Kumaha cara ngadamel modél sistem pencernaan sareng murangkalih

Sistem pencernaan pikeun murangkalih

Dinten ayeuna, 29 Méi, Poé Kaséhatan Pencernaan Dunya dirayakeun sareng tiasa ngobrol sareng murangkalih ngeunaan pentingna sistem pencernaan, kumaha jalanna sareng kumaha anjeun kedah jaga kaséhatan pencernaan anjeun, kami mawa anjeun proposal anu pikaresepeun pikeun dilakukeun sareng anu leutik. Modélna pikaresepeun, pilihan anu hadé pikeun nyiptakeun naon waé anu sesah dibayangkeun sapertos sistem pencernaan.

Sanaos anjeun tiasa ningali dina gambar, tiasa ngabayangkeun ukuran organ anjeun, dimana ayana dina awak anjeun, atanapi kumaha jalanna nyaéta cara anu pangsaéna pikeun diajar gampang. Salaku tambahan, anjeun bakal gaduh waktos anu saé nyieun karajinan sareng murangkalih anjeun. Proyék ieu tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, kalayan adonan citakan atanapi nganggo gambar, sanaos di dieu urang tinggalkeun anjeun ideu ieu.

Kumaha cara ngadamel modél sistem pencernaan

Kali ieu urang badé nganggo kaos bodas salaku dadasar. Ku cara kieu, barudak tiasa ngagem kaos sareng ningalian sistem pencernaan sabab leres aya dina jero awak. Anjeun ogé bakal butuh corétan lawon dirasa dina warna anu béda, upami anjeun resep anjeun tiasa nganggo karét eva. Pikeun sendi potongan anjeun tiasa nganggo jarum sareng benang, gun silikon atanapi perekat pikeun lawon.

Anjeun ogé peryogi gunting, spidol hideung, katun atanapi serat padding, kertas pikeun nyiptakeun pola, sareng velcro perekat pikeun ngagantelkeun organ sistem pencernaan kana kaos. Ayeuna anjeun tiasa ngamimitian, hayu urang tingali naon éta step by step sateuacan ngamimitian proyék ieu.

Step by step

Modél sistem pencernaan

Anu mimiti sadayana nyaéta ngadamel sababaraha cetakan nganggo kertas, anu bakal dijantenkeun pola dina matéri anu dipilih. Ieu léngkah pikeun nuturkeun.

  1. Kami nyebarkeun kaos oblong sareng ku kapur jahit atanapi patlot, urang ngadamel skétsa tina naon sistem pencernaanna, janten urang bakal gaduh ideu ngeunaan ukuran anu sakuduna.
  2. Ayeuna urang ngagambar dina kertas organ anu béda anu ngawangun sistem pencernaan, lambung, pankreas, ati, sareng peujit ageung sareng alit. Kami bakal ngalaksanakeun éta ku panon sareng nalika aranjeunna diteukteuk, urang nempatkeun dina garis kaos pikeun mariksa yén éta cocog sareng pas. Kami ngadamel koréksi anu diperyogikeun sateuacan ngalih kana lawon.
  3. Sakali organ kertas siap, urang teraskeun nyalin kana lawon anu dirasana, karét eva atanapi bahan anu dipilih. Kami peryogi dua potongan masing-masing, ti saprak éta kami bakal ngagabung sareng ngeusi serat katun. Anggo warna anu béda pikeun masing-masing organ, janten langkung gampang pikeun ngaidentipikasi barudak.
  4. Ayeuna waktuna pikeun nempatkeun potongan-potongan éta, urang tiasa ngaput aranjeunna sacara saksama atanapi nganggo napel. Kami tinggalkeun liang dina masing-masing kanggo tiasa ngenalkeun katun isian.
  5. Urang eusian katun atanapi serat ngeusian, potonganna henteu kedah kentel teuing. Sakali siap, urang bérés ngaput liang anu parantos ditinggali.
  6. Kami motong sababaraha lembar velcro perekat teras nahan bagian dina bagian tukang unggal organ sareng bagian anu pakait dina kaos. Nyaéta langkung saé masangkeun sababaraha lembar velcro ka unggal organ, Janten aranjeunna bakal napel dina kaos.
  7. Ayeuna éta ngan ukur nempatkeun tempatna, atanapi langkungna, organ-organna tina sistem pencernaan dina kaos. Sareng maénkeun sareng murangkalih bari diajar biologi sakedik.

Kaulinan sareng magang

Sistem pencernaan pikeun murangkalih

Candak kasempetan pikeun ngajelaskeun ka barudak naon fungsi unggal organ pikeun sistem pencernaan. Éta bakal panasaran pisan mariksa kumaha kadaharan ngalangkungan fase anu béda, kumargi aranjeunna dilebetkeun kana awak ngalangkungan sungut, dugi ka dileungitkeun ku tai. Boga kamungkinan pikeun ningali sareng nganalisis prosés pencernaan. Éta ogé bakal ngabantosan aranjeunna ngartos naha aranjeunna henteu kedah tuang hal-hal anu matak ngaraos raoseun atanapi kumaha aranjeunna kedah jaga kaséhatan pencernaanna.

Ajar barudak jaga diri sorangan éta penting, éta mangrupikeun bagian tina kamekaran sareng kamekaranana. Ngalakukeun éta tina kaulinan, nyiptakeun mockup sapertos kieu jadi saderhana, bakal ngabantosan anjeun ngartos kumaha awak anjeun jalan dina cara anu senang sareng gampang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.