Kolot anu bageur, murangkalih bageur

Barudak seuri

Sok hese pikeun ngagedékeun anak. Dunya henteu pernah sederhana, henteu paduli waktos, sok aya tantangan pikeun generasi anyar. Dupi aya manual parenting? Henteu, kaleresan éta lBarudak diajar ku imitasi, naon anu aranjeunna alami unggal dinten di lingkunganana bakal nandaan jalan anu bakal datang.

Kabagjaan mangrupikeun konsép anu rélatif, mungkin waé hirup anjeun pinuh ku prestasi sareng tetep anjeun henteu ngarasa yén anjeun bahagia. Masing-masing jalma boga cita-cita jeung kabutuhanana pikeun hirup tengtrem, terserah masing-masing berjuang pikeun ngahontal éta cita-cita. Achieving aranjeunna, kumaha oge, teu ngajamin kabagjaan. Joy turun jalur anu sanés sareng éta dimana urang tiasa mikir yén aya kamungkinan anu hadé pikeun persamaan kolot bagja, anak bagja damel

kabagjaan jeung kabagjaan

Kulawarga bagja

Kami nyarios di luhur yén kabagjaan mangrupikeun konsép anu relatif. Batur nyebutkeun yén kabagjaan téh saukur ngarasakeun loba moments gumbira. Kaleresan urang tiasa gaduh sadayana sareng tetep henteu bahagia.

Malahan kabagjaan mangrupakeun perasaan gancang, gampang didapet sareng ditawarkeun kalayan sikep saderhana. Kabagjaan ngagaduhan kakuatan pikeun ngarobih suasana haté anjeun, perasaan bungah ngagaduhan kakuatan pikeun ngarobih dinten anjeun nalika stroke. Maturan kabagjaan ka jalma sanés mangrupikeun misi masing-masing, khususna sareng murangkalih urang. Barudak peryogi sareng pantes hirup di lingkungan anu bahagia anu masihan aranjeunna perasaan anu raoseun anu ngahasilkeun.

Kahirupan kadang ngajadikeun hésé pisan pikeun anjeun gaduh kamampuan pikeun nunjukkeun diri anjeun bahagia sateuacan batur. Frustrasi gawé, masalah sapopoé sareng komplikasi logis dewasa, dikirimkeun ka barudak anu ningali sakurilingna janten kulawu sareng poék.

Bapa ngagelitik putrana

Eusian kahirupan barudak anjeun ku kabagjaan

Bapa ulin jeung budakna

Méré budak budak anu séhat sareng bahagia kedah janten tujuan urang. Kuring pageuh yakin yén hiji teu bisa nyaho naon dunya bakal mawa, tapi hiji bisa pasihan budak leutik anu bagja pikeun janten pangungsian tina masalah atanapi kaayaan kahirupan dewasa.

Jadi loba kolot heran kumaha aranjeunna tiasa ngangkat barudak bagja Di dunya kiwari. Ieu lain ngeunaan méré aranjeunna pelesir gunung atawa gratification saharita tapi, kanyataanna, rada sabalikna. Hiji anak senang bakal bisa nyieun parabot permanén, saluareun gratification instan. Kumaha anjeun bakal gaduh alat-alat éta? Urang tiasa ngabantosan aranjeunna ngadopsi kabiasaan anu séhat sareng bahagia.

Psikolog anak masihan kami sababaraha tip atanapi naséhat:

