Konci pikeun tetep émut sateuacan diajar maca

sateuacan diajar maca

Sateuacan diajar maca otak jalma henteu dilatih, ogé henteu dianggap salaku naluri pikeun ngembangkeun maca anu komprehensif. Tapi ku langkungna waktos urang nampi sababaraha kabiasaan sareng katerampilan anu ngajantenkeun otak urang diajar nafsirkeun séri tanda ieu anu bakal ampir penting pikeun ngembangkeun kahirupan urang.

Kamampuh komprehensif diajar maca atanapi sahenteuna ngartos yén maca aya, éta dimimitian jauh leuwih awal tibatan anu urang bayangkeun. Maca henteu dimimitian ku ngajarkeun huruf abjad, leres-leres otak aranjeunna mimiti ngalaksanakeun diajar ieu kusabab sababaraha faktor yén aranjeunna tiasa kukurilingan.

Naon anu lumangsung sateuacan diajar maca?

Nalika orok dilahirkeun dugi ka 6 bulan, anjeunna ngan ukur tiasa nguping sora sareng mélodi anu anjeunna henteu terang kumaha nafsirkeun. Ti dinya dugi ka umur dua taun, anjeunna kéngingkeun katerampilan nyampur foném pikeun ngawangun kecap. dugi ka terang kumaha mesen kecap pikeun ngawangun kalimat.

Bagian épolusi tina diajar verbal mangrupikeun akibat tina umur budak, éta parantos aya nalika umur 3 atanapi 4 taun nalika uteuk na cekap cekap terang heula naon anu badé nyarioskeun sakedik kalimat.

Upami urang ngajar murangkalih naon waé mangrupikeun bacaan, ngajantenkeun aranjeunna niténan sababaraha carita, aranjeunna masih henteu tanggel waler pikeun naon anu terang kana basa, aranjeunna laun tiasa sadar yén basa na tiasa janten nyerat.

sateuacan diajar maca

Konci pikeun tetep émut sateuacan diajar maca

Konci pikeun aksés anu saé pikeun maca nyaéta "visi." Budak sateuacan diajar maca upami anjeunna parantos diajar resep buku, maka moal hésé ngamimitian maca. Éta penting pisan bahkan yén aranjeunna parantos diajar ngalangkungan basa lisan kumaha kecap sareng nyusunna dina suku kata sareng foném, tapi ku cara anu praktis sareng saderhana.

Kumaha carana ngadorong aranjeunna maca

Baca pisan ka anak anjeun. Henteu aya anu sapertos ngagagas anjeunna pry kalayan maca éta, maca buku sareng carita, diluyukeun sareng grafik sareng carita anu saluyu sareng umur na. Maca henteu kedah dipraktekeun salaku imposition tapi salaku luang.

Praktékna nyaéta maca ka murangkalih anjeun ampir unggal dinten. Anjeun kedah nekenkeun téks anu anjeun baca ku ngagambarkeun sora sato sareng frasa nyanyi kalayan wirahma, bahkan ngajantenkeun janten bagian tina carita anu anjeun baca.

Masihan sakedik pamahaman bacaan naroskeun ti waktos ka waktos acara ngeunaan naon anu anjeun baca. Undang anjeunna pikeun ilubiung dina maca sareng ngajelaskeun gambar-gambar anu anjeunna tingali, sareng ngantep anjeunna naroskeun patarosan nyalira.

Suruh anjeunna ngaidentipikasi hurup anu ngagambarkeun kecap kalayan kaulinan sareng ngajarkeun aranjeunna maca ogé saluareun buku. Sagala tanda atanapi representasi dimana kecap némbongan anjeun tiasa nganggo salaku pitunjuk sahingga mimiti ngaidentipikasi hurup awalna sareng kumaha cara nyusunna.

sateuacan diajar maca

Ngajarkeun anjeunna kulawarga kecap. Nalika anjeun gaduh kasempetan pikeun ningali kecap anu nyababkeun anu sanésna hayu aranjeunna terang, anjeun tiasa nganggo salaku kaulinan sahingga janten metoda diajar. Salaku conto: tina kecap "roti" urang tiasa nampi kecap "bakery" sareng "baker".

Konci ieu ngabantosan pisan murangkalih anjeun pikeun terang kumaha nyusun bahasa na langkung saé sareng éta jantenkeun katerampilan anu hadé pikeun diajar ngamimitian maca anjeun tanpa komplikasi. Kanggo terang langkung seueur ngeunaan topik ieu, anjeun tiasa maca kumaha carana supaya anak anjeun resep maca o tips tentang kumaha cara ngadorong maca di murangkalih. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.