak anjeun leutik nyaéta anjeunna ningali buku carita salaku kaulinan anu pikaresepeun pikeun bersantai sareng anjeun. Upami anak anjeun ngaitkeun waktos maca salaku hal anu saé pikeun anjeunna, nalika anjeunna dewasa anjeunna bakal janten pembaca anu hadé.

Musik sareng lagu

Salaku tambahan, éta ogé waktos pikeun memberdayakeun murangkalih ngupingkeun musik sareng numuwuhkeun rasa wirahma, ngajalajah awak anjeun sareng sora disakuriling anjeun. Anjeun tiasa nyanyi ka anjeunna sareng ngadamel gerakan sareng puisi pabinihan sahingga anjeunna bakal niron anjeun sareng gaduh waktos anu pas pikeun maénkeun sareng anjeun.

Barudak umur 1 sareng 2 taun lagu cinta, wayang sareng, langkung ti sadayana, niru jalma anu aranjeunna gaduh salaku rujukan. Lagu-lagu sapertos "Los cinco lobitos" atanapi "Palmas, palmitas" mangrupikeun conto lagu anu, salian ti nyanyi, ngabantosan aranjeunna pikeun maénkeun kalayan ningkatkeun rasa wirahma sareng koordinasi visual-manual.

Anjeunna ogé bakal gaduh waktos anu saé upami anjeun nempatkeun anjeunna lagu barudak kalayan wirahma sareng musik bagja. Kaduruk anjeunna CD ku lagu-lagu karesepna!

Tulisan anu aya hubunganana:
Jenis kaulinan sareng klasifikasi

Nyekel teras ngalih

Nalika anak anjeun mimiti ngorondang sareng tiasa ngalih kalayan gampang, aranjeunna resep maén tag, Janten saatos anjeunna nyarios "Kuring ngagaduhan anjeun" bakal pikaresepeun pisan pikeun budak leutik. Maénkeun tangkepan, ngagelitik atanapi kaulinan naon waé anu ngalibetkeun gerakan sareng kabagjaan, bakal ngajantenkeun murangkalih anjeun bagja sareng kontén rongkahna.

orok sareng orok maén

Nalika anjeunna ngagaduhan langkung kendali kana awakna, anjeun tiasa maén sareng anjeunna ngalirkeun bola ka anjeun, maén sareng balon, niup gelembung sabun pikeun ngabeledugkeun aranjeunna ... naon waé anu ngalir sareng ngalih kalayan senang pisan!

Ngarangsang indra

Barudak resep pisan ningali sareng némpél bonéka sareng cocooan (atawa bahan anu diciptakeun ku anjeun), éta mangrupikeun salah sahiji kagiatan pikeun barudak ti umur 1 dugi ka 2 taun anu paling dipikaresep ku aranjeunna. Salaku conto, nalika aranjeunna masih orok aranjeunna resep ningali héndsét ngagantung di luhur bokorna kalayan musik sareng bonéka, aranjeunna ogé resep ningali gambar dina témbokna, jsb.

Budak umur 1 sareng 2 taun teras-terasan ngembangkeun kamampuan ngagunakeun awakna ku otot ageung sareng alit (motor kasar sareng motor halus) pikeun ngalakukeun kagiatan. Aranjeunna resep nyokot objék, némpél aranjeunna, ékspérimén sareng aranjeunna sareng mendakan hal-hal anu énggal.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kegiatan sareng gim pikeun damel koordinasi mata manual sareng murangkalih di bumi

Henteu perlu mésér cocooan pisan pikeun aranjeunna maén, Kalayan kotak anu pinuh ku pinset, anak anjeun bakal némpas dina pinset teras dibalikkeun deui pikeun ningali kumaha aranjeunna sadayana murag deui.

Cara séjén pikeun ngarangsang indra barudak (sareng nyiptakeun sababaraha musik dina prosés) nyaéta nyieun sora ku pariuk, pot, panci, iteuk, sendok…. Naon anu anjeun gaduh di bumi aman sareng bising! Salian ti ningkatkeun rasa wirahma, aranjeunna bakal gumbira ngadamel bising sareng seueur ribut di bumi, seuri dijamin!

Kegiatan artistik

Aktivitas pikeun barudak umur 1 dugi ka 2 kalayan nada artistik ogé mangrupakeun ide anu saé pikeun ningkatkeun kreativitas sareng imajinasi murangkalih Umur 1 sareng 2 taun, aranjeunna ogé bakal senang maén. Anjeun kedah nyayogikeun aranjeunna bahan anu aman sareng pantes umur, anjeun kedah terang yén barudak dina yuswa ieu nempatkeun sagala rupa dina sungutna sareng anjeun henteu kedah masihan aranjeunna alat naon waé anu tiasa bahaya pikeun kaséhatan atanapi kaamananna.

Anjeun tiasa tinggalkeun aranjeunna cet orok khusus (sapertos ieu anu aranjeunna jual di dieu) teras nempatkeun kertas ageung kana lantai sareng témbok, pasang cet kana leungeun sareng suku, sareng antepkeun anjeunna mikaresep ngadamel seni ku awakna nyalira! Anjeun bakal nyiptakeun komposisi anu bahkan seniman pangsaéna henteu tiasa didamel deui. Éta ogé bakal janten kenangan anu hadé pikeun nalika anjeunna dewasa ... Sanaos tangtosna, saatos waktos mandi dijamin!

Kolam renang

Kolam renang bola ogé mangrupikeun gim anu hadé pikeun budak umur 1 sareng 2 taun. Bal warna sareng kasempetan pikeun mindahkeun sareng ningkatkeun masing-masing otot anjeun nalika maén, henteu dibaosan! Éta ogé bakal tiasa gaduh waktos anu saé di tempat anu aman sareng teu aya bahaya, kumargi kantongna ngagaduhan ukuran anu cekap, éta biasana lemes sareng aranjeunna aya di kolam renang empuk kalayan ukuran anu leres kanggo nyegah aranjeunna tina ngarugikeun diri.

Tapi naon anu paling penting pikeun maénkeun kaulinan pikeun murangkalih sareng murangkalih 1 sareng 2 taun Nyaéta terang putra anjeun sareng terang naon anu dipikaresepna ku anjeun supaya anjeun tiasa senang. Émut yén bal, gerakan, mendakan hal-hal sareng ngajajah dunya mangrupikeun kagiatan anu anjeunna paling resep. Tapi anu paling dipikaresepna salian ti sadayana anu disebatkeun dina tulisan ieu, nyaéta nyéépkeun waktos sareng anjeun, ulin sareng éta salian ti gaduh waktos anu saé anjeun tiasa ngajagi anjeunna supados anjeunna henteu cilaka bari senang-senang sareng ngajajah babarengan kalayan pituduh anjeun, dunya disakurilingna.

