Kumaha carana maén sareng murangkalih kalayan sindrom Down

kumaha carana maén barudak down syndrome

Maén téh stimulan hébat dina kahirupan budak urang, cara hébat pikeun mantuan budak leutik ngamekarkeun kaahlian fisik jeung kognitif. Interventions Playful di budak leutik ngamungkinkeun incorporation pangaweruh anyar dina cara senang jeung gumbira boh di barudak neurotypical jeung jalma anu kakurangan tina sababaraha jenis gangguan. Maén sareng murangkalih kalayan sindrom Down Hal ieu kacida penting sabab kaulinan nawarkeun kamungkinan gede pikeun enrich kaahlian jeung abilities Anjeun.

Barudak sareng sindrom ieu peryogi seueur stimulasi supados tiasa ngembangkeun kognitif anu langkung ageung. Tahap budak leutik mangrupakeun konci dina ngembangkeun anak kalawan sindrom Down. Éta sababna disarankeun yén sakali unggal kasus khusus dianalisis, budak leutik ieu tiasa ngaksés terapi anu cocog pikeun ngabantosan aranjeunna ngembangkeun kaahlianna.

Pentingna maén

Seueur terapi fisik sareng kognitif pikeun murangkalih sindrom Down museurkeun kana maén. Tina fisioterapi, anu ngabantosan aranjeunna dina pangwangunan fisik dugi ka terapi padamelan, anu ngabantosan dina organisasi umum budak leutik ieu. Naha anjeunKumaha carana maén sareng murangkalih kalayan sindrom Down di bumi? Nya, dasarna, sapertos anu dilakukeun ku murangkalih, sanaos kana katerampilan naon anu urang hoyong nguatkeun ku maén.

kumaha carana maén barudak down syndrome

Gumantung kana umur, tujuan kaulinan. Usul anu lucu bakal ngabantosan aranjeunna terang diri sareng dunya di sabudeureunana. Aranjeunna bakal ngijinkeun aranjeunna terang kumaha obyék dianggo sareng aranjeunna bakal kéngingkeun kaahlian sosial nalika tuang, nyarios, ngalih atanapi ngatasi otonomi. Geus ilahar pikeun barudak ieu teu ngajukeun kaulinan. Éta sababna, nalika mikir kumaha carana maén sareng barudak sindrom down, Hal kahiji nyaéta ngajukeun kagiatan, ngajelaskeun aturan jeung tujuan kalawan hadé.

Seueur tina kaulinan pikeun barudak kalawan sindrom handap fokus kana imitasi. Ku cara kieu, anu leutik bakal ngalebetkeun kaahlian sosial sareng intelektual anyar. Gumantung kana umur, usul anu bakal dilakukeun.

Jenis kaulinan pikeun barudak kalawan sindrom handap

Dina kasus maén kalawan barudak kalawan sindrom Down anu umurna antara 1 sareng 2 taun, anu idéal nyaéta usulan anu merangsang psikomotor, ucapan sareng kamekaran kognitif. Ieu bisa dicoo salaku barudak pindah sabudeureun nyoba nempatkeun bal dina hoop atawa mantuan aranjeunna leumpang ku cara nahan leungeun maranéhna pikeun ngahontal hiji obyék. Seni set pikeun lukisan ogé cocog pisan. Ogé anu ngabantosan aranjeunna nyandak obyék sareng ngamanipulasi aranjeunna pikeun ngadukung kaahlian motor kasar sareng halus. Di wewengkon kognitif, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun maénkeun kaulinan pikeun grup sato, kelir sarta wangun. Atawa milih maca carita kalawan ilustrasi.

kumaha carana maén barudak down syndrome

Lamun urang ngobrol ngeunaan barudak antara 2 jeung 3 taun, urang balik hiji hambalan salajengna kalawan kaulinan leuwih elaborate. Upami Anjeun hoyong ulin jeung budak nu boga sindrom down Dina umur ieu, anjeun tiasa mikirkeun kaulinan koordinasi pikeun ngamajukeun kaahlian motor. Ogé ngaktifkeun ngembangkeun intelektual jeung riddles jeung kaulinan memori. Di sisi séjén, kaulinan kréatif jeung liat pohara kapaké pikeun kaahlian motor rupa. Ogé kaulinan kartu sareng gambar rutinitas sapopoé. Kaulinan ulangan pikeun merangsang ucapan pohara penting dina umur ieu sabab bakal mantuan aranjeunna ngamekarkeun basa.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kuring hamil, naon kamungkinan kuring ngalaman sindrom turun?

Tahap salajengna

Ti umur ieu teh kaulinan pikeun barudak kalawan sindrom handap aranjeunna museurkeun kana ngembangkeun opat kaahlian dasar:

  • ngembangkeun psikomotor
  • ngembangkeun otonomi
  • ngembangkeun memori sareng perhatian
  • kamekaran basa

Barudak sareng sindrom Down nyandak waktos langkung lami pikeun nyandak katerampilan ieu sareng éta naha maén mangrupikeun pusat. Kaulinan pikeun barudak sindrom Down kudu salawasna mibanda hiji tujuan, nya éta ngembangkeun salah sahiji opat kaahlian ieu anu bakal nulungan aranjeunna jadi jalma mandiri di mangsa nu bakal datang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)