  • Cara anu pangsaéna pikeun ngahontal ieu dasarna kaasup kaulinan outdoor dina kahirupan maranéhanana. Leres, naék tangkal, kotor dina leutak, atanapi milarian serangga ningkatkeun sumanget anjeun ku cara anu saé. Anjeun tiasa keukeuh yén anjeunna maca buku di kebon atawa ngalakukeun pagawean di imah na. Maén di luar ogé geus ditémbongkeun ngaronjatkeun empati, Dursasana jeung kontrol diri, pamustunganana kaahlian sosial kritis pikeun saha.
  • Wates waktos layar eta oge hiji hal perlu. Sumuhun, éta super hese, tapi perlu dina tungtungna. Urang teu bisa ninggalkeun méakkeun jam maén dina leungeun maranéhna. Anjeun kudu nyieun aranjeunna maén olahraga, ngalakukeun sababaraha PR jeung barang. Éta henteu pikaresepeun, tapi waktos di payuneun komputer atanapi smartphone kedah dikontrol.
  • prak syukuran eta oge mantuan ngamekarkeun parabot kabagjaan. Urang tiasa nunjukkeun rasa syukur anu ikhlas pikeun naon anu aranjeunna lakukeun pikeun urang atanapi nyarioskeun hal-hal anu urang syukuri.
  • Urang ogé kedah ati-ati ngeunaan ekspektasi urang ngeunaan prestasi pendidikan atanapi atlit barudak. Urang kedah ngahargaan usaha, sanes hasilna. Upami urang ngalakukeun éta salah, murangkalih bakal damel pikeun nyumponan ekspektasi urang sareng sanés milikna.
  • Aranjeunna tiasa ngalaksanakeun kadali diri ogé positip. Contona, anjeun tiasa nempatkeun a mangkok supados héndsét ditinggalkeun dina waktos tuangeun atanapi nalika anjeunna ngalaksanakeun PR na, atanapi anjeun tiasa nyandak elemen éléktronik kaluar tina kamar tidur.
  • Ngabagi tuangeun salaku kulawarga penting. Éta mangrupikeun hal anu henteu dilakukeun ku seueur kulawarga, di sabudeureun televisi, atanapi langkung parah, dina layarna. Sanajan jadwal dianggo ngalawan gatherings kulawarga, perlu pikeun mastikeun yén sahanteuna hiji hidangan sapoé, preferably dinner jeung kulawarga. Ieu bakal waktos ngobrol, percanten ka anu sanés.
  • Éta ogé positip ngadistribusikaeun tugas rumah tangga diantara budak leutik anjeun nalika anjeun ngadorong tanggung jawab individu sareng koléktif.

Sagala gesture nanaon geus cukup pikeun nyieun anak ngarasa senang jeung senang. Nangkeup, ciuman sora, kaulinan improvisasi di tengah tuangeun tuangeun, bakal ngareureuhkeun rutinitas murangkalih nyiptakeun rasa bungah rék dibawa ka ranjang. Entong sono kasempetan pikeun ningalikeun murangkalih anjeun rupa kahirupan, aranjeunna bakal ngagaduhan waktos kanggo hirup sorangan dina waktos anu sesah anu urang sadayana kedah hirup.

Upami murangkalih anjeun hirup kalayan pait para sepuh, kalayan kanyeri sareng hanjelu, ku ngagorowok sareng disiplin beusi, aranjeunna bakal tumuh janten barudak anu teu aman, kusam sareng teu daék tumuh. Mang entong waspada kana kakawasaan anjeun ka murangkalih anjeunÉta spons anu nyerep sagala rupa anu kajadian di sakurilingna. Laksanakeun latihan napas unggal dinten nalika anjeun datang ka bumi, tinggaleun panto sagala hal anu parantos kajadian dina dinten éta.

Kolot anu bageur, murangkalih bageur

Kulawarga seuri

Barudak anu hirup kalayan déwasa anu bageur sareng pikaresepeun tumuh bageur, ngembangkeun kamampuan pikeun nyungkeun kabagjaan sareng kabagjaan pikeun jalma sanés. Ajar barudak anjeun pelajaran kahirupan anu berharga ieuKalayan marahmay, ngucapkeun salam ka jalma, nawiskeun katingalina atanapi seuri, tiasa ngabantosan jalma sanés ngungkulan saatos karasa.

Terus di pikiran nu kids teu kudu jadi senang sepanjang waktos, boh. Kanyataanna, maranéhanana kudu ngalaman émosi uncomfortable kayaning sedih, amarah atawa sieun. Teu perlu ngahibur anak anjeun atanapi campur unggal waktos aranjeunna ngaliwat momen sapertos kitu. Sabalikna, urang kedah ngabantosan aranjeunna ngalangkungan émosi éta.

Bapa jeung putri maca hiji carita

Sabenerna mah teu lepat kolot lamun budakna teu gumbira salamina. Henteu tugas urang pikeun tanggung jawab pikeun kabagjaan murangkalih tapi, sakumaha anu urang nyarios di awal, pasihan aranjeunna alat anu diperyogikeun pikeun ngatur émosi ku cara anu séhat.

Koncina asup masihan aranjeunna nalika budak leutik sareng rumaja lingkungan anu asih. Barudak terang saha anu mikanyaah aranjeunna sareng anu paduli ka aranjeunna, sareng upami aranjeunna dewasa dikurilingan ku kanyaah, aranjeunna tiasa langkung tiasa ngatasi kaayaan hirup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.