Mésér anu pasti bakal janten favorit anjeun link ieu.

Kumaha anjeun ngagaduhan paling senang maén sareng anak anjeun? Béjakeun kami naon kagiatan pikeun barudak 1 dugi 2 taun anjeun resep ngalakukeun sareng aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

113 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mercedes Tristan Flores cenahna

    Halo, kuring, abdi pendidik sareng abdi hoyong terang naon kagiatan atanapi latihan anu kuring peryogikeun pikeun orok umur 11 bulan anu henteu hoyong ngarayap, anjeunna teras-terasan nangis nalika kuring nempatkeun anjeunna dina posisi ngorondang, anjeunna langkung resep nangtung tina sababaraha jati.
    Kuring ogé ngagaduhan budak awéwé umur 1 taun 3 bulan anu teu aman pisan leumpangna, anjeunna ampir hasil tapi sieun pisan sareng resep cicing sareng ngarayap.

  2.   margarita munoz cenahna

    Sigana mah halaman anjeun saé pisan sareng kuring resep pisan upami anjeun ngirimkeun inpormasi lengkep supaya kuring tiasa ngerjakeun tugas di bumi ok

  3.   HELEM MORMONTOY HEREDIA cenahna

    Halo. Kami teknisi keperawatan Kuring damel di bumi Abdi hoyong terang metode atanapi gim naon anu kuring kedah dilamar pikeun barudak 5 bulan 16 bulan kalayan defisit dina bidang bahasa sareng motor kasar sareng halus

  4.   rosana cenahna

    Kami ibu sareng gim ieu sigana saé pisan pikeun kuring sabab éta henteu bahaya pisan
    sareng kuring resep pisan, kuring hoyong terang biaya ieu
    hatur nuhun kana waleran anjeun

  5.   Carolina cenahna

    Abdi hoyong terang metode pikeun ngurus orok anu geulis pisan, aduh aduh manuk

  6.   SILVIA GARCIA cenahna

    MEGUSTARIA K NANGGALKEUN LOBA GAME ATAWA KAGIATAN pikeun barudak ti saprak 1 dugi ka 2 taun ti saprak kuring damel di taman bumi sareng semu anu leres ngajantenkeun rada heureuy pikeun nempatkeun kagiatan-kagiatan pikeun aranjeunna anu ngagaduhan barudak anu umurna sami-sami. MAIL

  7.   CAROLINA cenahna

    BAYI ANU YAMA MARTIN MATIAS AGUSTIN LUCAS TIMAS JEUNG HAYANG SADAYANA TEU NYAHO SANGATNA JAUH TAPI JADI LUPA JEUNG ANJEUNG BARÉÉNNYA PALING SINGET DI Bumi JEUNG BISA NYAUMKEUN ASS ASS AS ASEM, NU PAJERA ANU HAYANG KANGGO BENI QT LO deui

  8.   Maria Alejandra Barrios Garcia cenahna

    Abdi guru prasekolah sareng kuring gaduh kasempetan anu saé pikeun damel sareng indung. ku sabab kitu kuring kedah langkung seueur diajar sareng gaduh deui alat pikeun ngabantosan aranjeunna dina pamekaran biopsychosocial sareng spiritualna

  9.   Paola cenahna

    Kuring resep ogé kaulinan kusabab kuring gaduh kembar sareng Abdi hoyong ngahibur aranjeunna
    Dadah;

  10.   Mary cenahna

    Abdi hoyong aranjeunna nempatkeun kaulinan anu pikaresepeun pikeun barudak umur 5 dugi ka 4 taun, punten ……
    Hahaha !!!!!!!!!!! ……. ?????? '??????

  11.   natalia vega cenahna

    Hai, Abdi Natalia, abdi ngalaksanakeun prakték propésional di binih sareng kuring kedah maénkeun kaulinan sadidinten pikeun budak lalaki sareng awéwé ti umur 1 dugi ka 2 taun, anu sering béak ideu, éta bakal ngabantuan upami anjeun tiasa ngabimbing abdi sareng sababaraha kagiatan kanggo ngembangkeun sareng aranjeunna. hatur nuhun

  12.   Erika Montiel cenahna

    halo sareng maca halaman ieu. Sareng ieu anu super, kasus kuring ieu di handap kuring ngagaduhan orok anu kadua, umur 11 bulan, tapi anjeunna henteu ngorondang, anjeunna ngan ukur nyusup kana punggung na anjeunna henteu hoyong jalan-jalan upami cicing nyalira di hiji tempat tapi anjeunna henteu. nyandak léngkah kuring peryogi bimbingan ti saprak orok munggaran kuring dina jalan 10 bulan sareng ngorondang tabuh 6 hatur nuhun kana perhatosan Anjeun Gusti mugia nuhun

  13.   nana cenahna

    Abdi damel di binih. Abdi hoyong dibimbing ngalaksanakeun kagiatan pikeun barudak ti 1 taun dugi ka 2 taun. Abdi peryogi hal-hal anu pikaresepeun. Nuhun !!

  14.   sandratorres cenahna

    Halo, punten, kuring hoyong anjeun ngabantosan kuring dina kagiatan damel katerampilan motorik anu hadé sareng kasar sareng budak lalaki sareng budak awéwé umur 2 taun, kusabab kuring damel di prasekolah sareng kadang kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun sareng aranjeunna, hatur anjeun pisan, mugia anjeun tiasa ngabantosan kuring.

  15.   Luciana cenahna

    Halo !!!! Punten, upami aya dina jangkauan anjeun, kuring butuh anjeun ngirimkeun kuring ka buruan sareng barudak umur 2 taun ti saprak kuring diajar pikeun guru awal sareng kuring kedah ngadamel file sareng kaulinan barudak umur éta pikeun Salasa ieu kuring bakal ngahargaan pisan, kuring resep mendakan anjeun.

