Kontraséptip sareng nyusu: susuk hormonal

murangkalih orok

Sababaraha minggu ka pengker kuring ngajelaskeun ka anjeun metode kontraséptip anu cocog sareng nyusu sareng dina jaringan sosial anjeun parantos naroskeun ka kuring ngeunaan implan hormonal, dinten ieu kuring masihan anjeun langkung seueur inpormasi.

Di Spanyol éta parantos dianggo kanggo waktos anu pondok. Éta perkawis a kontraséptip hormonal, anu ngan ngandung progestogen, tina Durasi panjang.

Diwangun ku naon?

A susuk tunggal, pas handapeun kulit dina jero panangan luhur. Éta tiasa dianggo pikeun tilu taun, waktos dimana éta épéktip, sanaos anjeun tiasa nyungkeun panyabutan implan iraha waé. Dina awéwé kaleuwihan beurat, durasi épéktip langkung pondok, susuk kedah diganti heula. Nalika waktosna kalangkungan, susukna kedah dipiceun sareng upami anjeun hoyong ngajaga jenis kontraséptif ieu, anu sanés ditempatkeun langsung.

Iraha nempatkeun susuk

Urang kedah jelas ngeunaan naon anu sakuduna ngaluarkeun ayana a kakandungan sok sateuacan nempatkeun susuk. Salila Postpartum, upami jelas yén ieu metode anu ideal pikeun urang, urang kedah ngabédakeun dua kamungkinan:

  • Upami anjeun henteu nyusuan: Implan kedah dilebetkeun antara dinten 21 sareng 28 saatos nganteurkeun. Ku cara ieu sareng upami No parantos hubungan seksual, panggunaan metode kontraséptif suplemén henteu diperyogikeun. Upami susuk dilebetkeun engké ti dinten 28 saatos pangiriman, disarankeun nganggo metode kontraséptip panghalang salami 7 dinten saatos nempatkeun susuk, sabab aya résiko ovulasi parantos kajantenan. Upami anjeun parantos gaduh hubungan séks, kakandungan kedah dikaluarkeun sateuacan panempatan.
  • Upami nyusuan parantos beres: Implan kedah ditempatkeun saatos postpartum minggu kaopat. Disarankeun ngagunakeun cara panghalang kontrasépsi salami 7 dinten saatos dilebetkeun tina susuk. Upami anjeun parantos gaduh hubungan séks, anjeun kedah ngaluarkeun kakandungan sateuacan peletakan.
    Data klinis anu urang ngagaduhan nunjukkeun yén susuk henteu mangaruhan kuantitas atanapi kualitas (protéin, laktosa, atanapi kadar gajih) tina susu ibu.
    Penting pikeun terang yén perdarahan menstruasi éta moal sami sapertos biasana: umumna perkawis perdarahan henteu teratur sareng parobihan inténsitas perdarahan atanapi dina durasi, janten kamungkinan pendarahan pisan saeutik némbongan atanapi bahkan urang henteu ngagaduhan perdarahan saatos waktos.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

42 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Maria cenahna

    Kuring gaduh susuk sareng kuring nyusuan orok abdi tapi kumargi anjeunna lahir, orok kuring henteu seueur beurat sapertos anu diarepkeun nyusu EB sareng saatos 8 bulan orok abdi tuang bubur sareng ayeuna tapi beuratna aya dina kaayaan naluri kuring ka indung ngawartosan yén éta nyaéta susuk anu kuring nempatkeun

    1.    Macarena cenahna

      Kuring henteu terang naon anu kuring carioskeun ka María, hayu urang tingali naha Nati tiasa netelakeun hal anu sanés pikeun anjeun; Upami anjeun nyebatkeun yén orok henteu ngagaduhan beurat badan, éta kusabab dokter pediatrik parantos nunjukkeun, tapi kuring henteu terang naha éta aya dina kurva pertumbuhanana, atanapi upami éta leres-leres ngagaduhan tunda (disababkeun ku sababaraha masalah). Sacara prinsip, susu ibu henteu kedah janten masalah, sareng ayeuna éta parantos nyandak padatan.

      Entong tinggaleun mamang, nyarios sareng bidan, sareng dokter pediatrik, supados aranjeunna masihan inpormasi ka anjeun. Teu aya alesan pikeun nyapih, tapi anjeun ogé tiasa angkat ka kelompok pangrojong nyusuan, atanapi konsultan laktasi. Pokokna kuring nyaritakeun yén kurva tumuh di murangkalih tuangeun susu buatan sanés benten sareng anu nginum susu ibu.

