Kumaha carana ngadamel menu mingguan

Menu mingguan

Cara anu pangsaéna pikeun tuang tuangeun saimbang nyaéta ngarencanakeun ménu mingguan, khususna upami anjeun gaduh murangkalih di bumi. Kusabab pamikiran ngeunaan naon dahar unggal poe, kudu indit balanja unggal dua nepi ka tilu jeung méakkeun waktu di dapur unggal poe, mangrupakeun sumber badag stress. Hal anu dina sababaraha kasus nyababkeun urang nyiapkeun hal-hal anu teu séhat sareng jangka panjang, ngabalukarkeun kulawarga teu dahar diet sagemblengna cageur.

Perencanaan menu mingguan bakal nyalametkeun anjeun loba waktu jeung duit. Di hiji sisi, anjeun bakal nyingkahan gaduh naon anu kudu dipikiran unggal poé naon anu kudu dipigawé pikeun dahar jeung sarua dina waktu dinner. Salaku tambahan, ku nyiapkeun menu mingguan anjeun bakal tiasa ngadamel daptar balanja anu langkung éfisién sahingga langkung mirah. Anjeun malah tiasa nyandak hiji léngkah salajengna sareng ngahaturanan dinten pikeun masak salami saminggu.

Léngkah-léngkah nyieun ménu mingguan

Pikeun nyieun ménu mingguan anjeun, anjeun ngan ukur kedah bakti sababaraha menit unggal minggu, ku kituna anjeun tiasa ngahémat waktos sésa-sésa dinten. Sajaba ti éta, lamun geus ngalakukeun eta pikeun sababaraha minggu, eta bakal leuwih gancang sarta gampang sabab Anjeun ngan kedah ngagentos rencana. Hiji tugas pisan mangpaat, nu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun leuwih waktos bébas tur luhureun sakabeh, ngatur diet healthier pikeun sakabeh kulawarga. Catet léngkah-léngkah ieu pikeun ngadamel ménu mingguan anjeun nyalira.

Kadaharan naon anu anjeun kedah kalebet?

Sateuacan ngatur menu dumasar kana dinten, anjeun kedah nyerat tuangeun anu kedah dilebetkeun kana rencana pikeun séhat. Anjeun tiasa nyandak salaku rujukan nasehat ti piramida gizi, Rujukan resmi anu bakal ngabantosan anjeun terang katuangan anu kedah janten bagian tina diet anu séhat. Dumasar kana éta, éta nuturkeun éta pangan ieu teu kudu leungit salila saminggu tur kalawan frékuénsi ieu.

  • Carnes, antara 3 jeung 4 porsi saminggu.
  • Beurat, 3 nepi ka 4 porsi per minggu, preferably lauk bodas pikeun barudak.
  • Sayuran, kudu dilaksanakeun 2 kali saminggu.
  • La pasta eta kudu dilaksanakeun 2 kali saminggu.
  • sanguNya kitu, sangu kedah diinum 2 kali saminggu.

Nyiptakeun ménu mingguan

Ayeuna urang terang katuangan anu teu tiasa dikurangan dina diet kulawarga sareng frekuensi anu kedah didahar, waktosna pikeun ngadistribusikaeun kana tuangeun anu béda dina saminggu. Sangkan leuwih gampang urang bade nyieun tabel, Anjeun bisa ngalakukeunana ku leungeun dina lambar kertas atawa ngundeur template. Eusian celah-celah supados tuangeun penting disebarkeun konsisten pikeun saminggu.

contona:

  • Senen: Legumes pikeun dahar beurang sarta daging pikeun dinner.
  • Salasa: Pasta di dahar beurang sarta lauk di dinner.
  • Rebo: Daging keur dahar beurang jeung sangu keur dinner.
  • Kemis: Pikeun dahar legumes jeung lauk keur dinner.
  • Jumaah: Béas pikeun dahar beurang sarta pikeun dinner anjeun tiasa nempatkeun daging.
  • Septu: Pikeun dahar beurang anjeun tiasa nempatkeun lauk jeung bebas dinner.
  • Minggu: Dina beurang piring pasta sarta pikeun dinner daging lampu.

Complements, sarapan jeung snacks

Pikeun ngalengkepan unggal tuang anjeun kedah ngalebetkeun sayuran sareng sayuran dina unggal piring. Anjeun oge kedah tumut kana akun sarapan jeung snacks, nu kudu diwangun ku buah, susu jeung cereals. Endog penting pikeun diet sehat sarta saimbang sarta bisa didahar antara 3 jeung 4 unit saminggu. Anjeun ogé kedah ngantunkeun rohangan pikeun improvisasi, sabab kadang-kadang aya kajadian anu ngarobih rutinitas sareng teu aya anu kajadian.

Nalika nyieun ménu mingguan, éta ogé penting pikeun nyieun daptar masakan favorit tur resep keur sakabeh kulawarga. Janten, nalika ngatur sareng ngarencanakeun tuangeun unggal dinten, anjeun tiasa milarian daptar anjeun sareng nyiptakeun ménu séhat kalayan gampang. Ieu ogé bakal ngabantosan anjeun nalika balanja, sabab anjeun tiasa nyiptakeun daptar tuangeun anu leungit sareng ngahindarkeun mésér kaleuwihan. Sareng upami anjeun wani, bakti hiji poe saminggu pikeun masak pikeun unggal poe tur anjeun bakal ngarasakeun leuwih waktos bébas salila saminggu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)