Konsumsi gula di murangkalih: sering ditaros

Di masarakat urang urang mendakan sajumlah ageung tuangeun khusus kanggo murangkalih sareng murangkalih alit anu ngandung konsentrasi tinggi gula (sababaraha cicingeun). Naon anu anjeun terang ngeunaan pangaruh gula ka murangkalih? Naha gula leres-leres racun pikeun barudak urang?

Kami parantos nyusun keraguan anu paling sering dina hal ieu.

Naon glukosa sareng kanggo naon?

Glukosa mangrupikeun karbohidrat anu aya dina sukrosa (gula) anu urang konsumsi. Nalika urang nyandak glukosa, éta ngalir kana saluran getih sareng dipindahkeun kana ati pikeun ngahasilkeun énergi. Kaleuleuwihan glukosa disimpen dina awak sakumaha gajih.

Naon dosis harian gula kedah barudak nyandak?

Asupan poean tina gula di barudak ti 1 dugi ka 3 taun kedah maksimal 17 gram gula per dinten. Pikeun jalma anu umurna langkung ti 3 taun, disarankeun henteu ngaleuwihan 37 gram per dinten (sakitar 7 séndok).

Kadaharan orok mana anu ngandung gula anu paling ditambih?

  • Yogurts: a yogurt pikeun barudak ngandung rata-rata ngeunaan Gula 16g, ampir jumlah gula anu disarankeun pikeun orok.
  • Biskuit: Unggal 100g cookies urang ngagaduhan 69g karbohidrat, sakitar ieu 24g mangrupikeun gula.
  • Susu FormulaFormula tiasa ngandung antara 28% sareng 54% tina total kalori anjeun tina gula.
  • Porridges: seueur porridges gaduh kaleuwihan gula. Kami ngarékoméndasikeun anjeun mariksa labélna.
  • Buah compotes: A 250 gram apel sareng kompot cau ngandung 27,5 gram gula.

Kadaharan orok mana anu ngandung gula anu paling ditambih?

  • Séréal sarapan: sakitar 50 gram séréal tiasa ngandung dugi ka 18 gram gula.
  • Jus rangkepSababaraha bata jus individu ngandung 34,3 gram gula, anu sami sareng 8 satengah kubus.
  • Cikopi leyur: 30 gram kakao leyur pikeun murangkalih ngandung 10,8 gram gula.

Sendok sareng gula

Upami anjeun hoyong langkung seueur inpormasi ngeunaan eusi gula tina sababaraha produk sareng merk khusus dina pasaran, anjeun tiasa konsultasi halaman na sinAzucar.org.

Naha gula kedah ditambihan dina tuangeun orok?

Ahli Nutrisi Nyarankeun entong nambihan uyah atanapi gula kana tuangeun orok sahingga ku cara kieu aranjeunna tiasa ngabijilkeun kana rasa alami naon anu dikonsumsi.

Naha barudak kedah tuang gula?

Saatos sataun, barudak ngabakar seueur énergi kusabab tingkat kagiatanana anu luhur, janten, konsumsi gula penting. Barudak nuju tumuh sareng janten metabolisme na ningkat.

Naon kadaharan pikeun barudak anu ngandung dosis gula anu luhur?

Roti anu diiris, bar séréal, séréal gula atanapi madu, coklat, camilan asin, jus rangkep, smoothie, yoghurt cair, pastry industri, saos tomat, manisan, piring olahan, tomat goreng dina bata, jst.

Naon nami anu dianggo industri pangan pikeun gula tambahan?

Sirop jagong fruktosa tinggi atanapi sirop (HFCS atanapi HFCS), agave, sirup agave, molase, sirop maple, sirop, sirop tiwu, fruktosa, sukrosa, maltosa, maltodextrin, konsentrat jus buah, karamel, dextrose, sukrosa, jus tiwu, madu, jsb.

Naha aya sumber gula anu séhat?

Tangtosna, bubuahan, sayuran, sareng séréal siki ngandung gula séhat. Énergi anu disayogikeun ku gula henteu goréng upami éta asalna tina pangan alami atanapi karbohidrat kompléks.

Kumaha cara konsumsi gula anu kaleuleuwihi mangaruhan budak?

Konsumsi gula anu biasa teuing tiasa nyababkeun masalah anu mangaruhan metabolisme (obesitas, diabetes), jantung (ningkat tekanan darah), kaséhatan gigi (rongga) sareng ogé kinerja sakola (ningkat aktivitas sareng turun perhatian sareng konsentrasi)

Naha gaganti gula disarankeun pikeun barudak?

Dina barudak di handapeun 3 taun panggunaan pemanis henteu disarankeun (Bahan Pangan). Anu umurna langkung ti 3 taun tiasa nyandak pangamis dina kasus kaleuwihan beurat, obesitas atanapi diabetes, tapi sok aya dina pangawasan médis.

Budak awéwé leutik ngadahar donat

Kumaha carana nyingkahan seueur teuing konsumsi gula dina murangkalih?

  • Ngurangan asupan gula anu gampang nyerep.
  • Ningkatkeun panggunaan tuangeun anu beunghar serat: Buah (sanés jus), sayuran atah, séréal sareng kacang-kacangan.
  • Ngalakukeun kagiatan ngahasilkeun endorphin salain ti tuang, sapertos olahraga.
  • Ningkatkeun kabiasaan séhat di kulawarga anjeun nyobian nyayogikeun murangkalih anjeun diet anu séhat, rupa-rupa sareng saimbang.
  • Cegah tina nganggo permen salaku hadiah. Ngonsumsi aranjeunna ukur dina kasempetan anu jarang

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.