      Pelukan, sareng kuring miharep anjeun mendakan solusina.

      1.    Nati garcia cenahna

        Kuring sapuk pisan sareng Macarena, dina prinsipna implan henteu kedah ngirangan produksi susu. Abdi langkung resep menerkeunana ku kirang nyusu orok. Nalika anjeun ngamimitian tuang padet, anjeun tiasa nguseup kalayan kirang intensitas sareng ngirangan paménta hartosna ngirangan produksi ... Pokokna, teu aya anu langkung saé tibatan dokter pediatrik anjeun sareng bidan anjeun pikeun sacara komprehensif ngaji masalah sareng kamungkinan solusi. Kuring miharep Maria gancang-gancang direngsekeun. Sing salamet

  2.   Lizeth Ruby cenahna

    Halo, kuring ngalaman marabahaya fétus anu ngandung hartos yén orok kuring pooped di jero rahim kuring sareng dokter ngawartosan yén hiji-hijina cara anu tiasa kuring pake nyaéta kondom atanapi susuk sareng kuring milih implan tapi anjeunna ngawartosan yén kuring tiasa nempatkeun dugi ka lirén nyusu, naha kuring kabuka nyarios kitu?

    1.    Macarena cenahna

      Halo Lizeth, kami gaduh mamang yén anjeun ngan ukur tiasa nganggo metode ieu, tapi dokter anjeun anu kedah mamatahan anjeun; Nanging, inpormasi anu aya nunjukkeun yén susukna henteu dikontekeun nalika nyusu. Anjeun tiasa nimbulkeun patarosan ieu, atanapi milari pendapat anu sanés.

      Hiji salam.

  3.   Sandi cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan susuk anu HENTEU terang naha éta ngaraheutkeun orok kuring kusabab anjeunna ngagaduhan tilu

    s bulan sareng kuring bieu ngagemna

  4.   Adriana cenahna

    Naon masalahna nalika nganggo susuk nalika nyusu ??? Naha mangaruhan orok ??? Orok abdi yuswa 15 dinten

  5.   Jazmin cenahna

    Leres éta susuk

    Orok kuring ngagaringkeun susu yuswa 3 bulan sareng aranjeunna henteu hoyong nempatkeun kuring kusabab éta

    1.    Mariuxi cenahna

      hai Jazmin
      Upami anjeun garingkeun susu anjeun, kuring pasang dina 1 bulan ka pengker
      Kuring nyatakeun tina pangalaman kuring MY bb yuswa 3 bulan

  6.   Grace Coba cenahna

    Wilujeng siang, kuring ngagaduhan susuk dina tilu bulan putra abdi lirén nyusu. Patarosan kuring masih gaduh susu ibu saatos 3 bulan kuring nganggo susuk ... sabulan ka tukang kuring nampi tés kakandungan sareng kaluar négatip. Dupi anjeun ngabantosan kuring kunaon ieu kajantenan?

  7.   Grace Coba cenahna

    Wilujeng siang, kuring ngagaduhan susuk dina tilu bulan putra abdi lirén nyusu. Patarosan kuring masih gaduh susu ibu saatos 3 bulan kuring nganggo susuk ... sabulan ka tukang kuring nampi tés kakandungan sareng kaluar négatip. Dupi anjeun ngabantosan kuring kunaon ieu kajantenan?

  8.   claudia vega cenahna

    Kumaha upami kuring nganggo implan tilu taun, sapoé saatos nganteurkeun, kuring parantos maca dina sadaya seni yén éta kedah 4 minggu saatos nyusahkeun, kuring sacara khusus nyusu

    1.    Macarena cenahna

      Héi Claudia, mémang susuk hormonal kedah dilebetkeun 28 dinten saatos nganteurkeun. Kami ngarékoméndasikeun kanggo langkung katenangan, anjeun nyarios ka dokter kandungan.