  16.   bodas cenahna

    Janten indung janten kerer ka murangkalih anjeun sareng ngurus aranjeunna seueur aci ke anu jaga
    Arto ngartos kuring punten kuring nyuhungkeun anjeun

  17.   CAMILA cenahna

    OLA Kuring CAMILITA RAJA ROMA Abdi 3 TAUN JEUNG indung kuring SUKSES JEUNG Geulis Abdi bogoh pisan nya sareng budak kuring ogé bogoh ka anjeunna seueur sapertos indung kuring sareng dulur kuring anu mangrupakeun puteri CHI SANTIAGO sareng nyumputkeun sadayana TI MÉDÉNÉNÉNÉNÉNNG MEREK JEUNG EMAS JEUNG SILVER JADI CANGKUR HIRUP SANGGUNG GAMPANG

  18.   fatimah noel cenahna

    Hai, abdi fati, pikeun kuring kuring resep sagala
    Abdi hoyong terang massssssssss

  19.   Maribel cenahna

    Halo :
    Nami abdi Maribel sareng kuring nuju magang profesional sareng murangkalih ti umur 1 dugi ka 2 taun sareng kuring kedah gaduh langkung seueur kagiatan mangga waé murangkalih sumping kalayan seueur tanaga sareng unggal kagiatan anu kuring lakukeun réngsé dina waktos anu singget, hatur nuhun pisan loba pikeun sagalana

  20.   laura juliana cristancho saza cenahna

    Mangrupikeun anu pangsaéna sabab ayeuna putra abdi parantos senang sareng kuring tiasa langkung tenang tapi éta mangrupikeun nuhun anu pangsaéna pikeun nyiptakeun kaulinan ieu

  21.   samah cenahna

    Abdi hoyong kaulinan pikeun orok umur 1 dugi ka 2 taun saprak kuring gaduh budak awéwé anu teu tenang pisan

  22.   Viviana cenahna

    Abdi hoyong upami aya anu ngagaduhan buruan murangkalih umur 4 taun supados kuring tiasa ngalaksanakeunana di tempat kemah upami aranjeunna tiasa ngirim kana email abdi nyaéta: duck_colon09@hotmail.com
    hatur nuhun

  23.   ignatia cenahna

    Hai, kuring murid TK sareng kuring kedah terang sababaraha ideu pikeun ngadamel kaulinan barudak antara 1 taun sareng 2, anu paling aranjeunna naroskeun ka kuring dina gim nyaéta ngabantosan stimulasi bahasa barudak, naha anjeun tiasa masihan kuring ideu ngeunaan gim éta bisa kuring ngalakukeun?

  24.   seredek cenahna

    Kuring mendakan sagala rupa anu aya dina halaman ieu pikaresepeun pisan, kuring nyarankeun ka anjeun, muhun

  25.   MARIELVIS cenahna

    Abdi peryogi kaulinan pikeun 8 bulan abdi lami NJIÑA anu kaulinan bakal janten abdi

  26.   carmenza Sanchez cenahna

    Abdi hoyong jelas pisan ngeunaan kumaha kagiatan dilakukeun pikeun orok ti 8 bulan dugi ka 1 taun, hatur nuhun

  27.   Paola cenahna

    Abdi resep murangkalih tapi éta budak awéwé langkung seueur
    imut sareng teu tahan sapertos kieu
    barons hehehe.

  28.   ana cenahna

    Halo, kuring gaduh budak umur 1 taun tilu bulan, anjeunna parantos leumpang, tapi masalahna nyaéta anjeunna henteu nyarios. Kuring henteu terang kumaha kuring ngabantosan anjeunna, kuring ngobrol sareng anjeunna, Kuring nyanyi ka anjeunna tapi teu nanaon anjeunna ngan ngajerit

  29.   Monica cenahna

    Halo Ana! Abdi ngawartosan anjeun ulah hariwang, milik kuring, anu ayeuna umur 2 satengah taun, henteu ngamimitian dugi ka sataun satengah. Unggal murangkalih bénten sareng aya anu ngamimitian ngacapruk kecap mimiti-awal pisan nyaéta sababaraha anu butuh waktos Ayeuna, dugi aranjeunna mimiti nyarios aranjeunna komunikasi henteu sacara lisan sareng anjeun kedah merhatoskeun sami sareng upami aranjeunna nyarios ka kami ku kecap, anjeun ogé kedah terang yén aranjeunna parantos ngartos seueur naon anu anjeun carioskeun sareng aranjeunna nyepeng dina hulu na teras tiasa tetep betah, kusabab putri, pas aranjeunna mimiti aranjeunna henteu lirén ....

    Salam !!

  30.   Sandra cenahna

    Abdi hoyong anjeun ngabimbing kuring sakedik perkawis putra kuring anu umurna 3 1/2 taun sareng anjeunna resep sering-sering maénkeun dapur ti 1 taun 1/2, kuring henteu terang naha éta saé atanapi goréng. Abdi ngahargaan pisan réspon anjeun.

  31.   Rosos cenahna

    Halo .. ps, sigana bakal ngabantosan pisan pikeun milarian masalah ieu kalayan gancang sareng kuring kongkrit kumargi kuring mangrupikeun parobihan d tratro d peks umur 3 taun janten peks da taun sareng bulan anu sanaos kuring parantos ngalaksanakeunana sateuacan bahkan sanaos kuring henteu pinuh waktos kuring gaduh mamang naon berkat rohangan na éta gampang dilengkepan.

  32.   heueuh cenahna

    Halo, nami abdi nayeli sareng kuring hoyong anjeun ngirim langkung seueur inpormasi ngeunaan kaulinan sareng tuangeun kanggo murangkalih 1 taun 4 bulan, mugia halaman ieu saé pisan, naséhatna parantos ngabantosan pisan kuring

  33.   BERSIH cenahna

    Teu aya pertandingan, oh kumaha pikaboseneun kuring panginten ngagaduhan kaulinan pikeun putri abdi tapi kuring ningali yén henteu

  34.   John cenahna

    Punten ngadamel musibah, PELOTUDECES NULIS HARAPAN ALLAH NU HUKUM ANJEUNG DINA Dinten Q Aranjeunna gaduh murangkalih anu kajantenan ka aranjeunna !!! HABIA DENGAN H DO DENGAN H DO DINA HOLONG BELAJAR NULIS !!

  35.   Adriana cenahna

    Halo, saé kanggo kuring, éta saé pisan murangkalih ageung tina ieu, kuring umur 39 taun

  36.   Adriana cenahna

    bohong Abdi yuswa 9 taun

  37.   araceli cenahna

    Goréng pisan kuring ngira yén aya gim pikeun kaponakan awewe kuring tapi teu aya halaman ieu kuring miharep éta bakal katingali ku jalma anu terang yén aranjeunna nempatkeun aki-aki dina modérenitas
    Abdi Araceli II yuswa 14 taun

    sadayana nyandak iteuk !!!!!!!!!!

