Kumaha barudak nganyatakeun kasedih

barudak sedih

Barudak aranjeunna ngarasa sedih ogé, sanajan nganyatakeun kasedih béda tibatan déwasa. Duka mangrupikeun émosi dasar anu teu aya anu kabur sareng urang moal tiasa nyingkahanana, boh urang atanapi barudak urang moal tiasa ngajauhan éta. Narima éta, terang kumaha mendakan sareng ngatur éta bakal ngabantosan urang hubungan sareng émosina sareng ngagaduhan kaséhatan émosional anu saé. Urang tingali kumaha barudak nganyatakeun kasedih.

Duka di murangkalih

Sakumaha urang kantos ningali, kasedihan mangrupikeun émosional dasar. Sadayana émosi dasar aranjeunna gaduh a fungsi adaptif sareng biologis sakumaha anjeun tiasa maca dina tulisan "Emosi dasar, kanggo naon?" Duka dina beton berfungsi pikeun ngagambarkeun, ngahubungkeun sareng diri urang sorangan sareng adaptasi sareng kanyataan anyar. Ieu mangrupikeun bagian tina prosés émosional anu urang henteu tiasa nolak atanapi nyingkahan.

Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun urang ngajar barudak manajemén émosional sareng diri urang sorangan. Teu aya anu ngajar urang pikeun ngatur émosina urang, Nalika urang bakal kakeunaan aranjeunna saumur hirup. Dina kaseueuran kasus urang nyobian nyumputkeun émosi urang nyalira ti murangkalih supados aranjeunna henteu ningali urang. Sareng ieu, tibatan ngabantosan aranjeunna, ngahambat hubungan sareng émosina. Anjeun tiasa maca tulisan "Naha urang henteu kedah nyumputkeun émosi urang ti barudak."

Kumaha barudak nganyatakeun kasedih

Barudak tiasa nganyatakeun kasedihna béda tibatan urang déwasa. Bisa nunjukkeun langkung tunduh, teu boga haté, éra, teu list, sareng cimata; Atanapi mungkin anu sabalikna tiasa ditingalikeun hariwang, jengkel, hiperaktif, komo agrésif. Bisa ogé bobo kirang ti biasana sareng anjeun parantos leungit napsu.

Gampang ngabingungkeun gejala ieu, utamina kusabab béda kumaha urang déwasa nganyatakeun kasedihan. Salajengna, sesah pikeun bapak pikeun ngaku yén putrana sedih, nalika murangkalih anu anjeunna ngarepkeun bagja dina polos aranjeunna. Hal ieu ngajadikeun hésé pikeun barudak pikeun ngatur émosional sacara leres, kumargi Aranjeunna henteu terang naon anu kajantenan ka aranjeunna sareng teu aya anu ngabantosan aranjeunna pikeun terang. Kami salaku kolot kedah ngabantosan aranjeunna dina ngatur émosional pikeun leres nyalurkeun perasaan sareng émosina éta.

mojang sedih

Kumaha carana ngatasi émosi

Anu kajadian sababaraha kali nyaéta manula anu henteu terang kumaha ngatur émosi nyalira ogé. Teu aya anu ngajar urang, éta normal. Anu tiasa dilakukeun ku urang déwasa nyaéta diajar nalika urang ngajar murangkalih kumaha ngalakukeunana. Hayu urang tingali naon léngkah anu diperlukeun pikeun manajemén émosional:

  • Identipikasi émosina. Urang moal tiasa ngungkulanana upami urang henteu terang naon anu kajantenan ka urang. Urang kedah ngabantosan aranjeunna pikeun sacara lisan nganyatakeun perasaan aranjeunna. Béjakeun yén kasedihan mangrupikeun émosi anu diperyogikeun sapertos kabagjaan, sareng urang sadayana ngagaduhanana.
  • Narima émosina. Kadang-kadang perasaan anu goréng tiasa ngajantenkeun urang ngarasa salah kusabab kanyataan anu ngaraos éta. Kami nolak éta saolah-olah urang teu ngagaduhan hak pikeun ngaraosan ieu sareng ieu nyiptakeun seueur kasangsaraan. Ménta anak anjeun pikeun niténan émosina siga anu katingali ti kajauhan. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun nampi émosina salaku bagian tina diri anjeun sareng henteu ditolak. Sakumaha urang tingali dina tulisan "Pentingna validitas émosina ka barudak" léngkah anu penting pisan nyaéta ngabuktoskeun émosina, tibatan nganggo frasa pikeun nyingkahan émosina: barudak gedé ulah ceurik, éta sanés pikeun anjeun janten sapertos kitu, ...
  • Ngaraos émosina. Ngawenangkeun diri anjeun ngaraos, ngaraos dina awak anjeun. Janten emosi tiasa ngalaksanakeun padamelanna sareng angkat. Tanya anjeunna dimana anjeunna ngaraos émosi dina awaknaHayu anjeunna ningali kumaha emosi mangaruhan anjeunna. Anjeun tiasa ngaraosan kana sirah, dina dada, dina beuteung anjeun .... Janten nalika anjeun ngaraosan sensasi anu sami, bakal gampang pikeun anjeun ngaidentipikasi émosina.
  • Nganyatakeun émosi. Émosi henteu diteken, éta dikedalkeun. Verbalizing éta ngabantosan urang hubungan sareng émosina sareng anu sanés. Masihan nami sareng nami anjeunna ngabantosan urang pikeun meringankeun beban émosional urang.

Kusabab émut ... kami yakin yén barudak kalis tina émosina goréng kusabab polos, tapi hanjakalna henteu. Urang moal tiasa nyegah barudak urang ngagaduhan émosi négatip tapi urang tiasa ngabantosan aranjeunna ngaturna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.