Kumaha carana diajar maca

Diajar maca

Nalika murangkalih diajar maca, penting pisan pikeun neraskeun di bumi kalayan sababaraha latihan anu bakal ngabantosan budak leutik pikeun ngembangkeun katerampilan penting ieu. Pikeun loba barudak éta hal basajan, maranéhna diajar gampang jeung gancang. Tapi sanajan kitu, keur batur éta leuwih kompleks jeung maranéhna butuh leuwih waktos sareng kuring damel pikeun ngahontal tujuan.

Dina boh bisi, gawe di imah téh penting salaku reviewing palajaran pikeun sesa mata pelajaran. Kusabab aranjeunna nyéépkeun sababaraha jam sadinten di sakola, waktos anu aranjeunna kedah bagikeun sareng murangkalih sanés sareng henteu salawasna mungkin pikeun ngahaturanan waktos individu anu masing-masing diperyogikeun pikeun aranjeunna. Ieu anu anjeun kéngingkeun nalika anjeun damel di bumi, anak bisa ngajawab mamang maranéhanana kalawan leuwih kapercayaan, sabab anjeunna aya dina lingkungan calmer na dimana sakabeh perhatian pikeun anjeunna.

Kumaha carana diajar maca di imah

Barudak ngamimitian diajar di bacaanana saprak maranéhna pisan ngora. Parantos dina siklus kahiji nalika aranjeunna mimiti 3 taun, aranjeunna ngembangkeun literasi tanpa disadari. Ngaliwatan téhnik anu diterapkeun ku guru di kelas, barudak diajar hurup alfabét, diajar nempatkeun eta dina ngaran sorangan sarta manggihan union hurup jeung suku kata.

Nalika aranjeunna maju, aranjeunna diajar ngabentuk kecap sareng sakedik-sakedik aranjeunna muka jalan dugi ka diajar maca lengkep nalika dugi ka sakola dasar. Ieu ngandung harti yén, sanajan literasi maju, Henteu penting dina kurikulum anjeun pikeun lulus siklus. Lantaran diajar dilengkepan ku barudak mekarkeun kamampuhna.

Pamustunganana, teu aya gunana pikeun maksa budak leutik diajar maca sateuacanna upami aranjeunna henteu disiapkeun. Éta bisa diajarkeun di imah, tapi salawasna completing naon maranéhna diajar di sakola. Sabalikna kontradiktif jeung bisa intercede dina diajar. Jadina upami anjeun hoyong ngabantosan putra anjeun di bumi, perhatikeun tips ieu pikeun diajar maca di imah.

Diajar huruf

Pikeun diajar nulis kecap anjeun kudu nyaho hurup. Kéngingkeun hurup kayu atanapi plastik atanapi jieun nyalira di bumi chip kertas, anjeun tiasa ngagambar aranjeunna ku leungeun. Mimitian ku pangbasajanna, maranéhanana anu muncul dina ngaran anak, mom, dad jeung hal pisan dasar. Éta ogé saé pikeun gaduh papan tulis dimana murangkalih tiasa niru hurup sahingga diajar ngagambarna.

Label kalawan gambar

Nalika murangkalih diajar hurup, anjeun tiasa nyiptakeun poster anu kalebet gambar sareng labél anu cocog. Paké badag, hurup buleud pikeun yén anak bisa kalayan gampang ngaidentipikasi aranjeunna. Jieun sababaraha kartu hal basajan, poto-Na jeung ngaranna, sapotong roti jeung labél nu saluyu, pangan atawa Toys karesep-Na, contona.

Ngagabung suku kata

Diajar cocog suku kata Éta bagian dasar tina literasi. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun bakal kudu nyieun sababaraha kartu jeung suku kata nu anak bisa cocog pikeun nyieun kecap. Nyitak kartu indéks jeung laminate aranjeunna pikeun mibanda éta pikeun lila. Kalayan sababaraha kartu, murangkalih bakal tiasa nyiptakeun seueur kecap sahingga bakal ngembangkeun kamampuan nyerat sareng maca, sakedik-sakedik sareng kalem pisan.

Tungtungna, émut yén sadayana kedah dilakukeun kalayan tenang sareng kasabaran, sabab diajar henteu gampang. Nyegah murangkalih ngarasa kabeuratan atanapi frustasi pikeun kudu ngalakukeun hiji hal anu anjeunna teu disiapkeun. Jieun kaulinan anu anjeun tiasa gaduh senang jeung diajar tina kaulinan, sabab ieu téh kumaha anjeun kedah ngalakukeun eta.

Jeung lagu, jeung kaulinan dewan, jeung kagiatan nu ngajak maranéhanana pikeun ngamekarkeun imajinasi maranéhanana, nya kumaha anak bakal bisa diajar teu ngan maca. Sareng pikeun réngsé, ulah poho pikeun ngarasakeun sakabeh proses ieu pangajaran barudak. Kusabab pamustunganana, unggal tahapan husus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)