Kumaha carana maén sareng murangkalih autis

Kumaha carana maén sareng murangkalih autis

Hiji murangkalih ngagaduhan katerampilan sareng sosialisasi naon waé pikeun dibarengan ku babaturan, tiasa maén sareng komunikasi. Budak anjeun, upami anjeunna autis, pasti ngagaduhan penguasaan anu sami, ngan ukur butuh sakedik push pikeun ngabantosan anjeun komunikasi sareng lingkungan anjeun. Umumna jalma anu autis aranjeunna mendakan dunya anu ngancam, dimana sagala hal anu aya di sakurilingna overstimulated.

Peryogi diperhatoskeun yén budak autis ngagaduhan bentuk komunikasi anu sanés, anjeunna ngajaga persépsi sanés lingkunganana sareng kumargi kitu tindakan sareng payuneun anu sanés. Aranjeunna barudak ku naon anjeun tiasa interaksi, sanaos aranjeunna ngan ngagaduhan keragaman fungsional. Upami katerampilanna digarap kalayan ati-ati pisan, kamajuan anu hébat tiasa didamel supados murangkalih rumaos langkung mandiri.

Kumaha cara maénkeun sareng ngahibur murangkalih autis?

Barudak anu autis peryogi organisasi anu eksplisit sareng kagiatan rutin unggal dinten. Aranjeunna henteu tiasa nafsirkeun yén ayeuna waktuna pikeun ngalakukeun hiji hal anu ujug-ujug timbul, tapi aranjeunna kedah diajar yén upami aya anu ujug-ujug timbul, éta kedah ditampi sapertos anu sanés.

Dina raraga ngembangkeun katerampilan tangtu éta penting terang minat sareng rasa unggal murangkalih. Éta ogé bakal gumantung kana umur sareng tingkat pangembangan, dimana anjeun tiasa nyumbang kana kagiatan sareng gim gumantung kana sumberdaya na, anu saderhana, langkung saé. Anjeun kedah tingali naha anakna langkung diajar langkung saé ku paningal, sora atanapi toél.

Kumaha urang kedah bertindak supados murangkalih autis hoyong maén

Dewasa kedah nyiptakeun hubungan éta sareng budak, yén anjeunna yakin yén anjeunna badé netepkeun kaulinan éta sareng komunikasi sareng sadaya kapercayaan. Kaulinan anu paling narik perhatian aranjeunna nyaéta sensorimotor sareng kontak awak, salami aranjeunna pikaresepeun sareng dipikaresep ku budak. Kaulinan anu aya sareng anu aranjeunna resep berinteraksi nyaéta tatarucingan sareng karajinan saderhana. Dina kagiatan dimana aranjeunna kedah nganggo tékstur langkung saé ngenalkeunana sakedik-sakedik.

kudu ngajantenkeun murangkalih merhatoskeun ku gim naon waé pikeun latihan. Urutan momen kedah janten motivasi sareng nampilkeunana salaku pangalaman anu pikaresepeun. Anjeun kudu mastikeun yén naon anu anjeun badé maénkeun kalayan pikaresepeun sareng gaduh awal sareng akhir.

Kumaha carana maén sareng murangkalih autis

Kami bakal nyarios sareng anjeun dina sora anu tenang sareng kecap langsung sareng saderhana, kami bakal ngenalkeun anjeun kana cocooan, kami bakal ngundang anjeun pikeun ngabayangkeun kumaha jalanna sareng kami bakal lirén sakedap pikeun ngadaptar dina sirah anjeun. Upami murangkalih naros ka anjeun pikeun ngahanca kagiatan éta, éta kusabab anjeunna resep, sareng ayeuna anjeun kedah ngajak anjeunna berinteraksi sareng obyék éta. Urang bakal nyobian teu ngagaduhan latar tukang atanapi naon waé anu ngaganggu anjeun sareng ngahalangan momen. Entong nganggo kecap atanapi frasa anu ngabingungkeun, atanapi pesen anu ngabingungkeun, salaku lulucon anu anjeunna henteu tiasa ngartos.

Upami gim na tingkat teu kedah naékkeun dexterity laun kawas naon waé barudak. Barudak anu gaduh spéktrum autisme peryogi jam sareng jam anu sami-sami kamampuan maénkeun (ulangan ulangan). Langkung engké urang bakal tiasa ngabutuhkeun angkat tingkat éta nalika diperyogikeun. Di sisi anu sanésna, aya barudak anu meryogikeun minat pisan kana sababaraha hal sareng nyiptakeun hubungan anu kuat, utamina ku permainan nomer atanapi obyék anu seueur detilna panasaran.

Kumaha carana maén sareng murangkalih autis

Kanyataan yén aranjeunna kedah berinteraksi sareng jalma sanés anu sanés ti lingkunganana éta sigana tiasa rumit pikeun anjeun. Aranjeunna henteu terang kumaha ngartos sudut pandang jalma sanés sareng éta sababna aranjeunna henteu tiasa meta dina cara anu tiasa diduga antisipasi kajadian anu bakal kajadian. Atanapi anjeun moal tiasa nuturkeun paguneman kalayan jéntré upami anjeun teu resep kana topik anu aya, sareng nada sora anjeun sigana tiasa béda-béda atanapi anéh.

Tujuan maén sareng aranjeunna nyaéta pikeun ngabéjaan aranjeunna aranjeunna diajar berinteraksi sareng jalma. Hiji jalma déwasa tiasa ngabimbing anjeun sareng sadaya padoman anu diperyogikeun pikeun maju komunikasi anjeun dina gim. Kanyataan yén déwasa ngalakukeun éta bakal langkung saé pikeun yén aranjeunna diajar kumaha niru aranjeunna. Musik mangrupikeun salah sahiji sumber anu pangsaéna pikeun ningkatkeun kamampuan barudak ieu sareng aranjeunna tiasa ngalaksanakeunnana terapi musik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.