Kumaha cara ngajar murangkalih jaga kasihatanna

Ajar barudak jaga kasihatanna

Salah sahiji misi anjeun salaku indung atanapi bapak nyaéta ngajar murangkalih anjeun jaga kasihatanna. Sadaya kolot resep mikir yén budakna bakal meryogikeun aranjeunna saumur hirup, sareng panginten éta kajadian dina sababaraha cara. Tapi éta mangrupikeun bagian mendasar tina kamekaran sareng kamekaran barudak anjeun, diajar janten otonom sareng mandiri. Maka, aranjeunna bakal tiasa ngatasi dirina dina tahapan anu béda-béda dina kahirupan sareng tanggung jawab sareng kadewasaan.

Ieu henteu hartosna yén anjeun moal peryogi deui dina kahirupan barudak anjeun atanapi yén aranjeunna moal peryogi perawatan anjeun deui. Sabalikna, éta anu salian ti nangtayungan sareng miara aranjeunna pikeun tumuh séhat sareng kuat, anjeun ngajar aranjeunna sapanjang jalan sahingga dina sababaraha waktos aranjeunna diajar ngalaksanakeunana kanggo nyalira. Ti saprak aranjeunna alit sareng aranjeunna diajar henteu ngabagi hiji botol cai, dugi ka aranjeunna diajar ngurus kasihatan séksualna nalika aranjeunna parantos déwasa.

Kumaha Anjeun Bisa Ngajarkeun Barudak Ngurus Kaséhatan

Kahirupan pinuh ku bahaya sareng seueur diantarana teu tiasa dicegah. Tapi anu sanésna, éta ngan ukur masalah pikeun terang kumaha nyalindungan diri ti aranjeunna. Ayeuna urang hirup sesah, anéh sareng pinuh parobihan salaku hasil tina Covid-19, urang sadayana diajar miara kasihatan urang ku cara anu urang baheula teu kantos mopohokeun.

Ieu mangrupikeun waktos anu pangsaéna pikeun ngajar barudak nalika aranjeunna diajar ti kokolotna, sabab conto nyaéta cara anu paling saé pikeun diajar. Tapi henteu cekap pikeun anjeun ngajelaskeun ka anak anjeun yén anjeunna kedah sering ngumbah panangan, atanapi éta anjeun henteu kedah ngabagi botol cai ka barudak anu sanés. Perlu dijelaskeun alesanana ka aranjeunna, sahingga aranjeunna sadar yén ieu mangrupikeun cara dasar pikeun ngajaga kasihatanana.

ieu sababaraha hal anu tiasa ngajar barudak pikeun miara kasihatan anjeun:

  • Jaga kabersihan anjeun: Reresihan sadidinten penting pisan sareng éta mangrupakeun cara anu hadé pikeun nyingkahan seueur virus, sanés ngan ukur coronavirus. Salian ti diajar ngumbah leungeun kalayan sering, aranjeunna kedahna diajar nyeuseuh saé pisan bagian awak anu sanés. Salaku conto, suku mangrupikeun sumber baktéri sareng jamur, Anu tiasa dicegah upami anjeun ngumbah kalayan saé sareng ngajaga sapatu anjeun tetep bersih.
  • Sikat huntu anjeun: Kaséhatan gigi penting pisan sareng penting pisan pikeun ngurus éta ti alit pisan. Barudak kedah diajar nyikat waos sareng ngalakukeun éta sahenteuna 2 kali sapoé.
  • Ngalakukeun olahraga: Aktivitas fisik penting pisan pikeun tumuh kuat, séhat sareng kaséhatan anu séhat. Ngaliwatan olahraga panyakit dijauhan asalna tina gaya hirup cicing. Ngabiasaan olah raga ti leuleutik bakal ngabantosan aranjeunna ngadamel kabiasaan anu bakal marengan aranjeunna dina kahirupan déwasa.
  • Dahar saé sareng sadayana: Dahar anu séhat mangrupikeun hal anu paling penting, sabab awak ngajaga dirina dumasar kana kadaharan anu anjeun nawiskeun. Upami murangkalih tuang tuangeun anu alami sareng séhat, awak anjeun bakal tiasa leres. Ieu mangrupikeun cara anu gampang pikeun ngabantuan barudak ngartos naha aranjeunna kedah tuang kalayan saé.

Jaga kasehatan seksual anjeun

Anjeun teu kedah hilap ngabahas kasehatan seksual sareng murangkalih upami waktosna parantos sumping. Komo upami éta poko teu genah, milarian cara anu sanés moal ngeureunkeunana kajadian. Dina sababaraha waktos, murangkalih anjeun badé ngamimitian hubungan séks sareng nalika waktosna, langkung saé aranjeunna sadar kana sagala hal anu kedah dilakukeun. jaga kasihatan anjeun dina aspék ieu.

Sanaos ayeuna barudak tiasa nampi inpormasi ngalangkungan sumber anu béda-béda, moal aya anu tiasa dipercaya sareng disarankeun sakumaha anu tiasa ditawarkeun ku bapak atanapi indung. Ku alatan éta, gaduh omongan ngeunaan panyakit anu ditularkeun séksual sareng akibat na, ngeunaan kakandungan anu henteu direncanakeun sareng sadaya masalah anu aya dina diri. Tapi ogé ngeunaan hormat ka jalma sanés, sabab ieu ogé masalah kaséhatan.

Sakumaha ngahargaan awak anjeun sorangan, sapertos awak batur, budak lalaki kedah ngerjakeun harga diri sapanjang budak, hatur nuhun kana bantosan sepuhna. Pastikeun barudak anjeun ngartos yén hubungan fisik ngan tiasa ditampi nalika dua jalma satuju. Yén anjeun henteu kedah kababawa ku jalma sanés, atanapi henteu kedah anjeun neken saha waé pikeun sumping ka tempat anu anjeun teu hoyong. Janten, anjeun ogé bakal ngajar murangkalih anjeun pikeun ngurus fisik, séksual sareng, tangtosna, kaséhatan méntal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.