Tumuwuh sareng pamekaran, konsép épolusi manusa (I)

Tumuwuh sareng pamekaran

Dinten ieu kuring hoyong nyandak sababaraha konsep anu aya hubunganana sareng evolusi manusa, Sangkan anjeun ngagaduhan langkung seueur ideu ngeunaan masing-masing konsep anu aya hubunganana sareng kahirupan orok.

Orok ageung mekarkeun, diajar nalika ngalangkungan taun. Proses ieu sadayana ngagaduhan séri padoman yén lamun aranjeunna dipikaharti ku cara konsép éta bakal langkung gampang pikeun ngalaksanakeun prosés kamekaran sareng diajar.

Tumuwuh, kematangan sareng pamekaran nyaéta konsép anu digunakeun sacara silih ganti pikeun ngarujuk kana prosés anu aya hubunganana sareng épolusi manusa. Éta pisan sababna naha kuring badé masihan anjeun ringkesan pondok tina konsép ieu, fokus kana kamekaran dirina nyalira sareng kematangan, sareng hubungan anu masing-masing ngagaduhan.

Tumuwuh (Lahir ka Déwasa)

Prosés Parobihan fisik  dicirikeun ku paningkatan dina ukuran awak sareng modifikasi babandingan awak. Ieu disababkeun ku kanaékan jumlah sareng ukuran sél.

Parobihan dina tahap ieu nyaéta kuantitatif (tiasa diukur). Parameter anu paling umum nyaéta beurat sareng jangkungna, sanaos perimeter kranial sareng toraks ogé dianggo.

Prosés ieu henteu ngagaduhan évolusi linier, tah tahapan anu béda dimangfaatkeun dimana parobihan anu signifikan lumangsung dina waktos anu kirang. Ieu lumangsung nalika kakandungan, taun mimiti hirup, sareng dina nonoman.

Tumuwuh sareng pamekaran

Kadewasaan

Nyaeta parobahan biologis anu lumangsung dina struktur internal manusa sareng anu ngamungkinkeun aranjeunna ngalakukeun fungsi-fungsi anu tangtu.

Prosés ieu ngarujuk kana tingkat kamekaran sistem, pakakas atanapi organ awak manusa. Prosés kematangan fisiologis manusa nuturkeun hiji paréntahSirahna mateng heula, dituturkeun ku batang sareng anggota awakna terakhir.

Tumuwuh sareng pamekaran: kematangan

Inpormasi lengkep - Tumuwuh sareng pamekaran salami 4 bulan mimiti hirup


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)