  38.   Evelyn ruiz cenahna

    Kuring gaduh budak awéwé umur 19 bulan anu masih teu tiasa jalan-jalan, anjeunna nyobian tapi masih hésé pisan pikeun anjeunna, kumaha kuring ngabantosan anjeunna pikeun ngahontal langkung katerampilan motor kumargi sigana kuring parantos ngalindungan anjeunna teuing.

  39.   CAHAYA JELAS cenahna

    Ieu Sanés kaulinan

  40.   Mary cenahna

    Woof.

  41.   joelis cenahna

    abdi resep budak awéwé

  42.   araceli cenahna

    ieu lain kaulinan anu bosen
    abdi henteu hoyong

  43.   Claudia cenahna

    Hola
    Abdi nembé muka rohangan murangkalih sareng hoyong kagiatan anu tiasa kuring laksanakeun sareng barudak ti 1 dugi ka 3 taun 11 bulan, kuring gaduh sababaraha kagiatan tapi saeutik demi saeutik aranjeunna lemes, sareng murangkalih kaleungitan minat kana kagiatan anu parantos aranjeunna laksanakeun parantos sateuacanna.

    Gracias

  44.   Tatiana cenahna

    Halo: Kuring guru sareng kuring gaduh sakelas murangkalih binih. Kuring henteu terang kagiatan naon anu ngajantenkeun aranjeunna bermakna pikeun diajar, punten aya anu masihan lampu. Hatur nuhun

  45.   Valentina cenahna

    kaulinan ieu Heboh kuring henteu ngartos
    permios permios

  46.   Claudia cenahna

    Kuring henteu terang naon anu kudu dilakukeun ku putra kuring anu umurna 8 taun, anjeunna beurat pisan sareng anjeunna henteu pernah ngerjakeun PR na ... BANTUAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! !!!!

  47.   Claudia cenahna

    halo barudak, naon anu anjeun lakukeun?

  48.   cakar cenahna

    Halo Kuring damel di pabinihan sareng murangkalih umur 2 dugi ka 3 taun sareng kuring kaleungitan ide, naha anjeun tiasa mamatahan naon kagiatan anyar pikeun umur ieu kuring bakal ngahargaan aranjeunna ...... Salam

  49.   nona cenahna

    Abdi teu hoyong halaman ieu seueur kusabab gimna henteu dugi ka kuring sareng kuring henteu hoyong halaman na

  50.   Romina cenahna

    Téks na saé pisan, éta ngabantosan kuring pisan.
    Ka pangurus halaman, langkung saé upami anjeun ngahapus koméntar anu salah tempatna, sareng ka anu ngantunkeun koméntar kuring naros, Naon anu henteu angkat ka sakola? Pikeun cinta Gusti, diajar nyerat leres atanapi janten sakedik langkung konsisten.

  51.   javi cenahna

    Aranjeunna tiasa ngirimkeun kuring gim atanapi kagiatan pikeun dilakukeun sareng barudak umur 1 dugi ka 2 taun, kuring henteu mendakan seueur anu kedah dilakukeun. Hatur nuhun

  52.   Maria Jose cenahna

    Abdi bogoh ka plimis abdi Daniel David pisan kuring muja anjeunna yuswa 0 taun

  53.   jozelin cenahna

    Budak lalaki resep kana kuring namina omar sareng kuring resep anjeunna sareng anjeunna ngawartoskeun upami kuring hoyong janten kabogohna sareng kuring henteu terang naon anu kuring kedah terang ka anjeunna yén anjeunna mikanyaah ka kuring sareng kuring bogoh ka anjeunna ♥♥♥ sareng kuring parantos mikir ngeunaan sareng kuring badé Ngomong enya kuring hoyong janten kabogohna kuring yuswa 10 taun sareng kuring anom tapi henteu teuing naon anu ceuk kuring minuhan hal-hal anu sanés anu ditingali ku jalma asing haha ​​anu ntaaa ba di sakola kuring sareng énjing Kuring bakal nyarios okkk janten kuring bakal ngawartosan anjeunna omar Upami abdi hoyong janten kabogoh anjeun sareng saprak 1c kuring parantos resep anu biru, anjeun ogé resep sareng anjeunna ambek

  54.   Kari cenahna

    Abdi hoyong terang naon jinis kagiatan anu tiasa kuring bikeun ka barudak sataun rata-rata ku sindrom handap

  55.   m. magda cenahna

    Kuring gaduh sababaraha kagiatan anu pikaresepeun pikeun anjeun anu janten guru
    Taros sareng tuang *
    Balik kana luhur halaman

    Lingkungan anak nyayogikeun seueur rangsangan pikeun panca indera na. Pasihan anjeunna rupa-rupa hal anu kedah diperiksa. Anjeun bakal gaduh waktos anu pas pikeun nanganan aranjeunna sareng nempatkeun kana sungut anjeun.

    Bahan:
    • Rupa-rupa kadaharan karesep budak

    • Korsi luhur

    • Plastik pikeun nutupan lantai


    Kasadaran lingkungan


    Pangwangunan gerakan anu tepat


    Ékspérimén ilmiah

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Siapkeun sajumlah alit tina sababaraha rupa kadaharan anu dipikaresep ku anak anjeun pikeun keuna, raos sareng bau, contona, gelatin rasa buah, yoghurt, potongan cau, séréal dina bentuk bunderan, oatmeal, spaghetti, sareng sajabina.
    2. Nyebarkeun palastik di dapur teras nempatkeun korsi luhur di luhur.
    3. Korsi budak dina korsi luhur teras tuang salah sahiji tuangeun kana baki.
    4. Hayu budakna maénkeun tuangeun salami sababaraha menit, nalungtik ku panangan na teraskeun kana sungutna.
    5. Cabut tuang sateuacan masihan anu sanés kanggo pamariksaan.
    6. Tingali kana babasan budak nalika anjeunna mariksa unggal porsi tuangeun. Sebutkeun unggal tuangeun sareng jelaskeun ka anjeunna nalika anjeun nempatkeun kana baki.

    Kasalametan: Salawasna awaskeun budak éta supaya anjeunna henteu cekik kana tuangeun.

    Bel disumputkeun *
    Balik kana luhur halaman

    Dina versi musik ieu sumputkeun sareng milarian murangkalih kedah milari lonceng anu disumputkeun. Éta henteu sesah pisan sabab anu anjeun kedah lakukeun pikeun mendakan aranjeunna nyaéta nuturkeun sora na.