  9.   kortél valentina cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan susuk 20 dinten saatos orok kuring lahir, kuring tuangeun sareng susu indung anu éksklusif dugi ka yuswa 6 bulan, éta henteu mangaruhan kuring pisan nalika nyusu, anjeunna badé ngancik 8 bulan sareng éta masih susu indung. katuangan utama na, beuratna parantos saé sareng kaséhatanna saé pisan, alhamdulillah, anu matak pikahariwangeun kuring nyaéta kuring kurang beurat, sareng unggal dinten dokter nyarios éta kusabab nyusuan tapi kuring pikir éta téh susuk anu ngajantenkeun kuring ipis, orok abdi parantos tuang bubur na, nyaéta, anjeunna parantos ngirangan dosis BF na sareng kuring masih ipis, BANTUAN punten!

  10.   Vanessa grajeda cenahna

    Halo, naha kuring peryogi anu nyarios ka kuring upami anjeun parantos nyusuan sareng susuk?
    Aranjeunna nempatkeun éta ka kuring dinten saatos kuring ngalahirkeun, tapi nyusu lirén saatos sabulan, sareng ayeuna putri abdi yuswa 2 satengah bulan sareng kuring mimiti nyusuan deui 3 dinten ka pengker! Naha normal, atanapi kuring anu kagagalan 0.01 persén!

  11.   Vianca pirang cenahna

    Aranjeunna nempatkeun susuk kuring ka kuring dina dinten mimiti kalahiran sareng orok abdi yuswa 10 bulan sareng kuring teras-terasan masihan anjeunna susu ibu, kuring henteu acan ningali masalah, mung dinten ayeuna mah adi ipar kuring ngawartosan yén éta goréng pikeun pasihan susu ibu sareng susuk, aranjeunna nyarios ka anjeunna di puskesmas, sareng tetep aya rasa ragu ... ..

    1.    Macarena cenahna

      Halo Vianca, nalika indungna nyusuan, susukna saenyana kedah dilebetkeun 4 minggu saatos ngalahirkeun, tapi kusabab orok anjeun parantos yuswa 10 bulan, kuring ngan ukur kedah ngabéjaan yén numutkeun naon anu dicarioskeun dina tulisan:

      "Data klinis anu urang ngagaduhan nunjukkeun yén susuk henteu mangaruhan jumlah atanapi kualitas (tingkat protein, laktosa atanapi gajih) tina susu ibu"

      Hiji salam.

  12.   Gisela cenahna

    Halo. Wilujeng siang! Abdi peryogi inpormasi. Kuring ngagaduhan susuk anu disimpen nalika orok abdi umur 6 bulan sareng 3 bulan ka hareup. Sareng éta henteu datang ka kuring, kanyataanna nyaéta saprak kuring ngagaduhan orok yén éta henteu datang ka kuring .. Patanyaan kuring ieu. Naha normal ieu? Dimimitian ku seueul sareng nyeri sirah. Naha éta bakal pangaruh tina susuk?

  13.   Dalia cenahna

    Abdi gaduh patarosan ngeunaan susuk .. Orok abdi umur 6 bulan sareng aranjeunna tuang susu ibu sareng kuring hoyong kénging susuk éta ngan kuring henteu terang naha éta masih tiasa dilakukeun sabab numutkeun naon anu kuring baca éta saatos 28 dinten pangiriman

  14.   Vanessa cruz cenahna

    Halo, kuring gaduh patarosan Kuring aya dina tahap ahir kakandungan, aranjeunna parantos naroskeun ka kuring naon cara kontraséptip anu kuring badé dianggo anu kuring ngajawab yén kuring hoyong Implantasi Subdermal Hormonal tapi dokter anu munggaran ngawartosan yén kuring henteu kunanaon sareng éta teu aya masalah, ayeuna kuring angkat sareng Dokter kadua kuring anu nyandak file kuring pikeun pangiriman sareng ngawartoskeun kuring yén susuk nunjukkeun kanyataan yén kuring bakal ngagaduhan anak, tiasa ngahasilkeun tumuh payudara kusabab hormon anu dileupaskeun ku susuk langsung kana susu. Abdi hoyong pendapat anu katilu ti saprak ayeuna kuring henteu terang naon kaputusan anu bakal dipilampah. Kuring hatur nuhun sateuacanna pikeun waktos sareng perhatian anjeun.

  15.   mawar abigail cenahna

    Hello!
    Kuring gaduh mamang anu parah dinten ayeuna aranjeunna nempatkeun susuk ka kuring sareng kuring nyusuan budak lalaki anu lahir 13 dinten ka pengker, naha susuk ieu mangaruhan perkembangan orok kuring?

