Krisis Tumuh, naon anu diarepkeun tina nyusu

Nguseup orok

Dina kasempetan anu béda kami parantos nyarios pentingna nyusu sareng manpaat anu ageung pisan anu dimungkinkeun pikeun tumuh orok. Seueur awéwé milih jinis diet ieu, utamina dina bulan-bulan mimiti kahirupan bayi. Tapi sanaos seueur inpormasi berkat téknologi, bahkan ayeuna ogé seueur seueur inpormasi perkawis éta.

Nyusu teu teras janten ranjang kembang ros, dina sababaraha kasus éta mangrupikeun hal anu gampang ti mimiti. Tapi dina sababaraha kasus sanésna, seuseueurna, netepkeun susukan anu berhasil meryogikeun seueur kasabaran, seueur dukungan sareng seueur inpormasi.

Tumuwuhna krisis

Seueur ibu-ibu anu nyerah nyusuan saatos sababaraha sasih, panginten yén aranjeunna henteu gaduh deui susu atanapi orokna henteu hoyongeun nyusuan deui. Tapi sadaya tahapan nyusuan ieu mangrupikeun peperangan alit anu kedah diungkulan sahingga nyusu mangrupikeun jaman anu teu tiasa hilap sareng nyugemakeunpikeun indung sareng orok.

Nalika urang nyarioskeun krisis kamekaran, urang ngarujuk kana période anu tangtu salaku aturan umum ngulang deui nalika waktos laktasi anu tangtu, dina sadaya murangkalih. Mangsa-waktos orok ujug-ujug langkung nungtut, ceurik nalika kaayaan susukan atanapi anu teu biasa timbul, anu tiasa ngirim sinyal anu salah ka indung

Krisis ieu kajantenan ti mimiti waktos, janten penting pisan pikeun terang aranjeunna pikeun terang kumaha ngaturana, tah tong gancang nyusu nyusu sareng teu perlu. Sakali laktat didirikeun dina dinten-dinten mimiti lahir, wabah munggaran dugi ka ampir dua minggu.

Ceurik orok

Krisis laktasi munggaran dina 17-20 dinten

Salila poé mimiti orok diteruskeun rutinitas anu cukup stabil, duanana bobo boh tuangeun. Ti minggu katilu nyaéta nalika parobahan mimiti paménta némbongan.

  • Orok angger nungtut dadana
  • Nalika anjeunna henteu nguseup anjeunna nangis teu kaampeuh
  • Aranjeunna utah seueur susu, tapi tetep hoyong teraskeun nyusuan

Hiji-hijina hal anu kajantenan nyaéta orok kedah ningkatkeun pasokan susu di indungna, sareng hiji-hijina cara pikeun ngahontal ieu nyaéta ku ngabandungan terus-terusan. Krisis ieu lumangsung sababaraha dinten sanaos sengit pisan sareng nyapekeun. Coba sing sabar sareng tong ragu nampi bantosan pasangan sareng kulawarga dugi ka pas krisis.

Krisis laktasi kadua antara umur 6 sareng 7 minggu

Orokna beuki kuat sareng deui anjeun kedah ningkatkeun produksi susu, kitu deui éta ngarobih tingkah laku sareng naon anu parantos rutin robih deui.

  • Deui, paménta dina dada ningkat, pondok tina période istirahat
  • Orok éta janten kesel pisan kana dada, ceurik, brék nipple, teu raoseun

Anu kajadian dina hal ieu nyaéta susu ngarobah komposisi sareng rasa na éta ogé kaganggu, ieu orok seueur anu henteu resep. Biasana lumangsung sakitar saminggu sareng saatos krisis parantos réngsé, orok bakal balik deui ka rutinitas dahar na sateuacana.

Krisis 3 bulan

Krisis laktasi

Anu paling lemes sadayana, lilana sakitar sabulan sareng dina kaseueuran kasus hasilna nyaéta ngabandungan nyusu.

  • Orok nyuhungkeun nguseup kirang sering
  • Némbak disingget janten sababaraha menit
  • Orok geus nyampeurkeun kana dada, muragkeun na ceurik, nalika éta tuangeun anu paling hadé éta bobo
  • Candak kirang beurat
  • Ngurangan frekuensi gerak bowel

Dina waktos ieu orok parantos langkung kuat sareng dina sababaraha menit anjeun tiasa béréskeun sareng susu ibu. Salaku tambahan, indra na berkembang pesat, anu ngajantenkeun sagala hal di sakurilingna keuna sareng ngahudangkeun rasa panasaran na. Salaku tambahan, payudara henteu teras-terasan lengkep, kelenjar susu parantos siap sareng nalika orok nyusu, susu parantos dua menit. Hal anu biasana nyusahkeun orok, biasa ngagaduhan susu dina nyeuseup heula.

Salaku tambahan, aya krisis nalika taun munggaran kahirupan sumping sareng anu terakhir nalika dua taun caket. Upami titik ieu parantos kahontal, éta bakal liwat nyusuan anu suksés, janten upami anjeun hoyong teraskeun anjeun kedah terang éta susu anjeun masih bergizi sareng sampurna pikeun anak anjeun. Malah Organisasi Kaséhatan Dunya nyarankeunkeun manjangkeun nyusu dugi ka 2 taun.

Nyaho kasusah anu tiasa timbul nalika nyusuan tiasa ngabantosan anjeun pikeun méréskeun hasil. Milarian bantosan ngalangkungan kelompok dukungan bidan atanapi nyusuan anjeun. Émut yén breastfeedingÉta kado anu pangsaéna pikeun anjeun tiasa pasihkeun ka murangkalih anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.