Kembar déwasa

bayi

Éta kanyataan yén langkung ti 60% kembar lahir sateuacan 37 minggu ke kandungan, nyaéta sipatna kembar dini. Angka ieu, anu disayogikeun ku National Institute of Statistics, dina 2018, naék janten ampir hiji nalika ngeunaan sababaraha kalahiran langkung ti dua janin.

Dina sababaraha kasempetan anu béda kami parantos ngobrol, sapanjang blog ieu, ngeunaan komplikasi yén duanana indung sareng orok gaduh lahir dini. Waktos Ieu kami bakal langkung museurkeun nalika urang nyarioskeun dua orok, naha éta kembar atanapi kembar.

Kembar dilahirkeun prematur, dini

prématur

Sababaraha kakandungan langkung rumit tibatan nalika ngeunaan orok tunggal. Diantara anu paling umum nyaéta buruh bobo sareng kalahiran. Beuki luhur jumlah janin dina kakandungan, beuki ageung résiko kalahiran prématur. Upami orok, atanapi dua, lahir dini, aya organ dina awak anjeun anu moal pinuh dewasa. Dina kaseueuran kasus aranjeunna peryogi bantosan napas, tuang, merangan inféksi, sareng ngajaga suhu awakna.

Orok déwasa Éta kabagi kana subkategori dumasar kana umur kehamilan, orok prematur ekstrim umurna kirang ti 28 minggu, aranjeunna khusus rentan; preterm pisan, antara 20 dugi 32 minggu, sareng preterm sedeng dugi telat, lahir sateuacan 37. Kembar prématur biasana leutik, beurat beurat lahirna, handapeun dua satengah kilo. Sababaraha organ anjeun henteu siap nyanghareupan kahirupan di luar rahim sareng tiasa nampilkeun masalah anu mangaruhan kaséhatan anjeun dina jangka pondok, sedeng sareng jangka panjang,

Sanaos leres yén masalah anu aya hubungan sareng orok prématur henteu serius teuing, sababaraha gangguan kognitif anu biasana kauninga sateuacan umur lima atanapi kamungkinan masalah pernapasan, Nalika ngeunaan kembar hal-hal janten langkung rumit, janten aranjeunna kedah nyéépkeun waktos dina ICU neonatal. 

Inkubator anu sami pikeun dua murangkalih?

Kembar kembar kembar Aranjeunna peryogi inkubator nalika lahir. Panilitian anu bénten-bénten, kalebet anu disayogikeun ku tim asuhan tina Neonatal ICU Rumah Sakit Bersalin HM Belén di A Coruña, negeskeun yén ngajaga aranjeunna dina inkubator anu sami ngagaduhan manpaat anu penting pikeun aranjeunna.

Cobedding mangrupikeun latihan anu diwangun ku ngajaga kembar prématur dina inkubator anu sami atanapi pemanasan cot salami aranjeunna cicing di unit Neonatal. Ku cara anu logis, perlu dipikirkeun yén upami lanceuk-lanceukna parantos sababaraha bulan babarengan dina rahim indungna, noél sareng ngabagi rohangan anu sami, aranjeunna henteu kedah ngeusian kubik anu béda nalika lahir.

Praktek ieu kobét ngamungkinkeun orok pikeun ngajaga ikatan istiméwa na. Éta ogé mempermudah sinkronisasi waktos bobo sareng hudang, langkung resep kana metode anu disebut kanguru, dumasar kana kontak kulit-ka-kulit, sareng nyusu. Di sisi anu sanésna, éta mangrupikeun dukungan émosional pikeun ibu sareng bapak.

Masalah sanés anu pakait sareng kembar dini

kembar

Salaku tambahan pikeun kuli dini, kembar dini tiasa gaduh masalah sanés. Salah sahiji anu paling terkenal nyaéta sindrom transfusi feto-fétus yén anjeun panginten kantos nguping, sareng éta lumangsung sakitar 15% kembar anu ngabagi plasénta.

Gangguan ieu ngan ukur dikembangkeun dina kembar monozygotic. Kajadian nalika pembuluh getih nyambung dina plasénta sareng ngalihkeun getih tina hiji fétus kana janin anu sanés. Kana waktosna, janin anu nampi nampi seueur teuing getih, anu tiasa ngakibatkeun kaleungitan sistem kardiovaskular sareng nyababkeun kaleuwihan cairan amniotik. Di sisi anu sanésna, fétus donor anu pangleutikna henteu nampi cekap getih sareng ngagaduhan jumlah cairan amniotik anu ngirangan.

Sindrom transfusi feto-fétus éta dirawat nalika kakandungan ku nyoplokkeun sababaraha cairan kaleuleuwihan ku jarum atanapi liwat bedah plaséntal. Tapi kadang, panginten kedah nyababkeun kuli, sareng kembar lahir langkung tiheula ti anu diarepkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.