    Bahan:
    • Boneka boneka nganggo bel di jero atanapi gelang anu didamel nganggo lonceng

    • Rupa-rupa tempat pikeun nyumputkeun bél, contona, boneka sato sareng simbut


    Nyababkeun jeung pangaruh


    Pangwangunan kognitif


    Kaahlian auditor

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Milarian cocooan anu gaduh bel jingle atanapi ngadamel gelang bel jingle. (Pastikeun nganggo lonceng anu cekap ageung sahingga anak anjeun henteu tiasa cekek.)
    2. Teundeun budak kana taneuh teras pasang di sakurilingna sagala rupa objék anu tiasa dijantenkeun tempat nyumput, contona boneka sato sareng simbut.
    3. Jantenkeun budak ningali bél sareng ngalihkeunana pikeun ngupingkeunana.
    4. Tanpa anaking diperhatoskeun, nyumputkeun bél dina salah sahiji tempat nyumput.
    5. Naroskeun ka murangkalih: "Di mana bélna?"
    6. Angkat tempat-tempat nyumput hiji-hiji sareng pindahkeunana. Ogé mindahkeun obyék anu aya dina bél nalika anjeun nyokot éta, tapi tong ngantep budak ningali éta.
    7. Tingali kumaha parobihan budak nalika anjeun mindahkeun bél.
    8. Pendakan bél nalika anjeun nyarios: "ieu bél!"
    9. Ngulang gim ngarobah tempat nyumput.

    Kaamanan: Pastikeun lonceng aman dipasang kana naon-naon supaya budak teu tiasa ngelek

    Di kebon binatang *
    Balik kana luhur halaman

    Nalika murangkalih mimiti ngucapkeun kecap kahijina anjeunna resep pisan disada. Bawa anjeunna dina perjalanan imajinér ka kebon binatang pikeun diajar ngeunaan sato bari ningkatkeun kamampuan nyarios sareng ngupingkeunana.

    Bahan:
    • Sasatoan boneka atanapi gambar sato ageung

    • Korsi kanggo murangkalih

    • Sora anjeun


    Pangakuan ku ceuli


    Kaahlian nyortir


    Kamekaran basa


    Interaksi sosial

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Kumpulkeun sababaraha sato boneka atanapi gambar sato ageung.
    2. Linggih murangkalih dina korsi luhurna, payuneun anjeun.
    3. Pasang sato atanapi gambar di gigireun ramo anjeun supados murangkalih tiasa ningali sungut anjeun sareng niru sora anu didamel sato.
    4. Hayu budak nyobaan ngaréka sora teras ngulang deui.
    5. Angkat sasatoan atanapi gambar salajengna teras pakeun sora masing-masing.
    6. Ngulang kaulinan sareng sadaya sato.
    7. Kéngingkeun sato atanapi gambarna deui, tapi waktos ieu lirén sateuacan niron sora sato sahingga budak tiasa ngarep-ngarep.

    Kaamanan: Entong teuing sora anjeun nalika muterkeun sora supados budakna henteu panik.

    Maénkeun bonéka *
    Balik kana luhur halaman

    Nalika visi anak anjeun ningkat, anjeunna tiasa ningali objék langkung jelas sareng dina jarak anu langkung ageung. Pikeun ngagawekeun kamampuanna pikeun museurkeun sareng nuturkeun obyék, gaduh bonéka dina nalika anjeun tuang, robih, atanapi ulin sareng anjeunna.

    Bahan:
    • kaos kaki bodas bersih

    • spidol teu tiasa dileungitkeun


    Kamekaran basa


    Interaksi sosial


    Katerampilan visual

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Mésér sapasang kaos kaki bodas anu cekap pas pikeun panangan anjeun.
    2. Gambar panon, halis, irung sareng ceuli dina ujung kaos kaki, kalayan spidol permanén. Tetelakeun keuneung kaos kaki pikeun ngadamel sungut sareng ngagambar létah beureum dina jero lipit.
    3. Pasang budak dina pangkonan anjeun, dina méja parobihan atanapi dina tempat tidur gantung na.
    4. Pasang wayang dina hiji panangan sareng ngahibur murangkalih ku lagu atanapi ayat, atanapi ngan ukur ngobrol sareng anjeunna. Pikeun langkung senang, nempatkeun bonéka anu sanés dina panangan anjeun anu sanés.

    Kaamanan: Entong ngantep budak nguseup kaos kaki sabab tinta tiasa cair sareng lebet kana sungutna.
    Topi pareum *
    Balik kana luhur halaman

    Nalika murangkalih mimiti mikawanoh rupa, waktuna maén topi. Anjeun moal tiasa ngabobodo anjeunna lami-lami, tapi anjeunna bakal pikaresepeun angkat sareng pasang topi.

    Bahan:
    • Rupa-rupa topi

    • Korsi barudak atanapi tempat tidur gantung

    • Ramo sareng sirah anjeun


    Cukang lantaranana


    Ngungkulan kahariwang anu dihasilkeun ku jalma asing


    Konstanta obyék (obyék tetep sami sanajan robah)


    Kaahlian sosial

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Candak sababaraha topi atanapi mésér sababaraha toko baju atanapi kostum anu dianggo. Coba kalebet beanie, beanie, firefighter helm, badut hat, bowler hat, beret, sareng sapasang flap ear atanapi topi bulu anu pikaresepeun. (Entong nganggo masker di buruan sabab biasana nyingsieunan budak dina yuswa ieu.)
    2. Pasang budak dina korsi teras calik di payuneun anjeunna.
    3. Pasang salah sahiji topi sareng ngadamel raray nalika anjeun nyarios anu narik minat murangkalih sapertos "Tingali kuring!" atanapi "Abdi saurang pemadam kebakaran!"
    4. Dengdekkeun ka murangkalih supados anjeunna tiasa nyandak topi sareng dicabut, atanapi dicabut sorangan.
    5. Ngulang kaulinan sababaraha kali nganggo topi anu sami sateuacan robih.

    Kaamanan: Kadang-kadang barudak janten sieun nalika penampilan jalma robih. Upami murangkalih mimiti rebun-rebun, pasang topi dina waktos anu sakedap teras angkat teras angkat ka anjeunna terang yén anjeun indungna / bapakna. Upami anjeunna masih kumalayang, simpen kaulinan ieu nalika anjeunna langkung sepuh.

    Buka sareng nutup *
    Balik kana luhur halaman

    Saatos ngalahirkeun, mangpirang-pirang bulan si anak sacara naluri nangkep objék dina dampal pananganna, tapi henteu gampang ngaleupaskeun éta. Ieu mangrupikeun kaulinan anu bakal ngabantosan anjeun pikeun mekarkeun panangan sareng réfléksi anjeun pikeun nyokot hal-hal.

