Mangpaat sareng Kalemahan Sakola Binih pikeun Barudak 0-3 Taun

Sakola barudak

Mimiti taun ajaran caket sareng sababaraha sepuh bakal ngémutan naha milih sakola pabinihan atanapi henteu. Ieu kaputusan penting na Kalayan postingan ieu kami hoyong ngabantosan anjeun pikeun ngira-ngira pro sareng kontra sakola binih.

Siklus munggaran pendidikan PAUD nyaéta henteu wajib. Nanging, éta ngalaksanakeun fungsi pendidikan kusabab éta nyayogikeun unsur pembelajaran pikeun kamekaran pribadi aranjeunna. Sababaraha ahli percaya yén sakola pabinihan nyumponan kabutuh kolot tapi henteu nyayogikeun barudak deukeut sareng aman.

Budak di sakola binih

Mangpaat sakola binih

Unggal sakola binih ngagaduhan idiosyncrasies na tapi sadayana Aranjeunna kedah gaduh proyek pendidikan sareng saluyu sareng peraturan anu khusus.

Pendidik na ngagaduhan gelar anu langkung luhur, pangalaman propésional sareng padamelan anu kuat. Peranna jauh ngalangkungan ngarobah popok sareng meresihan jerotan.

Ti umur 0 dugi ka 3 taun, otak barudak ngagaduhan plastisitas anu hébat. Éta sababna kualitas rangsangan anu anjeun tampi penting pisan. Salila tahap ieu, nohonan kaperluan afektif, kognitif sareng sosial sami pentingna ngaliput kabutuhan fisik sareng biologis. Di sakola aranjeunna ngamajukeun harga diri, otonomi, hormat, toleransi sareng dialog.

Kegiatan sapopoé

Sadayana momen sadinten sareng runtuyan kagiatan ngagaduhan nilai pendidikan. Salila kaayaan sadidinten (tuangeun, istirahat, kabersihan, sareng sajabana) kagiatan tina sagala rupa dilakukeun. Ékspérimén, papanggihan, manipulasi, gerakan, komunikasi, jst. Éta kasalahan pikeun mikir yén barudak bakal diajar mata pelajaran sareng kontén anu khusus sateuacanna. Henteu aya tujuan ieu.

Lingkungan sareng hubungan sareng kulawarga

Sakola binih ngagaduhan tujuan pikeun nawiskeun lingkungan anu aman sareng percanten dimana barudak tiasa ngembangkeun fisik, kognitif, émosional sareng émosional. Sakola nyayogikeun ruang rekreasi sareng konvénsi anu beunghar ku rangsangan pikeun murangkalih diajar ngalangkungan. Tujuanana nyaéta diajar nyaéta bermakna sareng pikeun ieu hiji hubungan anu caket sareng kulawarga.

Nilai-nilai: hirup babarengan sareng kaanekaragaman

Di sakola binih perhatian khusus dibayar pikeun keragaman, ngadeteksi kabutuhan pendidikan khusus sareng campur tangan dina kasusah pangwangunan. Kaseueuran sakola binih aya hubunganana sareng layanan sosial, pusat perawatan dini sareng tim bimbingan psiko-pedagogis.

Kalemahan sakola binih

Kadang teu mungkin pikeun milih sakola binih anu paling urang resep. Sugan éta jauh teuing, mahal teuing, éta ngagaduhan daptar ngantosan, éta henteu cocog sareng jadwal atanapi kabutuhan anjeun, jst.

Hanjakalna jajaranana diadegkeun dina kelas sakola binih aranjeunna rada jangkung sareng ieu ngandung harti yén perawatan éta henteu sakumaha dipersonalisasi sakumaha anu diarepkeun.

Sanaos sakola ngagaduhan aturan anu jelas ngeunaan ngajaga barudak anu gering di kelas, résiko panyebaran panyakit langkung ageung tibatan nalika aranjeunna cicing di bumi. Sababaraha ahli anu ngaku yén cara ieu sistem imun anjeun beuki kuat.

Penyokong utama parenting bumi keukeuh dina peran kritis hubungan barudak sareng indungna dina pamekaran émosional sareng intelektual. Pikeun aranjeunna kaasih, kahaneutan sareng ka deukeutna indung teu tiasa diganti.

Grup beternak

Alternatipna ka sakola binih

Sajaba ti ngurus budak leutik di imah atanapi milih sakola binih tradisional aya pilihan séjén. Nyanggakeun ka asuhan saderek, milari emban, ibu sadinten, kelompok asuh, sakola pendidikan gratis. Salah sahijina tiasa langkung dipikaresep sareng genah anjeun. Anjeun oge tiasa ngagabungkeun sababaraha alternatif ieu.

kacindekan

Sakola pabinihan dina tahap 0-3 tiasa nyangking sababaraha manpaat pikeun barudak. Nanging, aya sababaraha karugian anu ogé kedah diperhatoskeun.

Unggal kulawarga mangrupikeun dunya sareng ngagaduhan idéologi, nilai sareng kabutuhan masing-masing. Sakola binih éta tiasa janten pilihan anu saé atanapi goréng gumantung kana ciri sareng harepan unggal inti kulawarga.

Anu paling penting nyaéta anjeun yakin kana pilihan anjeun sareng éta saluyu sareng nilai sareng gaya hirup anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.