Kumaha Diajar Barudak Nganggo Internét kalayan Aman

Budak awéwé leutik kalayan tablet

Pamakéan Internet dina kahirupan sapopoe éta kanyataan, murangkalih ageung dikurilingan ku téknologi anyar, tina jaringan sosial sareng inpormasi ngalangkungan jaringan. Hatur nuhun kana Internét, dimungkinkeun pikeun ngahubung sareng sakumna dunya, anu ngamungkinkeun sambungan anu langkung ageung di dunya globalisasi ieu. Internét mangrupikeun jandéla pikeun dunya, pikeun diajar, élmu atanapi senang.

Tapi jaringanna sanés tanpa bahaya na anu paling rentan nyaéta barudak. Kusabab kitu, éta penting ngajar barudak pikeun ngamangpaatkeun Internét kalayan saé sareng média sosial. Kusabab sanaos aya metode kontrol parental, kanyataanna nyaéta dimungkinkeun pikeun meupeuskeun tindakan kaamanan ieu kalayan gampang. Maka, salian ti ngendalikeun panggunaan cyber barudak, penting pisan aranjeunna terang kumaha ngagunakeun Internét kalayan aman.

Poé Internét Aman Dunya

Jaringan ieu pinuh ku bahaya sareng nyalahgunakeun Internét tiasa nempatkeun sadayana dina kaayaan rentan, tapi khususna barudak sareng nonoman. Kalayan tujuan tina ngadidik barudak ngeunaan komunikasi sareng panggunaan jaringan anu séhat, dina 2004 diusulkeun di Uni Éropa pikeun ngamajukeun Poé Internét Aman Dunya.

Ideu na timbul ku tujuan pikeun nambahan kasadaran di masarakat ngeunaan tanggung jawab ngajantenkeun Internét langkung aman pikeun murangkalih. Unggal taun sareng dina kasempetan perayaan prakarsa ieu, platform resmi nawiskeun kagiatan sareng sumber pendidikan pikeun ngalatih murangkalih sareng nonoman dina hal éta. Ku cara kieu, kulawarga tiasa ngabagi ideu sareng ngabantosan jalma sanés sacara global pikeun ngahontal Internét anu aman sasarengan.

Tips pikeun murangkalih diajar ngagunakeun Internét kalayan aman

Indung ngajar putrana ngagunakeun Internét

Barudak tiasa nganggo Internét kalayan aman, kalayan kontrol sareng tanpa bahaya. Tapi pikeun ngahontal ieu, penting pikeun aranjeunna nampi atikan anu éksténsif sareng konstan ngeunaan panggunaan sareng kontrol Internét sareng média sosial. Di sisi anu sanésna, kontrol sareng pangawasan anu tetep ku sepuh penting pisan. Salaku tambahan, penting pisan pikeun nengetan paripolah barudak sareng waspada kana kamungkinan parobihan paripolah.

Ieu mangrupikeun konci pikeun panggunaan Internét anu saé

Ngobrol sareng murangkalih anjeun sareng atur watesanana

Barudak dilahirkeun sareng digedékeun ku Internét, éta mangrupikeun bagian tina kahirupan sareng cara komunikasi aranjeunna. Aranjeunna tiasa mikawanoh istilah sareng konsep, tapi ieu sanés hartosna aranjeunna ngartos kana hal éta sareng ngartos kagunaan na. Penting pisan pikeun ngobrol sareng murangkalih sareng jelas nangtoskeun aplikasi mana anu pas pikeun aranjeunna sareng anu mana henteu. Ogé, anjeun kedah netepkeun wates panggunaan ngeunaan umur barudak, tingkat kematangan sareng aspék kapribadian anu sanésna.

Di sisi séjén, rekening kedah dikawasa ku jalma dewasa. Barudak henteu kedah ngagaduhan kecap konci rahasia, atanapi kamampuan ngadamel akun anyar tanpa pengawasan.

Privasi

Penting pisan pikeun barudak sadar bahaya nampi paménta ti jalma sanés, ogé unggah poto pribadi kana Internét. Janten penting pisan anjeun nyarios jelas sareng aranjeunna sareng aranjeunna jelas pisan ngeunaan éta bahaya masihan inpormasi pribadi ka anu teu dikenal. Barudak kedah terang yén dina kaayaan naon waé aranjeunna henteu kedah kontak sareng propil jalma anu aranjeunna henteu terang.

Netepkeun standar tina jinis ieu:

  • Entong masihan inpormasi pribadi sapertos, nami sakola, alamat padumukan, nomer telepon, nami lengkep, nami sepuh jst.
  • Entong unggah poto kana Internét dimana anjeun tiasa jelas ningali jalan dimana anjeun cicing, nami sakola atanapi detil anu tiasa dikenalkeun.
  • Dina kaayaan teu tiasa tukeur poto sacara pribadi sareng jalma asing.

Pamakéan kawates

Nyalahgunakeun Internét dina murangkalih

Kéngingkeun internét Gampang pikeun saha waé, janten langkung seueur anu tiasa dilakukeun pikeun budak. Kituna, éta penting pisan atur wates waktu pikeun panggunaan internét. Ajak jinis kagiatan sanésna, sapertos maén olahraga, maca, kaulinan kulawarga, jst.

Internét nawiskeun kamungkinan sajajalan, pikaresepeun pikeun sadaya cita rasa, bentuk komunikasi anyar sareng bahkan profési pikahareupeun. Ngajantenkeun wéb tempat anu aman mangrupikeun padamelan sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.