    Bahan:
    • cocooan ukuran sedeng anu anak tiasa gampang nyokot sapertos kerak, sato boneka, teethers, blok, jsb.

    • Méja atanapi korsi luhur


    Grab teras turun


    Pangwangunan gerakan anu tepat


    Kadali otot anu tepat

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Kumpulkeun sababaraha cocooan anu pas dina panangan budak.
    2. Diuk budak dina pangkonan anjeun, caket méja atanapi korsi luhur.
    3. Tempatkeun cocooan caket ka murangkalih supados anjeunna tiasa ngukutna.
    4. Ajak anjeunna nyandak cocooan éta.
    5. Saatos murangkalih anjeun ngukut cocooan terasrasakeun sakedap, laun-launkeun ramo sareng angkat.
    6. Simpen cocooan deui kana méja.
    7. Nalika murangkalih bebas, nyanyi lagu ieu ka anjeunna bari misahkeun leungeun budak, ngahijikeun sareng ngadamel anjeunna keprok. Korma, buah ara sareng kastanye, gula sareng nougat kanggo murangkalih abdi téh.

    Kaamanan: Salami sasih-bulan ieu budak bakal nempatkeun sadaya cocooan dina sungutna. Pikeun ieu anjeun kedah pastikeun éta beresih sareng teu gaduh ujung anu seukeut atanapi bagian leutik anu tiasa kaluar sareng nyababkeun sesek.

    Lantera ngumbara *
    Balik kana luhur halaman

    Pikeun ngabantosan budak anjeun ningkatkeun kamampuan visualna, maénkeun lantern ngumbara sareng anjeunna. Ieu mangrupikeun kaulinan anu sepi anu tiasa dimaénkeun dina wengi, sateuacan nempatkeun budakna dina imbit, atanapi kanggo niiskeun anjeunna.

    Bahan:
    • kamar poék

    • Senter


    Nyababkeun jeung pangaruh


    Persépsi jero


    Ngartos lingkungan


    Ngalacak panon

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Anggo kamar anu tiasa poék lengkep.
    2. Linggih dina korsi atanapi di lantai teras pasangkeun budak dina pangkonan anjeun.
    3. Kalayan lampu pareum, hurungkeun sénter sareng cahaya dina témbok supados murangkalih katarik ku lampu.
    4. Sebutkeun naon-naon ngeunaan lampu, contona: "oh, tingali lampu na!"
    5. Lalaunan mindahkeun sinar sinar sareng lirén dina objék anu pikaresepeun.
    6. Sebutkeun hiji hal ngeunaan obyék anu hurung, contona: "Aya teddy bear anak urang!"
    7. Tetep ngalihkeun lampu dugi ka budak bosen di buruan.

    Kaamanan: Entong hurung langsung kana panon budak. Upami anjeunna kasieunan kana poék, hurungkeun lampu peuting. Ieu moal ngirangan pangaruh sinar senter teuing.
    Juggler riang *

    Nalika orok mendakan yén anjeunna gaduh dua panangan, anjeunna kataji ku ngahontal barang-barang, nyandak sareng nahan aranjeunna. Buang sababaraha hal di awang-awang sareng lalajo murangkalih janten tukang bajo!

    Bahan:
    • Tilu cocooan anu gampang dicekel anu narik perhatian budak.


    Coordinación


    Pangwangunan gerakan anu tepat


    Ngabéréskeun masalah

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Kumpulkeun tilu cocooan warna-warni anu gampil dipetik. Upami anjeun gaduh tilu cocooan énggal anu teu acan ditingali ku budak, langkung saé anu hadé. Entong ngantep budak ningali cocooanna.
    2. Diuk budak dina lantai atanapi ngantep anjeunna nangtung.
    3. Nawiskeun anjeunna salah sahiji cocooan sareng ngantepkeun éta memeriksana sakedap waktos. (Simpen anu pang dipikaresepna pikeun anu terakhir.)
    4. Nalika anjeunna nyokot cocooan, wawaran anu kadua pikeun nyokot éta ku panangan anu sanés sareng nonton réaksina. Anjeunna tiasa nyandak duanana cocooan, hiji dina unggal panangan, atanapi anjeunna tiasa ngantepkeun anu tiheula sareng museur waé ka anu kadua.
    5. Upami anjeunna muragkeun cocooan anu munggaran, nunjukkeun anjeunna sareng ajak anjeunna kanggo ngukut deui supados anjeunna gaduh unggal panangan.
    6. Nalika murangkalih parantos nalungtik kadua cocooan, wawaran anu katilu sareng awas réaksina. Anjeunna tiasa neundeun salah sahiji atanapi duanana cocooan éta, atanapi anjeunna tiasa tetep nganggo dua cocooan sareng nyobaan milari cara kéngingkeun cocooan énggal. Hayu anjeunna ngalakukeun naon anu anjeunna pikahoyong pikeun méréskeun masalah.

    Kaamanan: Pastikeun yén cocooan henteu ngagambarkeun bahaya atanapi beurat teuing sahingga murangkalih henteu nganyenyeri dirina upami murag kana sampéanna.

    Pita musik *
    Balik kana luhur halaman

    Barudak resep pisan ngajalajah sora-sora anyar sareng khususna resep ngaos. Ieu mangrupikeun kasempetan pikeun anjeun pikeun ngawangun grup musik anjeun nyalira sareng maénkeun sadaya alat.

    Bahan:
    • Obyek dapur anu nyaring: cetakan aluminium atanapi timah pikeun muih, pot sareng wajan, mangkok plastik, sendok kai, sikat, adun, kotak séréal kosong, kotak susu kosong, sendok, gelas plastik sareng toples sareng awét

    • Lantai dapur


    Nyababkeun jeung pangaruh


    Pangwangunan gerakan saderhana sareng tepat


    Kaahlian auditor


    Wirahma sareng gerakan

    Naon anu kudu dilakukeun:
    1. Kumpulkeun sababaraha objék ti dapur anu tiasa disada teras disimpen dina lantai.
    2. Linggih murangkalih di tengah alat dapur sareng ngantepkeun ngotéktak pasipatanana.
    3. Diajar anjeunna ngadamel sababaraha sora: neunggeul, ngagedur, ngocok, ngageter, ngagulung, sareng sajabina.
    4. Saatos murangkalih anjeun resep kalayan alat-alat bari, pasang sababaraha musik sareng ajarkeun anjeunna tetep wirahma.

    Kaamanan: Pastikeun yén obyék éta henteu aya bahaya ka budakna (éta henteu ngagaduhan sisina atanapi juru anu seukeut.

