Kontrak Buruh Sok Nganyenyeri?

Kakandungan

Kami sering maca enya sareng, kaseueuran waktos, upami urang nyarios ka batur yén urang aya kontraksi, patarosan anu pangpayunna nyaéta "Naha aranjeunna nyeri?" Upami anjeun ngajawab henteu, aranjeunna bakal ngawartosan anjeun ulah hariwang, tapi naon dugi ka leres ieu? Ieu kasalahan ageung ti pihak kuring, éta salaku munggaran Kuring henteu terang sareng kuring ngantepkeun diri dipandu ku awéwé anu parantos ngagaduhan langkung ti hiji budak, mikir yén aranjeunna bakal terang kumaha ngabédakeun mana anu kontraksi tanaga gawé, mana anu henteu atanapi iraha kuring kedah paduli atanapi henteu.

Tina pangalaman kuring sorangan kuring tiasa nyaritakeun yén urang moal salawasna dibimbing ku kanyeri. Bisi kuring mah kontraksi Kira-kira 4 bulan kakandungan, aranjeunna rutin salami dua jam sareng henteu ngaraos nyeri iraha waé. Henteu ngaraos nyeri henteu hariwang teuing kuring, tapi tetep kuring naros ka baraya anu ngagaduhan tilu murangkalih sareng anjeunna naroskeun ka kuring patarosan klasik: "Naha aranjeunna nyeri?" Dina waktos henteu aya anu nganyenyeri janten anjeunna nyarios ka kuring "Nya maka tong hariwang."

Ngadangu ieu ti jalma anu berpengalaman, kuring henteu masihan penting teuing, kuring réngsé tuang siang sareng bobo sapertos biasa, tapi tetep énjingna kuring angkat ka dokter kandungan, upami waé. Anjeunna nalungtik kuring sareng ningali yén kuring parantos mupus beuheung rahim sareng yén anjeunna dilebarkeun, untungna kontraksi éta lirén saatos dua jam, sabab upami henteu anjeunna tiasa ngalahirkeun wengi anu sami sareng, dina ngemutan yén anjeunna ngan ukur ngandung 4 bulan, anjeunna bakal kaleungitan orok.

Ti dinya kuring kedah ngamimitian ngajaga sésana mutlak pikeun nyegah ieu kajantenan deui sareng ti saprak éta kuring parantos ngubaran perlakuan pikeun nyegah kontraksi balik, anu kuring masih gaduh, tapi sahenteuna pikeun momen aranjeunna tetep langkung atanapi kirang dikontrol sareng kuring ngarepkeun ngahontal sahenteuna minggu ka 35 kakandungan . Kusabab kitu, upami anjeun ngagaduhan kontraksi, teras tingali:

  • Sakumaha seringna: Upami éta lumangsung sacara rutin, unggal 5 menit contona, urang kedah waspada.
  • Sabaraha anu kajantenan: Upami anjeun ngan ukur ngagaduhan tilu, sanaos unggal 5 menit, henteu masalah. Waktos hariwang nyaéta nalika anjeun ngagaduhan lima atanapi langkung dina interval anu teratur.
  • Sabaraha lami aranjeunna terakhir: Bisi kuring anu pangahirna lumangsung 15 menit, kuring pikir yén panjang teuing éta moal hariwang, tapi sabalikna, éta anu paling ngajadikeun kuring ngalegaan.

Tong hilap tilu detil na, upami aya patarosan, angkat ka dokter, éta anu pangsaéna pikeun mastikeun yén sadayana berjalan lancar.

Inpo leuwih: Kontraksi kuli Nalika badé ka rumah sakit?

foto: Hirup orok


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.