Kembar kuring henteu tumuh

kembar

Upami aya hal anu matak hariwangeun ibu-ibu ti saprak orokna dilahirkeun, éta upami wuwuh leres atanapi henteu. Upami batur anjeun gaduh kembar, Kembar, atanapi kembar, teu tiasa dilawan pikeun ngabandingkeunana, sigana bakal salah sahiji langkung ageung tibatan anu sanésna, atanapi kembar anjeun henteu tumuh. 

Sangkan anjeun tetep langkung tenang urang bakal ngawartosan anjeun kumaha tumuhna duduluran anu lahir dina sababaraha kalahiran, anu henteu robih ti orok anu sanés, kalayan hiji peringatan: orok-orok ieu biasana déwasa, upami ngeunaan pertumbuhan, ieu mangaruhan aranjeunna.

Ukuran dina umur kandungan

kembar tuwuh plasénta

Kusabab anjeun terang yén anjeun gaduh kembar atanapi kembar, éta hariwang naha dua bakal ngembangkeun dugi ka tungtungna. Sareng éta, ampir pasti anjeun parantos nguping ngeunaan sindrom kembar anu leungit atanapi leungit. Éta karugian dina rahim salah sahiji atanapi langkung fétus dina sababaraha kakandungan, anu total atanapi sawaréh dibales deui ku anu sanés. Tapi upami duanana orok anjeun parantos lami, anjeun moal kedah hariwang ngeunaan ieu pisan.

Mimitina, sababaraha kalahiran sareng murangkalih prématur henteu dilebetkeun kana conto anu dianggo pikeun ngawangun tabel perséntil. Dinten ieu tabél diperhitungkeun pikeun aranjeunna, tapi éta fleksibel. Dina kasus kembar ti minggu 28, kamekaranana kalem sacara nyata, tapi ieu normal, éta henteu nunjukkeun patologi naon waé.

Orok dianggap leutik pikeun umur kehamilan na, anu lahir dua panyimpangan di handapeun beurat anu saluyu sareng waktosna, atanapi di handapeun persentil 3. Dina kasus kembar, éta tiasa mangaruhan salah sahiji atanapi duanana, sareng aranjeunna hirup babarengan, ampir-ampiran dina alesan yén aranjeunna dini. Kembar biasana 30% langkung alit nalika dilahirkeun tibatan orok anu dilahirkeun tina kakandungan tunggal.

Kumaha kembarna tumuh?

kembar tumuh

Nalika kembar dilahirkeun alit pisan, kalayan beurat sakedik, tapi ti minggu 37, aranjeunna bakal ngagaduhan kali pertumbuhan sakedik langkung laun tibatan anak tunggal. Tapi ieu henteu kedah pangaruh kana tumuh anjeun salaku murangkalih, rumaja, sareng déwasa pisan. Pangwangunan, upami teu aya komplikasi naon waé, bakal idéntik sareng murangkalih anu sanés.

Upami murangkalih anjeun kembar lahir sareng sakedik beurat sareng ogé keur prématur pisan, maka, komplikasi bakal sumping tina kaayaan ieu, sanés sabab éta kembar. Unggal organisme mandiri sareng bakal gaduh tingkat pertumbuhan nyalira, anu dina gilirannana, bakal dipangaruhan ku faktor sanés.

El taun munggaran kahirupan budak, ogé kembar, mangrupikeun tahap kamekaran pangageungna. Mangrupikeun waktos nalika awak tumuh gancang sareng dina taun éta, éta tiasa ngahontal satengah ukuran nalika ngalahir. Gagasan yén pikeun unggal bulan éta naék kira-kira 2 séntiméter dianggap salaku "trik". Éta langkung lami dina genep bulan kahiji sareng turun sabab caket dina sataun.

Tumuwuhna orok prématur 

bayi

Kalayan sagala rupa anu parantos kami bahas sateuacanna, urang ayeuna bade difokuskeun kumaha orok dini tumuh, tibatan naha éta kembar atanapi kembar. Tabel anu ngukur jangkungna orok prematur kedah dilereskeun dugi ka dua taun, nalika kamekaran murangkalih bakal kajiret ku murangkalih anu sanés. Disarankeun ngukur orok périodik, kirang langkung unggal 2 bulan, dugi ka umur na sapertos kieu.

Ngeunaan kurva naék tina beurat orok prématur langkung laun tibatan orok lengkep, Kusabab anjeunna nyerna susu anu sajumlah alit pisan. Sacara umum, nalika cicing di rumah sakit, orok, masing-masing mimitina tiasa ngirangan beurat. Sakedik-sakedik éta bakal ngamimitian ngala deui éta sareng henteu hartosna yén duaan bakal ngudangkeunana dina kecepatan anu sami.

Pikeun ngayakinkeun anjeun, kami bakal nyaritakeun yén kaseueuran orok prématur ngahontal pamekaran psikomotor anu cekap, tapi, kuring tuang ampir sadayana dina waktos anu langkung laun tibatan orok anu sanés. Aranjeunna sering gaduh gerakan anu teu terkoordinasi mimitina, sareng anggota awakna silih gantian kaku sareng lemes. Tapi, ku stimulasi anu cekap anjeun bakal ngajadikeun sadayana lancar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.