Kumaha cara ngajar murangkalih nyarios di tempat umum

barudak-diomongkeun umum

Pidato umum parantos modis di panjuru dunya. Henteu ngan kusabab éta téhnik anu manpaat pikeun akur dina kahirupan tapi kusabab éta cara anu hadé pikeun nampilkeun diri ka umum. Naon cara anu langkung saé tibatan diajar kumaha ngalaksanakeunana ti alit pisan. ¿Kumaha cara ngajar murangkalih nyarios di tempat umum?

Saluareun naon anu kaluar sacara spontan, aya sababaraha téhnik pikeun murangkalih diajar seni nyarios umum. Nyarios di tempat umum sanes tugas anu gampang, utamina dina kasus kapribadian beuki ngerakeun atanapi henteu aman. Mangrupikeun kasenian anu tiasa diajar sacara teras-terasan sareng ngalangkungan sababaraha téknik sareng katerampilan anu tiasa dipelajari. Dugi ka ayeuna, pidato dimaksudkeun ngan ukur pikeun dunya déwasa tapi tren pangénggalna ngémutan anu alit sabab dipikaterang yén gancang-gancang diajar diajar di tempat umum, beuki alami prosés na. Hayu urang tingali teras sababaraha cara ngajar murangkalih nyarios di tempat umum.

Pidato umum pikeun sadayana

Dina kaping 16 April anu terakhir, dina Poé Dunya sora sareng ieu nyababkeun kuring nalungtik sababaraha téknik anu paling épéktip pikeun diajar nyarios umum. Tangtosna, dinten ayeuna dina wéb urang tiasa mendakan halaman anu henteu kaetung. Tapi anu matak kuring nyaéta nalungtik kumaha cara ngajar murangkalih nyarios di tempat umum. Kuring panasaran pikeun mendakan naon rusiah pikeun budak leutik pikeun tiasa nempatkeun diri di hareupeun umum tanpa sieun ku sadayana anu ningali anjeunna. Kunaon Mungkin kusabab upami kaparigelan ieu dilebetkeun ti alit, sigana pisan, nalika déwasa, pidato bakal janten hal anu wajar di urang. Ampir resep leumpang atanapi lumpat.

barudak-diomongkeun umum

Pidato umum penting tapi henteu ngan ukur pikeun alesan anu jelas. Cicih tina kanyataan yén nyarios sacara umum kalayan percaya diri ngamungkinkeun langkung dipikaterang ngeunaan urang, pamekaran ideu sareng konsép sacara lisan meryogikeun dilebetkeun tina logika sareng tatanan anu tangtu. Anu antukna nyirikeun rangkéan prosés panyambungan anu pang gunana sareng prosés abstraksi pikeun pamekaran diajar.

Para ngajar murangkalih nyarios di tempat umum perlu yén aranjeunna mesen inpormasi. Jalma leutik henteu ngan ukur kedah diajar nungkulan rasa isin tapi ogé mikawanoh naon anu hoyong ditepikeun, nyaéta konsep atanapi ide konci.

Sakali titik ieu jelas, murangkalih kedah nyiptakeun logika internal carita ngalangkungan konéksi ideu utama ieu. Tiasa milih ideu, sambungkeun aranjeunna sareng, dina waktos anu sasarengan, ngadamel kasimpulan tina konsep sahingga carita na ngahibur mangrupikeun prosés anu lengkep anu kedah diajarkeun undak-usukna. Artikulasi inpormasi mangrupikeun salah sahiji diajar anu hébat nalika ngajar murangkalih nyarios di tempat umum.

Ti organisasi dugi ka lisan

Ayeuna, sakali organisasi primér ieu parantos dilaksanakeun, parantos waktuna pikeun ngajalankeun wacana. Biantara henteu sanés nyaéta carita anu ngancik sajarah. Tapi henteu ngan ukur carita naon waé, tapi carita anu matak sareng anu tiasa narik perhatian pemirsa atanapi umum.

Naon rusiah pikeun ngajaga perhatian? Verisimilitude nu. Nalika urang nyarioskeun carita dina pidato, urang ningali carita anu néwak, anu janten pikaresepeun pikeun pemirsa, anu ngusahakeun ngarayu sareng ngayakinkeun. Nya teras, dina waktos ngajar murangkalih nyarios di tempat umum, aspek playful janten penting.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngobrolkeun hubungan séks sareng murangkalih alit anjeun

Carita-carita éta kedah dikuatan ku sumber téater sapertos sora, gerak awak, objék anu aya dina adegan, gerakan panangan sareng, khususna, teuteup. Kasuksésan pidato bakal gumantung kana combo ieu anu nyampur urutan sareng gangguan. Upami ti saprak alit a anak diajar oratoria cariosan Umum sigana janten kagiatan alami dina déwasa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.