Kaunggulan catur pikeun barudak

El catur Mangrupikeun salah sahiji kaulinan anu pangkolotna anu urang tiasa mendakan ayeuna, sareng éta henteu kaleungitan gaya. Éta dianggap olahraga, kusabab aya kompetisi, sareng ngagaduhan sababaraha kaunggulan, latihan dina yuswa éta dilaksanakeun. Diantara hal-hal séjén nambahan memori, konsentrasi, kréatipitas sareng logika.

Disarankeun ka barudak ngamimitian aranjeunna parantos jam 3 taun sareng di seueur sakola dipraktekeun salaku kelas ekstrakurikuler. Kami bakal ngawartosan anjeun naha penting pikeun putra atanapi putri anjeun janten resep kaulinan ieu, anu manpaatna henteu bisa ditolak.

Diajar ngalangkungan kaulinan catur

catur barudak

Reputasi Rusia pikeun pamaén catur anu saé terkenal. Sugan sadayana sumping sabab éta psikolog kabangsaan ieu anu ngadeteksi sareng nyarankeun catur salaku elemen pamekar Tina fungsi pamahaman anu langkung luhur, ieu ditingkatkeun ku perhatian sareng ingatan sukarela. Vygotsky, anu namina psikolog, mertahankeun yén murangkalihna, ku ayana réalitas kaulinan catur, sacara sadar sareng lucu narik perhatian, ngapalkeun sareng émut. Maén catur diajar sareng kanyataan sosial sareng budaya diwangun, nyaéta ngarti kana lingkungan.

Dina pengertian ieu Vygotsky ngadegkeun dua jinis tahap evolusi budak leutik pikeun catur, salami 2 dugi 3 sareng 3 dugi 6 taun. Tahap terakhir ieu anu paling dilakukeun di sakola,

Kalayan catur salian ti ngembangkeun éta Kamampuh kognitif, kitu ogé anu afektif sareng komunikatif, hatur nuhun kana permainan imajinatif aranjeunna ngembangkeun kontrol diri sareng émosi dina nyanghareupan hanjelu sareng kaberhasilan. Aranjeunna diajar henteu ngalanggar aturan sareng ngantosan giliranana. Ku alatan éta, nuturkeun simile ieu, dina papan dimaénkeun tipena béda intél

Catur ngajarkeun nilai-nilai

Kami parantos mendakan yén catur ngabantuan budak lalaki sareng budak awéwé pikeun nambahan kapinteran logis, éta ngarangsang sagala rupa daérah beulahan bumi kénca sapertos analisa sareng sintésis, ingetan, konsentrasi atanapi ngarengsekeun masalah. Salain ti daérah uteuk sanés sapertos kreativitas budak leutik, sareng pamikiran anu béda-béda, aya dina beulahan bumi katuhu.

Tapi salian ti éta, catur, kusabab ciri na, nancebkeun kayakinan sareng harga diri, ningkatkeun kaahlian komunikasi sareng pamahaman sareng pangakuan pola sareng aturan.

Ngaliwatan olahraga ieu urang tiasa diajar nilai-nilai kerja keras, konsentrasi, objektivitas sareng komitmen. Di seueur sakola, masalah tingkah laku sareng disiplin parantos ngirangan ngalangkungan program catur.

Organisasi kompetisi catur ngamajukeun sosialisasi, kumargi henteu kedah ageung, pendidikan formal, kaayaan kauangan linggih di payuneun 64 tokoh catur. Dina pengertian ieu, éta mangrupikeun olahraga inklusif sareng terjangkau pikeun sadaya anggaran. Bahasa catur universal, aturanana sami di sadaya nagara.

Kumaha carana ngadorong barudak urang maén?


Anu paling penting nyaéta aranjeunna nampi anjeun nilai playful. Catur kedah janten kagiatan anu pikaresepeun pikeun budak. Kami masihan anjeun sababaraha tip pikeun ngalaksanakeun ieu.

Sateuacan teh 3 taun urang tiasa ngajarkeun murangkalih teh nombre tina sababaraha potongan, yén anjeunna maénkeun sareng némpél aranjeunna, éta tiasa janten karakter anu dipikaresepna, ngawarnaan aranjeunna, netepkeun konsép hiji tim sareng anu sanés.

Ti 3 atanapi 4 taun urang tiasa nunjukkeun ka anjeun gerakan, janten ngalakukeun aranjeunna. Tanpa lebet kana masalah stratégis. Kaulinan munggaran anjeun nyaéta pikeun ngahontal tujuan langsung pikeun néwak tokoh. Anu pangheulana janten gim pondok, dina waktos ieu langkung saé urang muji prestasina, sareng ngabantosan aranjeunna ningkatkeun taktikna, saeutik demi saeutik anjeunna bakal ngembangkeun stratégi nyalira.

Sareng terakhir tapi teu saeutik hayu ulin sareng anjeunnaHayu urang jadikan permainan éta momen kualitas sareng putra sareng putri urang, hayu urang janten panutan aranjeunna. Pikeun ngajar sareng diajar maénkeun catur anjeun kedah gaduh kasabaran, dédikasi sareng ngarangsang panasaran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.