Kumaha carana miceun mukus ti anak anjeun

orok tiis

Ngabogaan snot mangrupikeun cara awak pikeun ngaleungitkeun kuman, janten sanés hal anu goréng. Tapi lamun anak anjeun loba teuing mukus, éta bisa ngabalukarkeun irung tersumbat. Ieu bisa nyieun hésé pikeun manéhna dahar atawa ngambekan, utamana lamun manéhna ngora pisan. Ku alatan éta, hal anu penting pikeun nyaho cara miceun mukus ti anak anjeun ku kituna manéhna bisa ngambekan jeung dahar normal. Ngadalikeun kaleuwihan mukus ogé bisa nyegah inféksi kulit disababkeun ku mukus sabudeureun irung.

Cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun mukus tina irung anak anjeun tiasa nganggo alat nyeuseup anu praktis, sapertos aspirator nasal. Tapi aya ogé kamungkinan yén pilihan ieu teu mangga anjeun atanapi anak anjeun. éta naha éta ok nyaho pilihan séjén anu leuwih nyaman jeung pikaresepeun pikeun anjeun. Sababaraha pangobatan di bumi tiasa ngajantenkeun budak anjeun betah deui.

Kumaha carana miceun mukus ti anak kuring?

gadis kalawan snot

Coba tetes saline

Pasang sababaraha tetes dina unggal liang irung, turutan petunjuk anu aya dina produk. Anjeunna teras nganggo jarum suntik bohlam pikeun ngaleungitkeun sababaraha mukus. Ngulang ieu saloba kali sakumaha diperlukeun. Upami anjeun ngalakukeun éta sateuacan murangkalih tuang atanapi bobo, éta bakal langkung tenang pikeun anjeunna. Sanajan kitu, leyuran ieu boga "nyekel" leutik, sarta gawéna pangalusna lamun anak anjeun heubeul kirang ti 6 bulan. Barudak anu langkung ageung tiasa langkung ngarareunah nalika nganggo jarum suntik bohlam. Upami anak anjeun henteu resep kana jarum suntik bohlam, anjeun tiasa aman ngalangkungan bagian éta. tetes tina Larutan uyah aranjeunna ipis mukus saeutik-saeutik, jadi Anjeun bisa ngantep mukus kaluar tina irung sorangan.

Ngaleungitkeun lendir anu macét

Biasana, di barudak, mukus hardens sarta jadi kulit atawa mukus saukur tetep nyangkut sabudeureun irung. Pikeun ngabersihan aranjeunna kalayan aman sareng henteu ngarugikeun anjeun, Hadé pisan mun éta moisten a kapas swab kalawan cai haneut. Sakali moistened, gently pass katun ngaliwatan wewengkon mana anjeun boga mukus jeung ieu bakal gampang dipiceun.

Anggo uap pikeun ngaleungitkeun mukus

Humidifiers mantuan mupus irung tersumbat. Alat-alat ieu janten hal anu penting di bumi mana waé, aranjeunna ngalembabkeun atmosfir kamar sareng nyegah kamacetan janten pajeulit. Penting pikeun ngabersihan sacara teratur supados kapang henteu muncul di jero.  Nanging, upami anjeun henteu percanten ka asor, Anjeun salawasna bisa ngalakukeun mandi uap tradisional pikeun decongest irung anjeun.

Gently pat pikeun miceun mukus

Tepukan lembut dina tonggong tiasa ngabantosan kamacetan dada. Teundeun anak anjeun dina tuur anjeun sarta pat anjeunna gently on deui kalawan leungeun cupped Anjeun. Anjeun oge bisa nyabok manéhna bari diuk turun jeung rada condong ka hareup. Tindakan ieu ngaleungitkeun mukus dina dada anjeun, ngajantenkeun anjeun langkung gampang batuk mukus..

diajar ngadagoan

ramo dina irung

Henteu sadayana irung tersumbat sareng berair peryogi perawatan. Upami teu aya tanda-tanda ngarareunah, teu aya anu kedah dilakukeun. Salami budakna aktip sareng tuang sareng nginum sacara normal, langkung saé pikeun lalajo sareng ngantosan. Upami murangkalih umurna kirang ti 4 taun, henteu disarankeun masihan anjeunna obat batuk sareng pilek. Sabalikna, upami anjeunna umurna antara 4 sareng 6 taun, langkung saé ngobrol sareng dokter anak pikeun terang ubar mana anu pangsaéna pikeun anjeunna dumasar kana umurna.

Kumaha carana mantuan budak leutik niup irung maranéhanana

tugas ieu teu jadi susah sakumaha sigana. Nyekel tisu dina irung anak anjeun sarta ngabejaan manehna nutup sungut sarta coba kaluar loba hawa kaluar tina irung na yén anjeunna bisa niup kaluar lilin dina jajan ultah. Bisa jadi teu alus mimitina, Tapi kalawan prakna jeung sakali anjeun ngartos konsep anjeun bakal bisa ngalakukeun hal eta sorangan.

Salaku pandémik coronavirus parantos ngajarkeun urang, Ngumbah leungeun anjeun mangrupikeun tindakan kabersihan anu penting pikeun nyegah panyebaran virus sareng baktéri.. Utamana ti panggung nalika barudak ngawitan noel irung maranéhanana sarta nempatkeun snot dina sungut maranéhanana. Jadi biasakeun anak anjeun ngumbah leungeun anjeun sanggeus niupan atawa noel irung anjeun. Ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyegah panyebaran panyakit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.