Kumaha carana mantuan rumaja kalayan gangguan dahar

langsing

Gangguan tuangeun mangrupikeun konsép anu dianggo pikeun ngajelaskeun ngarareunah anu dirasakeun ku sababaraha jalma kana tuangeun. Gangguan dahar, kayaning anorexia, bulimia, atawa karusuhan binge dahar, sakapeung bisa babagi micu sarua salaku diagnosis kaséhatan méntal. Ieu pemicu tiasa latihan teuing, dahar teuing pikeun alleviate masalah emosi, atawa terus ngarasa kaliru ngeunaan dahar pangan anu dipikawanoh teu damang atawa alus.

Sarerea ngarasa teu nyaman jeung awakna atawa dahareun di sawatara titik dina kahirupan. Tapi upami masalah ieu biasa sareng henteu kajawab, paripolah dahar abnormal bisa mungkas nepi jadi gangguan méntal diagnosable. Seueur rumaja nuturkeun diet anu ketat, gancang, nyababkeun utah, nyandak pil diet, atanapi rutin nganggo laxative. Éta sanés gangguan ekslusif awéwé, aranjeunna tiasa mangaruhan saha waé, henteu paduli umur, gender, etnis atanapi tingkat panghasilan.

Kumaha carana mantuan rumaja kalayan gangguan dahar?

leungit beurat

Gangguan dahar nyegah jalma meunang gizi anu dibutuhkeun pikeun kaséhatan anu hadé. Langkungna waktos, imbalances dina métabolisme awak bisa ngakibatkeun masalah kaséhatan kayaning kurang gizi, imbalances éléktrolit, leungitna dénsitas tulang, jeung masalah jantung. Sajaba ti éta, masalah fisik ngaronjat ku stress emosi jeung psikologis nu accompanies hirup kalawan gangguan dahar. 

Lamun nyangka putri rumaja anjeun boga a gangguan dahar, atawa geus resmi didiagnosis, rék ngalakukeun sagalana dina kakuatan anjeun pikeun mantuan manehna. urang sadayana terang éta diet saimbang penting pikeun jadi cageur, tapi jalma nu boga gangguan teu ningali dina cara nu sarua. Éta sababna urang badé ningali cara pikeun ngabantosan putri anjeun upami anjeunna ngagaduhan masalah sareng tuangeun.

Diajar ngeunaan gangguan dahar

Léngkah munggaran dina nyanghareupan diagnosis ieu, atanapi kacurigaan tina gangguan dahar, nyaéta nginpokeun ka diri anjeun. Upami anjeun henteu terang dimana ngamimitian, kéngingkeun majalah atanapi milarian studi ngeunaan topik ieu, supados anjeun tiasa nampi inpormasi anu dipercaya dina tanda jeung gejala putri Anjeun mungkin gaduh. Penting pikeun nginget éta gangguan dahar bisa lumangsung ka saha, sarta yén rumaja anu difokuskeun beurat jeung bentuk maranéhanana aya dina resiko gede ngamekarkeun kabiasaan dahar teu saimbang.

Bertentangan jeung kapercayaan popular, putri anjeun teu kudu underweight mun boga gangguan dahar. Sababaraha kagiatan anu kuring milu fashion, senam, ballet, atawa olahraga sejenna bisa ningkatkeun resiko. Dina loba kasus, kolotna sono tanda awal gangguan dahar sabab kahariwang penampilan téh jadi umum di rumaja. Tanda atawa gejala ieu bisa rupa-rupa gumantung kana gangguan dahar anjeun sangsara, tapi kudu ati pikeun paripolah kawas kieu:

  • leungitna beurat ekstrim
  • Sering skipping atanapi nampik tuang
  • Fokus pisan kana tuangeun, beurat awak, atanapi bentuk awak anjeun
  • Ngobrol langkung seueur ngeunaan tuangeun, kalori, beurat atanapi gambar awak
  • Remen kasampak dina eunteung pikeun flaws
  • Anggo laxative, diuretik, enema, nyababkeun utah
  • Sering ka kamar mandi, khususna nalika tuang atanapi pas saatos tuang
  • Ngawadul tiis, utamana dina leungeun jeung suku
  • Teu resep baju ketat

Promotes kabiasaan dahar cageur

pamaén voli

Sababaraha tip pikeun ngamajukeun kabiasaan tuang anu séhat di bumi kalayan ieu:

  • Hindarkeun extolling atanapi demonizing dahareun. Gantina nyebutkeun yén dahareun téh alus atawa goréng, néangan kasaimbangan a. Tuang bungbuahan, sayuran, protéin, jeung zat gizi lianna dina jumlah nyukupan, tapi ogé ninggalkeun rohangan pikeun Ngaruwat amis atawa gurih.
  • Latihan dahar intuitif. Ajak putri anjeun ngadangukeun awakna, tuang nalika anjeunna lapar sareng lirén nalika anjeunna pinuh. Ku cara ieu anjeun bakal diajar ngakuan lamun anjeun dahar kaluar tina lapar atawa nungkulan parasaan uncomfortable, kayaning boredom.
  • Jieun anjeunna nyandak peran aktif. Tanya putri anjeun pikeun mantuan Anjeun nyiapkeun dahareun, rencana hidangan kulawarga jeung balanja. Bari anjeun bisa ngobrol anjeunna ngeunaan mangpaat a dahar cageur. Ieu tiasa ngabantosan putri anjeun ngadamel pilihan anu langkung séhat, sareng éta bakal langkung efektif tibatan nyarioskeun ka anjeunna ngeunaan akibat kaséhatan négatip tina gangguan tuangeun.

Gabung grup rojongan

Pikeun duanana rumaja jeung kolot, dahar grup rojongan gangguan tiasa nawiskeun loba mangpaat. Pikeun rumaja, grup dukungan nyayogikeun sumber sambungan anu berharga, ngabantosan aranjeunna sadar éta aranjeunna henteu nyalira berjuang kalawan isu nu patali dahareun. Grup ieu nyadiakeun lingkungan aman tur supportive pikeun rumaja babagi pangalaman maranéhanana, frustrations, sarta accomplishments kalawan katresna sejen tur budak dina kaayaan sarupa.

Pikeun kolot, grup rojongan ogé bisa mantuan aranjeunna hadé ngarojong barudak maranéhanana salila perlakuan. Anjeun tiasa babagi pangalaman anjeun sarta diajar ti kolot séjén kalawan barudak anu boga perlakuan gangguan dahar sarua. Bade ka grup dukungan sareng sepuh sanés dina kaayaan anu sami sareng anjeun tiasa maénkeun peran anu penting dina pamulihan putri anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.