Kaunggulan tina bolos tali

Kaunggulan tina bolos tali

Upami anjeun hoyong maén olahraga épéktip pisan pikeun ngirangan beurat badan sareng ogé ningkatkeun kaséhatan kardiovaskular anjeun, ngaluncatan tali anu anjeun peryogikeun. Mangpaat latihan ieu seueur sareng para ahli nyarankeun éta pikeun anu hoyong ningkatkeun kabugaran sacara umum. Éta mangrupikeun latihan anu bakal nempatkeun masing-masing otot dina awak anjeun damel sareng dina waktos anu singget, anjeun bakal perhatoskeun bédana.

Kaunggulan tina bolos tali

Luncat tali henteu gampang, éta mangrupikeun latihan anu meryogikeun seueur koordinasi, janten penting pisan pikeun latihan sareng tetep pikeun ningkat. Tapi sakali anjeun diajar luncat dina diri, ngalakukeun sababaraha jinis luncat tali bakal janten sapotong jajan pikeun anjeun. Salaku tambahan, upami anjeun ngagabungkeun diét anu saé kalayan ngaluncatan tali sacara rutin, anjeun tiasa langkung beurat ngirangan beurat.

Kusabab panilitian anu dilakukeun nunjukkeun yén nalika ngaluncatan tali, 13 kalori leungit per menit. Nyaéta, dina 10 menit anjeun tiasa kaleungitan 130 kalori. Upami dibandingkeun sareng latihan anu sanés sapertos leumpang, bédana ageung. Kusabab pikeun ngahontal jumlah kalori anu kaleungitan leumpang, contona, anjeun kedah ngalaksanakeun sakitar 6000 léngkah.

Diantara kaunggulan tali luncat nyaéta::

  • Ningkatkeun koordinasi ogé ketahanan: Kalayan latihan anjeun bakal tiasa ningkatkeun durasi, wirahma atanapi inténsitasna sareng ieu, résistansi anjeun bakal ningkat ogé koordinasi anjeun.
  • Ngaleungitkeun setrés: Kalayan olahraga, uteuk ngaleupaskeun endorphins ningkatkeun setrés sareng ngagentoskeun kaayaan saraf. Salaku tambahan, luncat sareng mindahkeun sakabeh awak anjeun bakal ngabantosan anjeun langkung raoseun sareng bahagia dina awak anjeun nyalira.
  • Ngaronjatkeun napas: Éta mangrupikeun latihan aérobik, nyaéta, anjeun kedah napas pikeun tiasa latihan. Ieu anggap paningkatan kapasitas jantung, janten anjeun tiasa ngambekan langkung éfisién.
  • Éta ékonomi: Beda sareng olahraga sanés anu meryogikeun matéri khusus pikeun latihanana, pikeun luncat tali anjeun ngan ukur butuh tali, bahan murah anu anjeun tiasa sacara gampil mendakan.
  • Éta gancang sareng épéktip dibandingkeun sareng olahraga sanés: Sakumaha anu parantos anjeun tingali di luhur, sareng sababaraha menit sapoé anjeun tiasa ngahontal hasil anu langkung gancang tibatan olahraga sanés.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.