Kumaha carana miceun legañas bayi

Legañas nu anyar lahir

Ti mimiti orok urang dilahirkeun, urang salawasna gaduh mamang sajajalan anu janten patarosan. Tapi éta hal anu biasa, sabab urang nuju nyanghareupan jalma anu teu aya pertahanan anu kedah urang jaga sareng tangtosna, nyayogikeun kabutuhan anu paling dasar. Salah sahijina nyaéta ngurus panon anjeun, sabab éta mangrupikeun daérah anu sénsitip. Naha anjeun terang kumaha ngahapus legañas bayi?

Éta penting, sabab salaku bagian sénsitip awak anjeun, sagala hal saeutik bisa nyieun aranjeunna jengkel. Tapi sakumaha geus kami disebutkeun, aya nanaon salempang ngeunaan sabab mangrupa hal anu paling umum. Éta enya, sanés alesan éta urang badé ngantepkeunana. Janten, kami nyarioskeun léngkah anu pangsaéna pikeun ngabersihan daérah éta, sapertos panon.

Naha legañas muncul dina orok?

Pas aranjeunna dilahirkeun, urang tiasa ningali kumaha aranjeunna gaduh jinis ngaluarkeun panon. Hal anu paling umum diantara orok, meureun kusabab éta alatan wewengkon lacrimal boga halangan saeutik. Tapi tangtosna teu kedah digegerkeun pisan. Ieu ngan saukur yén sanggeus kalahiran butuh waktu saeutik deui pikeun wewengkon ieu muka, sarta biasana rada heureut. Lantaran kitu, lamun manéhna ceurik, éta ogé bakal leuwih akumulasi sarta bakal muncul hiji jenis cair atawa zat anu leuwih caket. Kadang-kadang lumangsung ngan dina hiji panon atawa duanana. Urang neruskeun mentioning yén éta téh biasana paling umum, bisi anjeun geus ngalungkeun leungeun anjeun dina sirah anjeun.

perawatan panon orok

Tangtu, di sisi séjén, éta ogé ilahar ningali kumaha newborns boga panon rada bareuh. Ieu ngakibatkeun ningali aranjeunna langkung reddened sarta ogé kalawan zat saolah-olah éta nanah. Dina hal ieu Bisa jadi inféksi atawa conjunctivitis., nu ogé geus aya diantara newborns. Sanaos urang parantos terang yén éta tiasa muncul dina waktos anu béda dina kahirupan anjeun. Janten, ayeuna anjeun terang dua alesan kunaon rematik anu nembe lahir tiasa muncul.

Kumaha carana miceun legañas bayi

Salah sahiji téknik anu paling sering dianggo pikeun ngabersihan legañas bayi, nyaéta sérum fisiologis. Janten nalika aranjeunna macét, anu kedah urang laksanakeun nyaéta tuang sérum kana kasa sareng cobian ngumpulkeun legana, tapi tanpa nyéred. Kusabab lamun henteu, éta bisa tetep ngaliwatan panon deui.

Lamun di sisi séjén éta panon nu geus ditutup pisan, eta oge kudu beueus saeutik ambéh detaches, teras cabut legaña. Tapi urang salawasna kudu ngalakukeun hal eta pisan gently, sabab urang kudu inget yen kulit hiji saeutik urang sensitip pisan. Upami anjeun teu gaduh whey, anjeun tiasa ngalakukeun hal anu sami tapi ku cai sakedik anu henteu tiis teuing. Inget yen unggal panon kudu cleaned kalawan gauze béda. Henteu kedah disebatkeun, sateuacan ngamimitian prosedur, urang kedah ngumbah leungeun anu saé. Kusabab cara ieu urang bakal ngahindarkeun sagala jinis kuman. Coba pikeun ngabersihan ogé ka arah sudut panon. Kuring yakin anjeun bakal meunang eta sooner ti anjeun pikir.

Panon orok beresih

Panon butuh perawatan sapopoé

Kabersihan sapopoé mangrupikeun salah sahiji léngkah dasar dina perawatan bayi. Éta pisan sababna naha urang kudu nengetan wewengkon nu tangtu awak anjeun, nu malah leuwih sénsitip. Kusabab lebu ngan saeutik, éta tiasa mangaruhan panon anjeun. Lantaran kitu, disarankeun pikeun ngabersihan panon boh nalika hudang sareng wengi. Utamana nalika urang ningali yén legañas masih aya. Ogé émut yén éta langkung saé henteu nganggo katun, sabab kami parantos terang yén éta tiasa ngantunkeun résidu sareng éta henteu pikaresepeun.

Upami anjeun ningali yén panonna beureum pisan sareng sékrésina rada kandel, maka urang tiasa ngobrol ngeunaan conjunctivitis anu kami sebutkeun sateuacana. Ku alatan éta, urang teu kudu poho nganjang ka dokter sangkan bisa nunjukkeun solusi pangalusna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.