Kembar Univitelinos atanapi bivitelinos: Naon bédana na?

Kembar Univiteline

Warta kakandungan kembar Éta tiasa ngahasilkeun sababaraha kejutan awal dituturkeun ku dua dosis kabagjaan sareng sababaraha émosi, tapi ogé biasana ngahasilkeun loba mamang.

Biasana aya sababaraha kabingungan antara istilah-istilah éta kembar univitelline sareng bivitelline.

Kembar Univiteline

Dina kakandungan kembar univitelline, zigot ngabentuk saatos ngahiji tina hiji endog sareng spérma sareng ieu ngabagi saatos pembuahan nyiptakeun dua émbrion anu sami.

Aya sababaraha jinis kembar univiteline gumantung nalika zigot ngabagi.

Kembar univiteline bagikeun makeup genetik na janten aranjeunna ampir identik sacara fisik.

Orok kembar

Kembar Biviteline

Kakandungan biviteline lumangsung nalika dua ovul dibuahan ku dua spérma anu béda, ngabentuk dua zigot dina dua kantung anu béda.

Unggal implan endog dina rahim sacara mandiri, di jero kantung kehamilan anjeun sareng kantung amniotik sareng plasénta anjeun nyalira. Jinis kembar ieu paling umum. Kembar biviteline biasa disebut Kembar.

Kamungkinan kakandungan kembar bivitelline ningkat nalika dua zigot dilebetkeun dina rahim indung dina waktos anu sasarengan.

Naha kembar biviteline sami atanapi bénten?

Si kembar gaduh inpormasi genetik anu béda ngarah henteu identik sacara fisik. Aranjeunna bahkan tiasa béda-béda jinisna. Kamiripan fisikna tiasa dibandingkeun sareng dua saderek biasa.

Kumaha terang naha aranjeunna univitelinos atanapi bivitelinos kembar?

Kadang-kadang sesah ngabedakeun naha kembar bivitelline atanapi univitelline. Upami murangkalihna béda jinisna, éta kembar biviteline kumargi kembar univitelino aranjeunna salawasna tina kelamin sarua.

Upami orokna sami kelamin, éta bakal kembar univitelinos lamun aranjeunna bagikeun kantong luar atanapi duanana kantong.

Bisi ragu dokter ngalakukeun Tés getih pikeun meunangkeun grup getih. Upami kelompok getih benten aranjeunna bakal janten kembar. Upami hasil analisis henteu kasimpulan, pilihan terakhir nyaéta ngalaksanakeun a ujian tina DNA.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)