Kumaha carana miara anak

Ngurus budak

Sanajan sigana basajan, teu salawasna gampang uninga kumaha ngurus anak. Ieu lain sual jadi leuwih atawa kirang indung atawa boga naluri hébat. Nyaeta ngurus hiji jalma, boga tanggung jawab atikan jeung atikan Salaku murangkalih, éta mangrupikeun latihan anu saé dina kematangan. Ku alatan éta, lamun boga mamang ngeunaan miara anak, éta salawasna pangalusna neangan pitulung.

Barudak ngagaduhan seueur kabutuhan tapi pikeun ngurus aranjeunna, hal anu kahiji anjeun kedah terang nyaéta yén aranjeunna peryogi pisan perhatian. Henteu ngan jadi sadar yen euweuh kajadian ka aranjeunna atanapi aranjeunna tuang ogé. Barudak, naon anu paling aranjeunna pamenta nyaéta anjeun ngobrol sareng aranjeunna, éta maén naon maranéhna resep, nyieun aranjeunna seuri jeung ngarasa ditangtayungan. Éta hal munggaran nu peryogi kauninga ngeunaan kumaha carana miara anak.

Kumaha carana miara anak, sagalana nu peryogi kauninga

Orok

Upami anjeun teu gaduh budak atanapi duduluran, kaponakan atanapi budak leutik anu tiasa janten conto, wajar anjeun henteu terang kumaha ngurus budak. Kahiji sakabeh nyaeta adaptasi jeung umur maranéhanana, sabab teu sarua ngurus orok, ti ​​anak 6 atawa 7 taun jeung sababaraha otonomi. Dina tiap hal, jadi attentive kana sagalana maranéhna bisa jadi kudu sareng mastikeun kasalametanana mangrupikeun hal anu paling penting.

Ieu sababaraha titik konci nu bakal nulungan anjeun nalika datang ka diajar kumaha carana ngurus anak.

  1. Nyertakeun kabutuhan anjeun dumasar kana umur anjeun. Upami anjeun badé ngurus orok, anjeun kedah mastikeun yén anjeunna tiasa bobo, sabab murangkalih peryogi istirahat ti waktos ka waktos. Barudak anu langkung ageung gaduh énergi anu ageung sareng anjeun kedah ngabantosan aranjeunna bersantai saatos tuang, sanaos aranjeunna henteu bobo.
  2. Attentive sadaya waktu. Sanaos sigana sapertos klise, sadetik cekap pikeun kacilakaan. Pangajaran anu paling penting dina miara budak nyaéta, ulah hilap sakedap. Tangtu, ninggalkeun spasi maranéhanana ambéh maranéhanana bisa maénkeun, ngajajah tur ngamekarkeun abilities maranéhanana.
  3. Nyingkahan kacilakaan. Kalayan murangkalih anu anjeun kantos terang, naon waé tiasa bahaya pikeun aranjeunna. Nanging, aya hal-hal anu anjeun tiasa tingali ti awal anu sanés mangrupikeun ide anu saé. Cabut naon waé anu tiasa ngarecah, sapertos barang-barang kaca, tokoh anu hipu, atanapi perabot anu sudut anu seukeut.
  4. Teguh kana kaputusan anjeun. Teu aya anu langkung parah pikeun pendidikan barudak tibatan kontradiksi. Hartina, lamun aya hiji hal anu teu bisa dipigawé, ulah nyerah euweuh urusan kumaha keukeuh aranjeunna. Standar penting pisan pikeun pendidikan barudak, ogé wates anu tiasa atanapi henteu tiasa ngaleuwihan.
  5. Kudu loba kasabaran. Éta ogé penting pisan pikeun sabar sareng empati sareng barudak. Anu leutik mimiti mendakan dunya, norma, aturan sareng henteu gampang pikeun aranjeunna ngartos. Janten teguh tapi tanpa lirén sabar, nyingkahan ngagorowok sareng amarah supados aranjeunna nampi pelajaran dasar pikeun kahirupan.
  6. Dengekeun barudak. Éta ogé gaduh hal anu kedah diomongkeun sareng upami didangukeun, aranjeunna tiasa masihan pelajaran anu saé pikeun manula. Pertimbangkeun pendapat barudak, hayu aranjeunna ngajelaskeun dirina sabisa-bisa, milari cara pikeun komunikasi sareng ngajantenkeun dirina ngartos. Pikeun ngalakukeun ieu, penting pikeun aranjeunna ningali yén anjeun nganggap aranjeunna sareng yén naon anu aranjeunna nyarios ogé penting.

Ngadidik dina nilai

Ulah luput kasempetan pikeun ngajarkeun aranjeunna nilai ka barudak, boh budak atawa budak nu bakal diurus. Nilai-nilai sapertos solidaritas, empati, cinta ka kulawarga atanapi pendidikan, nyaéta penting pikeun barudak tumuwuh kalawan kaahlian sosial luyu. Sanaos anjeun ngan ukur badé sareng budak sakedap, naon waé nilai sareng pangajaran anu anjeun tiasa nyumbang kana kahirupanna bakal janten nilai anu ageung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)