    1.    Macarena cenahna

      Hai, anjeun ngagaduhan implan teuing tiheula, tapi éta henteu mangaruhan orok anjeun. Sing salamet.

  16.   Rosario cenahna

    Hai! Punten, pun biologis sareng murangkalih murangkalih kuring ngawartosan yén kuring nyababkeun seueur karusakan ka orok abdi anu ngalangkungan nyusuan kuring kuring ngalirkeun hormon bikang ka orok kuring anu tiasa bahaya pisan pikeun engké kuring bener-bener hariwang kuring henteu terang upami anjeun tiasa kuring ngabantosan sareng hoyong upami ieu leres.

    1.    Macarena cenahna

      Hé Rosario, aya ahli kaséhatan anu henteu mutahir ngeunaan nyusu. Hal anu paling saé anjeun tiasa lakukeun nyaéta angkat ka bidan, atanapi kelompok nyusu. Nyusuan sanés résiko kanggo ayeuna atanapi kanggo kahareup budak anjeun. Rangkulan.

  17.   Ludmila cenahna

    Halo, patarosan kuring gaduh budak awéwé sareng kuring nempatkeun chip na, naha éta jalan supados henteu hamil deui? Kusabab aranjeunna nyarioskeun kuring yén éta henteu jalan deui kusabab kuring parantos ngagaduhan kulawarga tapi dokter henteu ngawartosan naon-naon ngeunaan éta .. Kuring ngan ukur nempatkeun éta ..

  18.   Anto cenahna

    Hai, kuring gaduh patarosan, kuring ngagaduhan orok saminggu ka pengker sareng 3 dinten ka pengker kuring aya di karantina sareng kuring hubungan intim, tapi kuring ogé saé, aranjeunna nempatkeun susuk ka kuring, naha kuring tiasa hamil? Dokter ngawartoskeun ka kuring yén susukna mimiti tiasa dianggo saé, aranjeunna nempatkeun éta tapi kuring panasaran naha aya anu bakal ngabantosan kuring X fa

  19.   Eliana cenahna

    Wilujeng énjing, orok abdi yuswa 2 bulan 15 dinten sareng aranjeunna ngantunkeun kuring nempatkeun susuk subdermal tapi aranjeunna henteu ngawartosan ngeunaan nyusu upami éta tiasa mangaruhan kuring atanapi henteu. Kuring naros ka dokter sareng anjeunna nyarios yén teu aya masalah. Tapi jalma sanés nyarios ka kuring sanés. Punten, kuring peryogi pendapat anu langkung jelas anu tiasa ngabantosan kuring kusabab kuring parantos janji dina dinten Jumaah sareng kuring sieun éta tiasa mangaruhan putri abdi ... .. Hatur nuhun pisan

  20.   Macu cenahna

    Halo, kuring parantos gaduh implan dina tempatna ampir tilu taun, janten tilu dina bulan Fébruari. Kusabab kuring nganggo éta kuring henteu ngalaman haid tapi nembé bulan Nopémber ieu kuring ngalaman pendarahan sakedik anu parantos opat dinten. Kuring hariwang kusabab kuring henteu terang naha pangaruh susuk parantos tiasa réngsé atanapi éta hal anu normal . Kuring gaduh janji sareng gynecologist tapi dina sabulan. Dupi anjeun ngabantosan abdi? Hatur nuhun pisan. Oh, kuring masih nyusuan budak kuring anu ampir tilu taun.

  21.   Guille Karbajal cenahna

    Halo, orok abdi yuswa 40 dinten, kuring tuangeun sareng susu ibu sareng 10 dinten ka pengker kuring ngagaduhan susuk, tapi ti saprak éta anjeunna kabebeng sareng kuring gaduh mamang upami éta mangaruhan dirina.

    1.    Macarena cenahna

      Éta tiasa janten sembelit semu anu teu aya hubunganana sareng susuk, atanapi ogé susu ibu, éta panginten tiasa ngumbar dirina.

  22.   Yancu Chacon cenahna

    Abdi parantos gaduh sasasih nganggo metode ieu kuring seueur seueul, naha bakal normal ???? Abdi henteu nurunkeun haid sareng nyusuan, naha masih tiasa hamil ????