  56.   Karla cenahna

    Halo, wilujeng enjing, tanpa terang seueur perkawis éta, sareng kuring ngajar putrina sagala hal, ayeuna éta anjeunna kataji ku imah alit sareng kuring ngabantosan anjeunna ngawangun éta !! Anjeunna yuswa 2 taun sareng terang kumaha badé ka kamar mandi ti saprak 1 taun sareng hiji-hijina masalah kuring nyaéta anjeunna hiperaktif pisan tapi kuring resep pisan tentang anjeunna, éta ngajadikeun kuring sedih pisan kusabab anjeunna parantos hoyong angkat ka prasekolah sareng anjeunna sataun deui tapi anjeunna kadang-kadang ngabentuk yén kuring ngantunkeun 3 kali saminggu ka taman resep damel babaturan sanaos anjeunna henteu nyarios pisan. Hatur nuhun X ngupingkeun kuring !!…

  57.   Anel Porras cenahna

    Kuring gaduh murangkalih sataun hiji sareng aranjeunna ngawartoskeun ka kuring di TK yén anjeunna henteu acan ngorondang ogé, sareng ku sabab kitu anjeunna henteu hoyong jumeneng sareng langkung seueur ngalihkeun kana hal, salian ti sieun ku sagala rupa anu nyaéta anyar, gim énggal, jalma anyar, cocooan énggal, tékstur énggal, singgetna sadayana énggal, tiasa ngabantosan kuring anu leres nyaéta anjeunna mangrupikeun anak kahiji kuring sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun…. Hatur nuhun !!!

  58.   Darla ::. cenahna

    Masih surak, sanés pikeun anjeun tersinggung tapi putra anjeun ngagaduhan masalah ^ o)

  59.   Mariana cenahna

    HALO, NAMI JEUNG MARIANA JEUNG NU TAUNI

  60.   Liza cenahna

    Abdi ngurus budak awéwé umur 1 taun sareng 4 bulan. Kurang langkungna kuring gaduh rutin pikeun anjeunna, anjeunna ngagaduhan waktos ningali bonéka, teras sakedik nalika kuring maca ka anjeunna sareng nalika kuring maca ka anjeunna anjeunna gaduh buku dina pananganna. Anjeun gaduh waktos kanggo maén. Waktosna tuang, bobo sakedik.

    Abdi hoyong terang naon deui anu kuring tiasa lakukeun sareng anjeunna, dimana anjeunna tiasa diajar hal-hal anyar.

  61.   lissy cenahna

    Nya, kuring sanés indung, tapi handap sareng barudak leutik anu ngartos

  62.   lissy cenahna

    Nya, kuring sok nyobian sumanget dina naon anu kuring lakukeun kusabab kuring resep tapi kuring nampi yén kuring hoyong diajar hal-hal anyar

  63.   Valentina cenahna

    Kuring mendakan situs anjeun saé pisan sabab éta damel kuring cukup raos ku program anjeun

  64.   den cenahna

    Kuring resep hubungan kuring sareng murangkalih kuring langkung seueur sareng naha kuring bakal endara

  65.   Dana cenahna

    KIMBELIN LOPEZ CHACON anjeun moal tiasa bangsat deui barudak anjeun sakumaha anu anjeun sebatkeun, ogé turutkeun anjeunna sareng kaponakan awewe, indung, adi, hahahaha

  66.   tamara sareng nicole cenahna

    Bosen sabab teu aya buruan
    aya punten!

  67.   Nadia cenahna

    nempatkeun kaulinan lusers tulang

  68.   BANNECXA cenahna

    KISIERA NEPI KAGIATAN Naon anu kuring tiasa masihan BB 1 taun kuring 7 Sésa KE KAGIATAN NULANG GRASIAS PEMBELAJARANNYA

  69.   FI cenahna

    Ieu siga anu bosen pisan ka kuring tapi matak lucu sami waé pikeun murangkalih sanés déwasa.

  70.   humarurung cenahna

    Hai, abdi nuju diajar janten guru TK sareng kuring peryogi pisan kagiatan anu aya hubunganana sareng sora sareng naon anu kuring tiasa laksanakeun supaya aranjeunna tiasa némpél lawon atanapi bahan anu béda-béda.

    hatur nuhun

    Kuring miharep sababaraha pitulung

  71.   PELABUR cenahna

    HELLO Abdi ALEXANDER KIERO NINGALI KUMAHA SANGKA Hal

  72.   Evelyn cenahna

    Hai, sigana henteu bahaya pikeun kuring, anak awéwé kuring umur hiji taun nyéépkeun maén, abdi bogoh pisan ka anjeun

  73.   poe cenahna

    halo iiop soii saii soii mama sareng kuring ngarepkeun anjeun ningali éta pisan dina sagala hal

  74.   Sandra cenahna

    anjeun bodo sareng bosen Abdi peryogi seueur gim atanapi bodo sareng kuring diajar proferora sareng kuring peryogi bahan anu diperyogikeun sareng kuring ogé ngagaduhan putra umur 1 taun anu hoyong maénkeun perang anjeun bodo gua ches

  75.   Gladys cenahna

    Halo, kuring hoyong anjeun kirimkeun langkung seueur tips tentang kumaha cara ngajar budak awéwé umur 2 taun ka kamar mandi, tétéla anjeunna rada sieun tapi resep diajar

  76.   Arianna cenahna

    Kuring gaduh dulur misan kuring sareng anjeunna yuswa 1 taun sareng anjeunna geulis anjeunna resep cai sareng nalika mandi, ja imajinese tapi anjeunna ngan ukur resep ka cai pancuran

  77.   Arianna cenahna

    Abdi ngantosan anjeun Monica

  78.   marifer cenahna

    kaulinan ieu ps boring

  79.   dylan cenahna

    orokna aranjeunna lucu tapi aranjeunna langkung geui sareng maraco maraco maraco marjaj jajajajjja…., maraco

  80.   Laura cenahna

    Hai, abdi Laura, abdi guru sareng ngurus murangkalih alit ti umur 1 dugi ka 2 taun, janten kuring sesah kusabab salah sahiji murangkalih henteu nurut kana aturan sareng kuring henteu terang kagiatan naon lakukeun pikeun anjeunna pikeun nurut aranjeunna sabab anjeunna mimiti nangis nalika kuring masihan anjeunna paréntah. sareng kuring gaduh budak awéwé anu henteu bersosialisasi sareng kolega sanésna sareng kaleresan upami kuring asa pisan. Mugi-mugi kuring tiasa nampi jawaban, hatur nuhun

  81.   julianna pereira cenahna

    Abdi resep pisan Abdi hoyong masihan seueur ciuman ka orok abdi Brunito sareng orok anu sumping ... muhun ciuman Abdi resep halaman ieu

  82.   ana cenahna

    15 orok abdi bidadari

    1.    ingrid kokots cenahna

      MMM SUDAH KUMAHA AYA ANJEUN ANJEUN JAJAJAJAJAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAA

  83.   elcimar ... cenahna

    Dua orok abdi bidadari, aranjeunna imut.

