Kakandungan kembar atanapi kembar

kembar atanapi kakandungan kakandungan

Nyaho yén anjeun reuneuh mangrupikeun waktos seueur émosi sasarengan, sareng diajar yén dua orok anu di jalan nyaéta émosina dobel! Mamang sareng saraf ngagabung ku warta yén anjeun gaduh kembar atanapi kakandungan kakandungan. Éta nyapekeun tanpa ragu, éta dua kali damel, tapi éta ogé ngagaduhan seueur nyugemakeun. Hayu urang tingali sababaraha detil anu pikaresepeun ngeunaan kakandungan kembar sareng kembar.

Kumaha bedana kembar sareng kembar?

nu kembar mangrupikeun kasus anu paling umum dina kakandungan dobel. Éta dua endog anu béda anu parantos dibuahan dina waktos anu sami ku spérma anu béda. Aranjeunna bakal tina kelamin béda, sareng aranjeunna bakal katingali sapertos lanceuk sanés.

nu kembar asalna tina pembagian ovum anu sami anu dibuahan ku spérma anu ngabagi saatos pembuahan, janten aranjeunna ngabagi 100% gén na. Aranjeunna sami jenis kelamin sareng aranjeunna mirip pisan sacara fisik.

Kumaha kamungkinan anjeun hamil ku kembar atanapi kembar?

Kamungkinan kakandungan sareng kembar atanapi kembar sacara alami nyaéta 1-2%, sanaos kamungkinan kajadian ieu gumantung kana sababaraha faktor.

  • Ngaronjat téhnik kasuburan. Téknik kasuburan ningkatkeun kamungkinan gaduh kembar atanapi kembar, kumargi ku stimulasi ovarium langkung seueur endog dikembangkeun pikeun ningkatkeun kamungkinan dikandung.
  • Jaman indung. Élmu nunjukkeun yén umur indung mangaruhan kakandungan sababaraha kali. Saatos 35, kamungkinan gaduh kakandungan ganda ningkat ku 4-5%.
  • Warisan genetik. Upami aya riwayat kulawarga, anjeun ogé ngagaduhan kasempetan anu langkung ageung ngagaduhan kakandungan anu dua kali.
  • Balapan indung. Bukti nunjukkeun yén awéwé hideung resep kakandungan dua kali.
  • Saatos kakandungan duka kali sateuacana. Sigana mah upami anjeun parantos gaduh kakandungan anu dua kali, anjeun gaduh kasempetan anu langkung saé pikeun ngagaduhan anu sanés.
  • Beurat indung. Gaduh BMI 30 atanapi langkung langkung milih ovulasi dobel anu ningkatkeun kamungkinan gaduh kembar.

Naon bedana sareng kakandungan orok tunggal?

Kumaha urang mairan dina tulisan "Naon résiko kakandungan?" gaduh sababaraha kakandungan mangrupikeun faktor résiko pikeun kakandungan. Kakandungan ieu biasana henteu ngalangkungan minggu 36 tah éta pangiriman dini. Kiwari téhnikna maju pisan sareng ku cek médis teu kedah aya masalah. Anjeun ogé kedah gaduh kontrol kana tekanan getih anjeun pikeun nyegah pre-eclampsia.

Pemeriksaan médis bakal gumantung kana kaayaan indung sareng orok, biasana bulanan dugi ka minggu 26, teras unggal 15 dinten sareng nalika kamungkinan tanggal pangiriman caket, kunjunganna bakal mingguan. Upami orok ngabagi plasénta anu sami, kunjungan bakal langkung sering.

Gejala tiasa langkung diperhatoskeun sareng langkung intens, khususna seueul sareng utah, anjeun kedah ngendalikeun beurat anjeun supados ulah seueur teuing. Ngarareunah deui nyaéta normal kusabab beurat tambahan anu didukung awak urang (biasana ngahasilkeun antara 12 sareng 18 kilo) sareng anjeun panginten kedah langkung seueur istirahat. Pikeun sésana éta sapertos kakandungan tunggal.

kembar atanapi kembar

Kumaha cara nganteurkeun kembar atanapi kembar?

La fase dilation biasana rada pondok tibatan pangiriman normal, tapi éta fase pengusiran bakal sacara logis langkung lami dina kalahiran alami saprak dua orok kedah dilahirkeun. Gumantung kana posisi anjeun, bagian sesar atanapi pangiriman alami bakal dilakukeun.

Aranjeunna biasana prématur janten normal yén aranjeunna kedah nyéépkeun sababaraha dinten dina inkubator, maka petualangan anu luar biasa bakal dimimitian dimana anjeun kedah pendak sareng adaptasi sareng kanyataan anyar. Aranjeunna masihan langkung padamelan sareng éta dua kali biaya hiji tapi éta bakal dilakukeun gandakan kasieun ngagedekeun dua murangkalih babarengan. Entong sieun, anjeun bakal terang kumaha ngalaksanakeunana. Nyuhungkeun bantosan di lingkungan anjeun khususna kanggo sasih munggaran supados aranjeunna henteu pati ngaregepkeun.

Kusabab émut ... gaduh dua anak dina waktos anu sami mangrupikeun hal anu istimewa sareng pikabungaheun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.