Mangpaat tapa dina barudak

tapa barudak

Unggal waktos semedi janten tempat di dunya anu langkung gancang sareng gancang, sareng setrés sareng kahariwang nyaéta roti sareng mentega. Mangpaatna beuki dikenal sareng minatna beuki ningkat. Mangpaat semedi ogé tiasa dianggo ku murangkalih. Hayu urang tingali naon aranjeunna.

Naon ari tapa?

Semedi sering lieur sareng réfléksi, Tapi teu aya hubunganana. Nu tapa diwangun ku diajar ngadangukeun nyalira, éta saurang latihan perhatian di dunya dimana aya seueur rangsangan anu néwak éta tapi dimana urang sono kana sinyal awak urang sorangan. Éta ngarahkeun perhatian urang dina cara anu tetep sareng lengkep kana hal khususna. Éta tiasa kana diri urang pikeun ngupingkeun émosi, sensasi, mahluk urang. Atanapi anjeun ogé tiasa nyimpen perhatian anjeun ka obyék khusus sapertos seuneu. Éta diwangun ku ayana di dieu sareng ayeuna.

Nafas pisan ayana dina tapa. Ieu dimana perhatian biasana diarahkeun nalika meditasi. Kantun museurkeun kana hal anu urang lakukeun sacara alami sareng teu sadar.

Sanaos semedi aya hubunganana sareng agama Budha, éta tiasa dilaksanakeun henteu paduli kapercayaan agama anjeun.

Naha ngajar tapa ka barudak?

Nya, ku alesan anu sami yén jalma anu langkung sepuh kedah tapa. Kami hirup di dunya dimana sadayana ayeuna, urang hoyong sadayana gancang sareng ayeuna. Di dunya sapertos kitu Urang kedah diajar ngaeureunkeun, niténan diri, napas kalayan sadar, janten sadar diri.

Upami di déwasa éta ngagaduhan manpaat, dina murangkalih kalayan uteuk na ékspansi pinuh éta emas murni naon anu tiasa kahontal.

pedah barudak tapa

Mangpaat tapa dina barudak

Kolot sareng murangkalih tiasa ngamangpaatkeun seueur manpaat anu dipiboga ku semedi pikeun kaséhatan fisik sareng méntal. Kami marios di handap mangpaat tapa di murangkalih.

  • Ngabantosan ngirangan setrés sareng kahariwang barudak, anu ngabantosan aranjeunna tenang. Mangrupikeun pangaruh langsung anu ngahasilkeun tapa.
  • Ningkatkeun kecerdasan émosional anjeun. Dina kaayaan tenang, langkung gampil ngatur émosi tanpa kabawa ku aranjeunna.
  • Ningkatkeun konsentrasi. Ku ngagarap émutan éta diperkuat sareng langkung gampang pikeun aranjeunna pikeun merhatoskeun ku cara anu diarah sareng sadar ka mana anu dipikahoyong ku budak.
  • Aktipkeun imajinasi sareng kreativitas. Dina kaayaan alfa pikiran urang anu kahontal nalika tapa, éta mangrupikeun waktos sareng tempat anu pangsaéna pikeun kreativitas. Gagasan anu pangsaéna biasana muncul dina kaayaan ieu, nyaéta kaayaan dimana urang sateuacan bobo.
  • Éta bakal ningkatkeun harga diri anjeun. Aranjeunna bakal diajar terang nyalira sareng nampi dirina sorangan, kéngingkeun kaamanan sareng kapercayaan diri. Aranjeunna bakal tumuh sacara internal.
  • Su sistim imun bakal ningkat.
  • Ngaronjatkeun kamampuan kardiovaskular sareng neurologis anjeun.
  • sus abilities kognitif dimekarkeun: perhatian, logika, itungan ...
  • Ngembangkeun kamampuan sapertos empati, karep jeung negeskeun, anu ningkatkeun sosialisasi aranjeunna.
  • Éta bakal langkung saé mawa hanjelu kalayan anu anjeun bakal mendakan.
  • Éta bakal janten déwasa langkung séhat sareng langkung bahagia.

Ti umur sabaraha barudak tiasa latihan semedi?

Barudak alit parantos mimiti ngalakukeun tingkah laku anu tiasa ngadeukeutan semedi, tapi dina 6-7 taun aranjeunna tiasa pinuh latihan tapa. Barudak parantos terang yén aranjeunna diajar ku maén, janten semedi kedah dikenalkeun salaku kaulinan anu dipikaresep ku aranjeunna.

Sadaya kauntungan ieu hébat, tapi lamun budakna henteu daék, éta moal bisa maksa. Urang tiasa ngajelaskeun ka aranjeunna sareng ngalakukeun éta sareng aranjeunna tapi upami aranjeunna henteu hoyong naon-naon urang tiasa ngalaksanakeunana. Urang ngan ukur tiasa ngajantenkeun aranjeunna ningali ku conto urang sareng gaduh seueur kasabaran.

Aya buku khusus ngeunaan tapa pikeun murangkalih anu tiasa nyandak anjeun ka dunya anu luar biasa ieu, sanaos langkung saé pikeun angkat ka kelas anu ahli tiasa masihan kami pedoman masing-masing numutkeun kasus urang.

Kusabab émut ... manpaatna sanés janten tungtung tapa tapi hiji deui alesan pikeun ngalaksanakeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.