Komunikasi sanés lisan dina murangkalih

komunikasi non-verbal di barudak

Komunikasi penting pisan pikeun pamekaran émosional sareng sosial jalma anu leres. Bagian tina komunikasi éta dilakukeun ku basa lisan sareng bagian penting anu sanés dilakukeun ku basa sanés lisan. Dinten ieu urang badé nyarioskeun komunikasi non-verbal di barudak sareng kumaha cara mekarna.

Komunikasi non-verbal masihan urang langkung seueur inpormasi tibatan kecap saderhana. Nada, intonasi, inténsitas, sapuan ... masihan kontén tambahan pikeun kecap-kecapna, nyayogikeun inpormasi langkung émosional ngeunaan jalma éta.

Komunikasi di barudak

Komunikasi sanés lisan Éta anu munggaran anu diala ku barudak sareng anu aranjeunna anggo komunikasi sareng sepuhna, sareng komunikasi lisan sacara bertahap diaku nalika aranjeunna nampi basa. Kumaha nalika taun mimiti maranéhna henteu nyarios, komunikasi sanés lisan dina murangkalih penting pisan pikeun tiasa berinteraksi sareng lingkunganana.

Ngaliwatan komunikasi non-verbal aranjeunna nyebatkeun kabutuhan anu paling utami sapertos dahar atanapi bobo. Aranjeunna ngalaksanakeunnana liwat gerakan sareng sora pikeun narik perhatian émosi sareng kabutuhanana. Kana waktosna komunikasi ieu disampurnakeun sareng dijantenkeun langkung rumit.

Kumaha komunikasi non-verbal berkembang di murangkalih?

Orok mimiti komunikasi ngaliwatan ekspresi raray. Pikeun ningali kaayaan émosional anu béda ti orok anjeun, éta bakal cekap pikeun niténan anjeunna sareng ningali babasan panon, pameunteu sareng lambeyna anu benten. Mangrupikeun kamampuan bawaan anu bakal ngembangkeun kana waktos. Mangrupikeun cara anu paling saé pikeun komunikasi antara orok sareng anjeun, salami anjeun teu ngagaduhan kecap pikeun ngirimkeun inpormasi. Isyarat rai bakal masihan anjeun seueur inpormasi.

Komunikasi non-verbal ngabantosan barudak ngembangkeun basa, mikir, empati, negeskeun, sareng berinteraksi langkung saé sareng anu sanés. Urang tingali kumaha urang tiasa dianggo komunikasi non-verbal sareng murangkalih urang.

komunikasi non-verbal

Kumaha carana urang ngalaksanakeunana

  • Jaga kontak mata nalika anjeun ngobrol sareng anjeunna. Sakumaha anu parantos urang tingali, penting pisan pikeun katingali rarayna nalika orok, tapi ogé nalika aranjeunna déwasa. Sikepna, sikep awakna, nada sorana ... bakal masihan anjeun inpormasi langkung seueur tibatan anu diucapkeun ku kecap na. Kitu ogé kami ngawartosan anjeun yén kami resep kana naon anu anjeun kedah carioskeun ka kami sareng yén urang perhatoskeun pisan. Indera ngamungkinkeun urang pikeun ngarangsang sareng berinteraksi sareng orok, pikeun komunikasi antara kolot sareng murangkalih, hal anu penting pisan.
  • Kéngingkeun dina jangkungna aranjeunna. Upami anjeun nyarios ka aranjeunna ti luhur anjeun moal nyambung ku cara anu sami sareng upami anjeun ngalakukeun éta ti tingkat aranjeunna. Upami anjeunna calik, linggih payuneun anjeunna, atanapi upami anjeunna ngagolér dina lantai upami diperyogikeun, luncat teuing. Ngadegkeun ka aranjeunna bakal ngajantenkeun aranjeunna dipikaharti.
  • Berinteraksi sareng anak anjeun. Nanggapi polah sareng ekspresi rarayna pikeun ningkatkeun komunikasi anjeun. Utamana lamun éta leutik pisan sareng ngan ukur nyada sareng isyarat.
  • Ngarespon pantes pikeun émosina anjeun. Upami anjeun ningali ku éksprési na anjeunna ambek, tong nunjukkeun ambek ogé. Anu diperyogikeun ku budak nyaéta paham kana émosi anu sengit anu anjeunna henteu ngartos. Aktif ngupingkeun komunikasi lisan sareng sanés lisanna, sareng anjeun ngartos émosina, yén éta leres.
  • Nengetan komunikasi non-verbal anjeun. Salian ti ningali komunikasi anu sanés lisan ku barudak, urang ogé kedah ningali sorangan. Ngirim pesen anu bentrok antara naon anu urang carioskeun sareng naon anu kami proyékkeun bakal nyababkeun aranjeunna. Pilih kecap, nada sareng bahasa awak anjeun kalayan saé.
  • Kaulinan. Ulin sareng anjeunna nafsirkeun émosina dina nyanghareupan batur, ngeunaan tokoh dina carita atanapi dina poto jalma séjén. Anjeun tiasa ogé maénkeun nyarios frasa anu sami sareng intonasi anu béda sahingga anjeun tiasa perhatoskeun bédana. The bioskop éta ogé cara pikeun maénkeun sareng diajar katerampilan sosial, dimana anjeun tiasa latihan sababaraha wanda sareng nebak naon ayana.

Kusabab émut ... basa sanés lisan sanés ngan ukur ngabantosan kamekaran émosional sareng méntalna, tapi ogé komunikasi urang sareng aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.