Kumaha cara ngadidik murangkalih ngeunaan hemat cai

Poé Cai

Dunya miceunan cai

Pendidikan mangrupikeun dasar dasar pikeun kamajuan. Abdi sanés ngan ukur nyarioskeun perkawis pendidikan sakola, anu dasar, upami sanés perkawis sakola di bumi. Guru aya pikeun ngajar barudak matématika, maca sareng nyerat, atanapi sajarah dunya. Kolot ngagaduhan peran sanés dina pendidikan barudakna, sakumaha pentingna atanapi langkung penting tibatan anu ditampi di sakola.

Sakumaha anjeun ngajar murangkalih anjeun ngahargaan jalma anu langkung sepuh, anjeun kedah ngajar aranjeunna pikeun ngahargaan alam. Barudak kedah terang pentingna henteu nyéépkeun sumber daya alam anu dipimilik ku urang, sabab éta henteu wates. Intina aranjeunna kedah terang pentingna cai dina kahirupan aranjeunna sareng kabutuhan pikeun ngahematna.

Kanggo murangkalih anjeun ngartos naha, anjeun kedah nerangkeun kumaha pentingna cai pikeun anjeunna. Ajar anjeunna yén cai henteu ngan ukur saé kanggo nyeuseuh, atanapi kanggo nginum nalika anjeunna haus. Cai perlu pikeun nyiram pepelakan anu masihan urang oksigén anu urang ngambekan. Béjakeun ka anak anjeun yén hiji-hijina cara kéngingkeun cai nginum nyaéta ngaliwatan hujan.

Ku alatan éta, nalika hujan urang kedah ngumpulkeun cai sabisa-bisa, pikeun nyimpen sareng nganggo iraha waé urang butuh. Sareng kusabab urang teu tiasa ngendalikeun nalika hujan, urang kedah terang kumaha urang tiasa ngahémat cai.

Trik ngajar barudak pikeun ngahémat cai

  • Nalika nyikat huntu: Pikeun ngabersihan huntu anjeun bahkan henteu kedah ngahurungkeun keran. Ngan ukur nganggo sagelas cai, kalayan éta aranjeunna kedah ngumbah sikat sakedik sateuacan ngamimitian sareng cai anu cekap kanggo bilas saatos réngsé. Upami anjeun ngantepkeun aranjeunna cangkir plastik di gigireun sikat huntu aranjeunna, aranjeunna bakal émut nganggo éta.
  • Nalika ngumbah buahna: Upami dina waktos cemilan aranjeunna badé ngagaduhan buah, apél contona. Anjeun parantos terang yén penting pikeun ngabersihkeunna saacan tuang. Daripada nempatkeunana handapeun keran, eusian mangkok leutik ku cai teras lebetkeun kana tempat anu tiasa diaksés ku aranjeunna. Ku cara ieu aranjeunna bakal diajar ngabersihkeunana bari ngahémat cai.
  • Pikeun nyiram pepelakan: Cai anu sami sareng murangkalih anjeun pikeun ngabersihkeun buah bakal dianggo pikeun nyiram pepelakan. Sami sareng upami anjeun nganggo deui cai anu nyésa tina gelas saatos tuang. Daripada miceun éta, simpen sésa-sésa na kana ember atanapi kaléng cai. Nalika waktuna nyiram pepelakan anjeun tiasa nganggo. Barudak resep kana kagiatan ieu janten sanés ngan ukur anjeun ngajarkeun aranjeunna cara ngahémat, anjeun ogé ngajar aranjeunna kumaha ngurus pariuk.
  • Ngumpulkeun cai hujan: Anjeun parantos parantos ngajarkeun ka anjeunna yén hiji-hijina cai anu urang gaduh nyaéta cai anu turun nalika hujan, janten naha anjeun henteu ngajar anjeunna pikeun ngumpulkeun cai nalika ieu kajantenan? Anjeun tiasa nganggo ember palastik atanapi wadah naon waé anu henteu bakal rusak. Cai ieu bakal dipaké pikeun piaraan pikeun diinum, pikeun ngala pepelakan atanapi ngagosok lantai.
Hiji indung sareng putrana nyiram kebon

Indung ngajar budak awéwé kumaha cara nyiram kembang

Henteu ngan ukur barudak anu kedah diajar supaya ulah runtah cai, aranjeunna kedah ditingalikeun yén hanjakalna barudak sanés henteu ngagaduhan cai. Ku cara ati-ati sareng asih, béjakeun ka aranjeunna yén barudak anu sanés di dunya henteu gaduh cekap cai. Éta di nagara-nagara sanésna jarang hujan sareng yén aranjeunna ogé henteu ngagaduhan waduk pikeun nyimpen sadaya cai hujan éta. Barudak kedah waspada kana kabeungharanana.

Pentingna nyiptakeun kasadaran sosial barudak

Kami ngagaduhan kakuatan pikeun nyiptakeun kasadaran ka murangkalih, ngajar aranjeunna ti alit yén aranjeunna kedah jaga sareng ngahargaan sumber daya alam. Salaku kolot urang ngagaduhan kawajiban pikeun ngadidik murangkalih dina nurani sosial, yén aranjeunna terang yén cai diperyogikeun pikeun kahirupan aranjeunna, anu ngagaduhan biaya lingkungan, sosial, bahkan ékonomi.

Haté cai

Cai ngawangun haté

Anjeun tiasa ngajelaskeun ka murangkalih anjeun yén urang moal tiasa hirup tanpa cai, sabab sadaya mahluk hirup peryogi cai. Anjeun tiasa ngajantenkeun anjeunna ngartos yén, sanaos cai tina hujan, konsumsi na henteu gratis.

Sareng anu paling penting sadayana, janten conto pikeun murangkalih anjeun. Anjeun tiasa ngalakukeun seueur kagiatan sareng murangkalih supados aranjeunna sadar kana pentingna miara lingkungan, tapi anu mimiti anjeun tiasa lakukeun nyaéta conto conto.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.