  23.   Maria cenahna

    Halo, kuring gaduh 3 dinten deui dugi ka karantina kuring sareng Abdi hoyong kéngingkeun susuk tapi kuring henteu terang upami kanggo dinten-dinten sésana kuring gaduh résiko éta moal jalan sareng kuring bakal hamil, éta patarosan kuring, tiasa éta kajadian?

  24.   Maria cenahna

    Halo, dina 3 dinten kuring dina karantina kuring nyusu, éta pangiriman normal sareng kuring hoyong kénging susuk tapi kuring henteu terang naha aya résiko éta moal jalan sareng kuring bakal hamil.

  25.   Maria cenahna

    Halo kuring gaduh patarosan dina 3 dinten kuring karantina Abdi nyusu éta pangiriman normal sareng kuring hoyong kénging implan tapi kuring henteu terang naha aya résiko hamil pikeun dinten-dinten sésana sareng upami éta mangaruhan kuring sami sareng ngabandungan

  26.   Maria cenahna

    Halo, dina 3 dinten kuring ngalengkepan karantina sareng abdi hoyong nempatkeun susuk anu kuring nyusu, éta pangiriman normal sareng kuring hoyong terang upami kuring nempatkeun, naha kuring henteu bakal hamil pikeun dinten-dinten sésana sareng upami henteu mangaruhan nyusu?

  27.   Selene chan cenahna

    Hai, kuring gaduh mamang
    Orok kuring umurna 14 dinten sareng dina asuransi aranjeunna ngajantenkeun kuring nempatkeun susuk sareng kuring nyusuan orok kuring tapi kuring sieun éta bakal aya akibat sareng orok kuring aranjeunna nyarios yén éta henteu ngagaduhan akibat tapi kuring hoyong kaluar tina mamang: - / Kuring henteu weruh naha nuluykeun nyusu ayeuna kuring ngagantungkeun dada sareng nuju masihan formula tapi hoyong kaluar tina mamang

  28.   Ale cenahna

    Halo budak awéwé, kuring nyandak orok kuring ka 2 taun 4 bulan sareng dinten énjingna kuring lega, aranjeunna teraskeun sareng éta lumangsung 4 satengah bulan sareng susuk sareng nyandak kuring jauh kusabab ahli jinecologist kuring sareng sababaraha dokter ngawartosan yén éta goreng pikeun nyusu nalika anjeun ngagaduhan implan panangan anu goréng pikeun orok kumargi aranjeunna seueur salam hormon ...... kabeneran budak awéwé

  29.   Aisneth cenahna

    Halo Abdi hoyong naroskeun patarosan…. Nalika kuring ngagaduhan orok abdi énjingna aranjeunna nempatkeun susuk ka kuring sareng kuring nyusu. Abdi tiasa hamil.

  30.   Lisbeth Canchig cenahna

    Halo, punten 6 bulan ka pengker kuring ngagaduhan orok sareng nempatkeun kuring susuk tapi sakumaha waktosna kalangkungan, salah sahijina leres-leres éta sareng kami hubungan intim, tapi bulan ieu kuring ngarasa teu ngarareunah dina beuteung kuring sareng kumaha kuring sareng susuk sareng nyusuan kuring sieun hamil deui sareng abdi leres-leres gaduh mamang, naha kuring tiasa hamil?

  31.   Dailis Aguilera Emas cenahna

    Halo, anak kuring yuswa 2 taun sareng kuring nyusuan, kuring nempatkeun susuk sababaraha dinten ka pengker sareng kuring hariwang yén hormon anu disékrésikeun bakal mangaruhan pamekaran salaku lalaki kapayunna kusabab ieu mangrupikeun hormon bikang anu kuring percanten

  32.   Ema2 cenahna

    Abdi gaduh dua patarosan
    1.- Dupi éta normal leungit beurat?
    2.- Naha seueur rambut rontok normal?

    Kasus abdi: Abdi gaduh orok umur 4 bulan, abdi gaduh
    Susuk subdermal saprak poé postpartum munggaran kuring.

  33.   viri cenahna

    Salam ka kuring, dokter umum kuring nyarios ka kuring pikeun mertimbangkeun metode kontrasépsi anu sanés sabab hormon anu dileupaskeun bakal mangaruhan orok janten feminin, naha leres ieu? Naha aya kamungkinan orok kuring janten feminin janten maskulin?