Kumaha cara ngadamel imah jahe kanggo Natal

Budak awéwé nyieun imah roti jahe Natal

Imah roti jahe natal asalna ti Jérman, nagara anu hirup liburan Advent ku cara tradisional pisan. Ideu ieu sumping tina carita Hansel sareng Gretel ku Brothers Grimm. Carita ieu nyaritakeun dua sadulur leutik anu ditingalkeun di leuweung, dimana aranjeunna mendakan bumi anu amis, didamel tina roti jahe.

Saprak harita, imah tradisional jahe parantos nyebar ka seueur nagara, sahingga seueur jalma condong nyangka yén asal amis ieu di Amérika Kalér. Jalan anu mana waé, ngadamel imah jahe sareng murangkalih téh ideu anu saé sareng lezat pikeun ngabagéakeun Natal. Sanaos anjeun tiasa mendakan alat dimana bumi parantos disiapkeun mung badé dirakit, dinten ayeuna urang bade nunjukkeun kumaha imah anu lezat ieu didamel tina corétan. 

Struktur bumi didamel kalayan tradisional resep cookie tina jahé, anjeun tiasa mendakan sababaraha jinis resep sareng sababaraha modifikasi. Kami mawa anjeun resep ieu anu saderhana pisan kanggo disiapkeun, janten, urang mimiti usaha sareng urang mimitian ku resep cookie jahe.

Resep Cookie Gingerbread

Cookies roti jahe

bahan:

  • 250 gr tina tipung
  • 100 gr gula beureum
  • Saséndok tina baking soda
  • 150 g mentega
  • 1 séndok téh Jahé taneuh
  • endog
  • 1 séndok téh kayu manis bubuk
  • ciwit uyah

Persiapan:

Dina wadah ageung urang nempatkeun tipung anu tos diayak, bikarbonat, gula beureum, kayu manis, ciwit uyah sareng jahé. Kami nyampur tanpa neunggeul sahingga bahanna terintegrasi leres-leres. Ayeuna, urang ngéléhkeun endog sareng nambihan kana adonan, gaul deui. Mantega kudu di ambang pomade, pikeun ngahontal ieu, anjeun ngan ukur kedah nyandak na kaluar tina kulkas dina waktosna sareng ngéléhkeun sareng garpuh. Kami nambahan kana adonan sareng gaul sareng panangan kami, dugi ka kéngingkeun adonan homogén.

Ayeuna, urang nyiapkeun permukaan damel, beresih sareng garing deui sareng naburkeun tipung. Kami nempatkeun adonan sareng urang nyebarkeun ku roller, sakuduna kandel sakitar satengah séntiméter. Nyiapkeun baki kalayan sepré kertas kertas, tempatkeun adonan teras lebetkeun kana kulkas paling henteu sajam. Saatos waktos éta, urang nyandak adonan sareng motong potongan-potongan anu diperyogikeun kanggo pangwangunan bumi.

Nalika urang motong adonan, urang preheating oven dugi ka 180 derajat. Sakali potongan parantos siap, urang pasang dina baki nganggo kertas wax sareng urang bakar sakitar 15 atanapi 20 menit. Nalika aranjeunna parantos siap, urang cabut cookies sareng ngantepkeun éta tiis dina rak.

Royal icing ngempelkeun potongan-potongan imah jahe

Ngumpulkeun imah roti jahe

Salah sahiji bagian anu paling penting sareng lemes nyaéta ngahijikeun cookies pikeun ngawangun bumi. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun nganggo adonan sapertos meringue disebut icing karajaan. Anjeun tiasa ngagaleuh gelas ieu anu parantos didamel, anjeun kedah nyampur sareng cai saatos pitunjuk pabrik, sareng éta masihan hasil anu saé pisan. Tapi upami anjeun hoyong teraskeun sareng homemade, urang ngajelaskeun resepna.

  • 400 gr tina gula kawung
  • 70 gr tina endog pasteurisasi bodas
  • 1/2 séndok jus jeruk nipis

Persiapan sapertos kieu, kahiji urang kedah masang bérésan nepi ka salju. Pikeun ngahontal titik anu dipikahoyong anjeun peryogi sababaraha batang listrik. Nalika bule mimiti bodas sareng kentel, tambahkeun jeruk nipis sareng teraskeun neunggeul. Akhirna, urang nambihan gula sakedik-sakedik tanpa lirén lirén, dugi ka titik anu dipikahoyong dicandak.

Anggo kantong pastry kanggo ngadistribusikaeun icing dina cookies, upami aya anu langkung saé tiasa ngabantosan anjeun supados bumi tiasa diamankeun. Sakali icing garing, éta rada sesah sareng konsisten. Upami anjeun kersa, anjeun tiasa nambihan nempelkeun tuangeun bahan kanggo masihan warna na kana icing, tapi anu penting éta henteu cair atanapi éta bakal lemes.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, persiapanana saderhana tapi penting pikeun ngagunakeun bahan anu leres. Gula icing kedah industri, henteu paduli kumaha anjeun hoyong naksir gula di bumi, anjeun moal kénging kaalusan anu dipikahoyong. Sedengkeun pikeun bule endog, penting pikeun aranjeunna henteu ngagaduhan konéng atanapi henteu dipasang, janten langkung disarankeun nganggo bule pasteurisasi industri.

Hiasan imah jahe

Ngahias cookies imah jahe

Akhirna, sakali imah dirakit sareng icing garing garing, saatos lucu pisan sumping, nyaéta ngahias. Anjeun tiasa ngagunakeun sadaya manisan anu anjeun pikahoyong, cikopi coklat, permén karét, fondant warna, coklat atanapi permén anu anjeun pikahoyong. Ieu sababaraha ideu anu tiasa janten inspirasi:

Imah roti jahe


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.