Ngasuh orok dini: kumaha nyanghareupan momen anu paling kritis

orok dini

Di masarakat urang unggal dinten aya deui murangkalih dilahirkeun sateuacan 32 minggu kandungan atanapi beuratna kirang ti 1,5 kilo. Bagéan tina paningkatan ieu disababkeun ku téhnik réproduktif dibantosan sareng nambahan umur para ibu.

Kadatangan orok prématur ngahasilkeun séri takwa sareng rasa teu aman anu mangaruhan kolotna khususna salami sasih munggaran. Kaseueuran aranjeunna henteu siap nampi pengumuman ngeunaan buruh témplat sareng henteu terang kumaha ngungkulanana.

Ngungkulan positip sareng berita kalahiran prématur

Pikeun nyanghareupan berita kalahiran prématur Kolot anu dituju kedah ngabagi sareng ngabéréskeun sadaya keraguan sareng masalah aranjeunna sareng tim rumah sakit (dokter, bidan, perawat, jst). Inpormasi ieu bakal janten konci nalika kaayaan sadaya prosés. Pasti aranjeunna nyangka yén aranjeunna henteu siap pikeun anakna bakal dilahirkeun gancang-gancang sareng berita éta ngaganggu sareng hariwang aranjeunna pisan.

Momen pangiriman sareng jam-jam mimiti kahirupan

Teu gampang ningali orok prematur lahir, ukuran sareng beurat na tiasa ngareureuwas. Sanés ogé anjeun pisah ti orok anjeun pas anjeunna lahir nyandak anjeunna ka inkubator sareng ningali anjeunna dikurilingan tabung sareng alat. Normal pikeun seueur ibu anu gaduh perasaan pacampur sareng sesah sesah ngariung sareng orokna.

Anjeun kedah sabar sareng usaha pikeun tetep tenang dina nyanghareupan roller coaster ieu émosi sareng parasaan. Émut yén kakuatan sareng kaasih anjeun penting pisan pikeun orok suksés.

Untungna, beuki seueur rumah sakit parantos maju unit rumah sakit neonatologi. Unit-unit ieu nyoko kana metode kangguru kusabab sababaraha manpaat anu disayogikeun dina ngurus sareng ngembangkeun bayi anu déwasa.

Metoda Kangaroo

Metoda Kangaroo

Métode ieu diwangun ku tempat orok taranjang (atanapi nganggo popok) langsung hubungan sareng indung atanapi bapakna anu teu katutup payudara, kulit-ka-kulit. Posisi ieu ngabantosan orok prématur pikeun ngatur suhu awakna, ngagampangkeun nyusu sareng kantétan. Éta ogé nguatkeun hubungan anu afektif antara anak sareng kolotna sareng ngajantenkeun aranjeunna ilubiung dina prosés miara aranjeunna.

Minggu kahiji

Orok prématur kirang ti 30 minggu nyanghareupan résiko sareng komplikasi anu teu aya tungtungna unggal dinten. Sababaraha diantarana tiasa ngarugikeun kahirupan anjeun. Ieu masihan parasaan kolot yén aranjeunna hirup ngalamun paling parah sareng mamang sareng rasa teu aman terus ngariung. Unggal dinten mangrupikeun peperangan.

Seueur ibu-ibu sesah nyanghareupan émosina. Koncina nyaéta naroskeun, naroskeun sareng naroskeun deui naon-naon anu ngahasilkeun keraguan. Sakali-kali diperyogikeun.

Aya kelompok kolot dini anu tiasa ngabantosan pisan salami minggu kahiji ieu. Ngobrol sareng jalma anu parantos ngalaman pangalaman anu sami tiasa janten raoseun pisan.

Akhirna di bumi

Sanaos anjeun parantos aya di bumi sareng orok anjeun sareng anjeun ngaraos langkung lega, anjeun bakal tetep hariwang kana kasihatanana sareng anjeun bakal sibuk pisan ngurus kabutuhanna. Anjeun bakal panasaran naha anjeun tiasa ngurus budak leutik anjeun sapertos di rumah sakit. Aranjeunna pastina bakal janten bulan anu paling hese sareng pangpanjangna dina kahirupan anjeun.

Pastikeun anjeun gaduh sadaya inpormasi médis anu diperyogikeun pikeun jaga orok anjeun leres. Diajar nyuhungkeun bantosan nalika anjeun peryogi sareng nampi upami aya anu nawiskeun ka anjeun.

Masa depan orok prematur anjeun

Untungna, ubar di lapangan neonatal parantos maju pisan sareng ayeuna kaseueuran murangkalih orok parantos hirup normal. Kusabab kitu, tina tulisan ieu, kuring hoyong ngirim ka kolot orok ieu pesen pangrojong sareng pangharepan.

Kahariwang sareng sagala kasangsaraan anu anjeun nyanghareupan dina waktos ayeuna bakal kabales nalika anjeun ningali anak anu séhat sareng bahagia dina waktos anu teu jauh teuing.

Seueur dorongan sareng sadaya kanyaah kuring ka jalma anu gelut!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.