Nyeri haté nalika kakandungan. Kumaha anjeun tiasa nyingkahanana?

Ngaduruk

Seueur awéwé sangsara nyeri haté nalika kakandungan, utamina nalika trimester kadua sareng katilu. Gejala anu paling umum biasana nyaéta sensasi kaduruk dina liang lambung, kerongkongan sareng tikoro, sanaos anu sanés sapertos kabeuratan, saligasi kaleuleuwihi atanapi raos anu goréng dina sungut ogé tiasa muncul.

Upami anjeun salah sahiji awéwé anu kaserang gangguan ieu, tong hariwang. Sanaos rada ngaganggu, biasana henteu serius. Nyatana, diperkirakeun yén sakitar 50% ibu hamil, sangsara wae nalika kakandungan.

Kunaon sering pisan nandangan nyeri haté nalika kakandungan?

Nalika kakandungan tingkat progesteron ningkat, hormon anu ngabantosan kakandungan anjeun ngembangkeun normal. Salah sahiji fungsina nyaéta ngareureuhkeun otot uterus, sahingga nyingkahan aborsi atanapi pangiriman prématur. Pangaruhna ogé mangaruhan kana otot lambung sareng klep anu misahkeunana tina esofagus. Ieu nyababkeun asam lambung ngalir deui kana esofagus sareng anjeun ngaraos yén sensasi nyeri haté anu ngaganggu. Salaku tambahan, sabab otot langkung santai, nyerna janten langkung laun sareng beurat.

Nalika kakandungan maju sareng orok anjeun tumuh di jero anjeun, rahim mencét kana lambung, ngagaleuh asam nuju esofagus. Kusabab kitu, biasa pikeun ngarareunah nambahan dina trimester katilu. 

Naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun nyegah nyeri haté?

Ngaleungitkeun nyeri haté nalika kakandungan

  • Jaga diét anjeun. Hindarkeun sadaya tuangeun anu ngamajukeun sékrési asam atanapi nyerna beurat. Misalna bumbu sapertos cuka, cabé atanapi rempah panas sanésna, jeruk (jeruk nipis, jeruk, kiwi, ...), alkohol, kopi, coklat, gorengan, kéju sepuh, jst.
  • Nyingkahan tuangeun ageung. Langkung saé tuang sakedik sababaraha kali sapoé. Coba tuang lalaunan sareng mamah anjeun ogé.
  • Entong ngagoler langsung saatos tuang. Antosan sahenteuna dua dugi tilu jam sateuacan bobo. Ieu bakal ngamajukeun pencernaan sareng nyegah réfluks asam kana esofagus.
  • Angkat sirah ranjang. Pasang sababaraha bantal anu ngabantosan anjeun bobo sakedik dilebetkeun. Ku cara ieu anjeun bakal kéngingkeun asam lambung supados tetep dina tempat sareng pencernaan anu langkung saé.
  • Coba henteu nginum seueur cairan nalika tuang. Inuman antara tuangeun. Cairan kaleuleuwihan ningkatkeun volume lambung, janten gampang pikeun anjeun ngagaduhan réfluks.
  • Nganggo pakean anu raoseun sareng leupas pikeun nyingkahan tekanan kana beuteung sareng beuteung, sabab tekanan nyumbang kana ngarareunah.
  • Upami anjeun kedah ngalipet, lakukeun ku ngalipet tuur anjeun. Beuteung anjeun sareng pedang anjeun bakal hatur nuhun.
  • Coba santai. Setrés langkung milih sékrési asam dina lambung.
  • Prakték sababaraha kagiatan fisik anu disarankeun nalika kakandungan. Ngojay, leumpang, yoga, atanapi Pilates mangrupikeun pilihan anu hadé.

Kuring miharep tips ieu ngabantosan anjeun nyegah sareng ngagentoskeun nyeri haté nalika kakandungan. Tapi, upami sanaos nuturkeun aranjeunna, anjeun henteu merhatoskeun pamutahiran atanapi anjeun ngaraoskeun yén kaasaman mangaruhan dinten anjeun ka dinten anu kaleuleuwihi, konsultasi sareng bidan atanapi gynecologist anjeun. Aranjeunna bakal ngahargaan pilihan masihan anjeun ubar anu anjeun tiasa nyandak aman pikeun orok anjeun sareng pikeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.