Kembar kakandungan minggu ka minggu

kakandungan kembar

Nalika anjeun terang yén dua murangkalih bakal sumping, haté anjeun bakal raheut. Anjeun ngan ukur moal ngagaduhan hiji murangkalih ... tapi anjeun bakal ngagaduhan dua! Éta kakandungan khusus pisan. Tapi ujug-ujug mamang datang ka anjeun, kumaha kakandungan kembar? Éta sababna dinten ayeuna urang hoyong ngawartosan anjeun kumaha kakandungan kembar saminggu ka minggu.

Beuki loba kakandungan kembar alatan téhnik réproduktif dibantuan sareng umur beuki awéwé nalika milarian kakandungan. Kecenderungan genetik ogé maénkeun peranna. Anu paling umum nyaéta aranjeunna kembar (dua endog anu béda sareng dua spérma) tibatan kembar anu sami (hiji endog anu dibuahan anu dibagi dua).

Gejala anu mimitina sami sareng kakandungan tunggal, hiji-hijina hal anu tiasa ngarobih intensitasna. Kakandungan ieu biasana dianggap picilakaeun, sanaos istilahna henteu kedah sieun, éta ngan ukur nunjukkeun yén anjeun kedah jaga sareng ngendalikeun diri sakedik langkung ti biasana pikeun nyingkahan komplikasi.

Hayu urang tingali kumaha kakandungan kembar saminggu ka minggu.

Kembar kakandungan minggu ka minggu

  • Minggu ka 9. Minggu ayeuna dua émbrion parantos kauninga ku ultrasound. Éta bakal di ultrasound munggaran ieu nalika anjeun mendakan berita anu bagja, sabab éta bakal janten konsultasi médis anu munggaran. Organ utama na sapertos otak, ginjal, ati sareng organ réproduktif berkembang. Panangan sareng suku na ngagedéan. Dokter bakal nangtoskeun jinis kembar, jumlah plaséntas sareng kantong. Di dieu anjeun ogé bakal ngadéngé sora haténa.
  • Minggu ti 10 dugi ka 12. Beurat sareng panjang orok anjeun panginten parantos tikel opat bahkan upami anjeun henteu acan sadar. Dina minggu-minggu ieu kuku, huntu, ramo, kongkolak panon, suku sareng alat kelaminna nuju kabentuk. Dina minggu-minggu ieu nyaéta nalika saringan trimester munggaran biasana dilakukeun.

kakandungan kembar

  • Minggu ti 12 dugi ka 16. Ginjal parantos tiasa dianggo sareng ayeuna tiasa nyelek sareng ngaleupaskeun cairan amniotik anu ngurilingan éta. Ultrasound bakal ngukur diaméter sirah anjeun, kuriling beuteung anjeun sareng panjang femur kadua orok, ogé keteg jajantung anjeun.
  • Minggu ti 16 dugi ka 20. Di dieu urang ngahontal tengah kakandungan normal, sanaos kakandungan kembar biasana dilahirkeun sateuacan minggu 40. Di dieu orok anjeun kabentuk lengkep sareng anjeun tiasa ngaraoskeun aranjeunna. Dina minggu 20 éta ultrasound morfologis, dimana malformasi janin dikaluarkeun. Kelamin duanana orok ogé bakal dikonfirmasi. Minggu ayeuna, orok parantos antara 14 sareng 16 séntiméter, sareng beuratna masing-masing sakitar 260 gram.
  • Minggu 20-24. Dina minggu-minggu ieu aranjeunna ngembangkeun sidik. Kulitna anu lemes dijaga berkat vernix. Cairan amniotik dina unggal kantong bakal ditaksir, ogé ukuran kandung kemih anjeun. Aranjeunna ogé bakal ngajantenkeun anjeun tés glukosa trimester kadua. Gerak orok anjeun bakal langkung jelas dina minggu-minggu ieu.
  • Minggu 24-28. Orok anjeun parantos jangkungna sakitar 38 inci, sareng beurat na (sakilo sakilo) bakal ngajadikeun anjeun ngompol langkung sering, damel anjeun langkung capé sareng nyeri punggung. Upami anjeun négatip RH, anjeun kedah vaksin.
  • Minggu 28-32. Di dieu aranjeunna bakal parantos beuratna caket 2 kilo sareng ukuranana 40 séntiméter. Di dieu anjeun bakal ningali kumaha orok diposisikan dina rahim pikeun nangtukeun jinis pangiriman.
  • Minggu 32-36. Di luar angkasa aranjeunna alit, kumargi di dieu masing-masing beuratna masing-masing dua satengah kilo. Dina minggu 36 aranjeunna bakal mimiti ngawaskeun anjeun, sabab kalahiran prématur dina kembar biasa. Upami orok anu munggaran disusuan atanapi transversal, éta bakal janten pangiriman caesar. Upami anjeunna tibalik, éta bakal ku pangiriman heunceut upami teu aya komplikasi.
  • Minggu ti 36 dugi ka 40. Kaseueuran kakandungan ieu dilahirkeun dina minggu 37, nalika murangkalih dianggap lengkep. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan kiriman kiriman, entong sono Artikel ieu.

Kusabab émut ... upami kakandungan pikaresepeun, dua orok ngajantenkeun langkung istimewa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.