  84.   singa bikang cenahna

    Halo, kuring gaduh anak awéwé umur 4 taun sareng kaulinan ieu saé pisan pikeun tiasa latihan sareng murangkalih

  85.   Nellyscar Bermudez cenahna

    halo ka abdi, abdi hoyong maén sareng anjeun

  86.   Valeria cenahna

    anu goréng

  87.   Valeria cenahna

    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  88.   natali cenahna

    Abdi gaduh kembar, awéwé sareng budak lalaki, aranjeunna geulis, aranjeunna yuswa 3 bulan. Kuring indung anyar sareng kiat ieu ngabantuan kuring pisan….
    Hatur nuhun pisan kissessssssssss! ♥

  89.   Nadia cenahna

    Pendapat kuring nyaéta kuring langsung henteu resep pisan sabab éta kabéh jalma paling bajingan anu kuring pernah tingali dina kahirupan kuring.

    SABABNA PELOTUDOOOOOOOOOOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAJAJAJAJAJA

  90.   Phaedra cenahna

    Hiji-hijina hal anu kuring carioskeun nyaéta urang sadayana ngaliwat hal anu sami. Maksad abdi sadaya orok sareng anu henteu resep nyaéta masalah na !!

  91.   eriprincesa-la-mas-graciosa-del-internet-y-las-las-más-copada sareng kuring bakal nyaritakeun, sial lami upami aranjeunna asup kana gajina anu njijikkan ieu deui sareng kuring bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung lami shitters cenahna

    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh qqqqqqqqqquuuuuuuuuuuuuuueeeeeeeeeeeeeee ttttttttttttttooooooooooooonnnnnnnnnnnttttttttttttttttttttttttttttttttttoooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!!!!! ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  92.   javiera cenahna

    Kuring bau kumaha sadayana atanapi sadayana
    ngadangukeun naon orokna disebat milik kuring disebat ignacio sareng ignacia

    1.    ingrid kokots cenahna

      OSEA K BEAR

  93.   mikaela cenahna

    Maksadna kitu kéju hartosna abdi

  94.   Joanna cenahna

    Éta pikaresepeun sabab nyaritakeun kuring kumaha ngurus orok kuring

  95.   Kari Montes cenahna

    Abdi resep pisan naon anu aya di halaman ieu sareng anu matak, salaku pendidik kuring tiasa nyarios yén ku tips permainan praktis ieu urang tiasa ngajembaran kapinteran sareng ajaran sadayana pék.

  96.   Cristina cenahna

    HAHAHAHA Q PELAJARAN PELAJARAN NULIS ANJEUN XQ ANU TEU NGARTI APA… .. SANDRA…. Anu dina koméntar anu pangheulana siga kana inpo sigana kuring anu saé sareng yakin pisan ... Babies resep pisan. Budak kuring umur 1 taun maen ngalungkeun panci, maen sareng muterkeun drum na ... sapertos jogét ogé musik anu dipindahkeun ... sareng langkungna upami urang jogét sareng anjeunna

    1.    samarian cenahna

      Nyebat jalma utusan sigana kuring kurang ngahargaan, ka batur saur mojang éta ti nagara sanés.

    2.    ingrid kokots cenahna

      Éta XD JEUNG ANJEUN BUDAK JEUNG XD XD XD XD XD LOLO LOLO

  97.   Mariana Ines Solomon cenahna

    Abdi peryogi kagiatan rekreasi pikeun budak lalaki umur 1 dugi ka 2 taun

  98.   Mariana Ines Solomon cenahna

    Abdi peryogi kagiatan luang pikeun barudak di antara 1 dugi ka 2 taun ngahaturkeun nuhun ka jalma anu kolaborasi sakedap sigana

  99.   yonson cenahna

    hatur nuhun pisan, kuring ngalakukeun ampir sadayana éta kuring gaduh budak awéwé hiji satengah

  100.   Anna Laura cenahna

    Mmmm Kuring milari kagiatan rekreasi pikeun barudak ti umur 1 dugi ka 2 taun tapi punten langkung khusus !!!

  101.   astridconsueloquevedo cenahna

    Abdi peryogi sababaraha kagiatan ulin pikeun damel sareng barudak ti umur 1 dugi ka 2 taun. PAKASANAN.

  102.   issaa aminah cenahna

    Hai, abdi mc issa, kuring cicing di Israel, orok sataun-satengah kuring nyarios ampir sampurna, sareng seueur diterapkeun pikeun diajar, tapi kuring henteu terang naon anu kedah dipésér kanggo anjeunna atanapi kedah dipiharep ku anjeunna. maén sareng tetep dina éta garis pembelajaran, punten anu tiasa ngantunkeun tip atanapi inpormasi pikeun issaaaminah@hotmail.it..Hatur nuhun

  103.   camila mariachi cenahna

    Bangsat

  104.   aldana cenahna

    Kumaha salah tempat x punten awéwé ieu kedah dipenjara x nyiksa

  105.   pakalangan cenahna

    Hatur nuhun hatur nuhun kuring nini sareng parantos ngingetkeun kuring ku cara saderhana kumaha ngahibur putu kuring sadayana orientasi anjeun

    1.    Macarena cenahna

      Hatur nuhun kana komentarna Arena 🙂 <3

  106.   seni cenahna

    sareng Rolex Industrie sareng Rolex Industrie SA nyaéta
    perusahaan jam tangan sareng asesoris Swiss, didamel saatos ngahiji di dua rébu opat,
    de Montres Rolex Merek terang kabutuhan manusa ieu sareng henteu lirén nampilkeun aksésoris novél diluyukeun sareng jaman énggal, kana tren énggal, ka
    kasempetan anyar., naékna Panerai pikeun kawéntar lumangsung di 1995 nalika palaku Sylvester Stallone kéngingkeun modél Luminor di Roma
    bari moto pilem Siang ”.

  107.   maydy cenahna

    Abdi hoyong terang dimana kuring tiasa kéngingkeun cét khusus kanggo murangkalih

    1.    Maria Jose Roldan cenahna

      Halo, kami henteu payu, punten!

bool (leres)