Kotoran orok: naon anu dipasihkeun ku popok anak anjeun

Hartosna warna kotoran orok

Kadatangan orok ka dunya sigana diajar kontinyu pikeun kolotutamina timers munggaran. Anjeun panginten parantos maca seueur buku, anjeun panginten naros ka kulawarga sareng réréncangan kalayan murangkalih, bahkan panginten panginten anjeun bakal siap pisan pikeun sumpingna murangkalih anjeun. Tapi kanyataanna nyaéta datangna orok (khususna anu munggaran) mawa kaayaan anyar anu teu aya tungtungna.

Tapi tong hariwang, dina waktos anu singget anjeun bakal janten ahli ngakuan béda-béda panyambat anak anjeun. Anjeun ogé bakal diajar mandi kalayan katerampilan hébat anu alit anu henteu lirén nangis, sanaos aranjeunna nyarios yén mandi téh santai. Anjeun malah bakal diajar nguraikeun popok murangkalih anjeun ngalangkungan warna sareng konsistensi tina kotoran na.

Nanging, nalika anjeun kéngingkeun gelar master dina ngurus orok, anjeun tiasa sababaraha kotoran orok anjeun masihan anjeun pikasieuneun. Ieu mangrupikeun hal anu normal pisan sareng éta kajantenan seuseueurna sepuh énggal, kumargi bangku orok bénten-bénten warna sareng konsistén nalika pola dietna robih. Dugi ka aranjeunna janten sami sareng déwasa, kotoran orok anjeun bakal ngalangkungan fase ieu.

Meconium

Ngarobih popok dina bayi

Kotoran kahiji orok hideung caket, katingalina sapertos tar. Kotoran anu munggaran ieu disebat meconiumPasti éta sora biasa pikeun anjeun kusabab bidan sering nyarios ngeunaan éta supaya kolot henteu pikasediheun tina kahirupan aranjeunna nalika aranjeunna ngaganti popok anu munggaran.

Warna sareng konsistén tina kotoran ieu disababkeun dicerna orok nalika masih aya dina rahim sareng diét gumantung ka indung. Tai ieu seueur pisan sareng biasana tahan hiji dugi ka dua dintenSanaos penampilanna, meconium mangrupikeun tanda yén sistem pencernaan anu énggal lahir kalayan leres.

Kotoran "normal" munggaran

Dahareun anu bakal ngarobih warna sareng konsistensi tina kotoran bayi anu énggal. Nalika ngamimitian tuangeun sareng susu, tai bakal konéng mustari, rada leueur sareng lumpy. Warnana tiasa bénten-bénten gumantung kana orok anu nyusu atanapi susu formula. Ieu kusabab rumus dikuatkeun ku beusi, anu nambihan keuna hideung, sareng kotoran tiasa rada coklat.

Ieu bakal katingali umum tina kotoran orok salami 6 bulan kahiji kapayun, anu mana biasana anjeun mimitian ku bubuka dahareun.

Nyoco pelengkap

Nalika orok mimiti tuang tuangeun anu béda-béda, penampilan na warna tai bakal robih gumantung kana naon anu anjeun candak. Sababaraha buah sareng sayuran nyayogikeun tonitas anu khas pisan, sapertos wortel, contona. Kotoran orok bakal kéngingkeun penampilan anu sami pisan sareng anu déwasa sareng ti waktos ayeuna aranjeunna bakal beuki seueur dina pencernaan anu bakal datang.

Naha orokna kabandungan?

Sembelit dina Orok

Seueur kolot ngalangkungan fase ieu salami minggu kahiji orok, siga orok anyar tiasa angkat sababaraha dinten tanpa gerak usus. Éta ogé mungkin pikeun orok seueur kotoran dina dinten anu sami, kumargi orok anu disusuan condong ngagaduhan gerakan usus ku ampir unggal nyusuan.

Sanés anu sanésna sinonim sareng kabebeng, atanapi anu kadua yén orok kaserang birit. Ieu kaayaan lengkep normal sareng umum. Di sisi anu sanésna, jumlah tina tai sanés anu nandaan kabebeng, tapi konsistén tina tai. Upami orok angkat sababaraha dinten tanpa kotoran, tapi éta ngajaga warna sareng konsisténna biasana normal.

Di sisi anu sanésna, upami tinja na atos sareng bal bentukna, éta tanda anu jelas yén anu alit dibatesan. Dina hal ieu, anjeun kedah angkat ka dokter pediatrik pikeun méréskeun masalah ieu. Anjeun teu kedah masihan orok naon-naon ubar, cairan, atanapi infus nanaon ku nyalira. Dina tautan ieu anjeun bakal mendakan tip pikeun nyingkahan kabebeng Dina murangkalih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.