Kumaha carana ngangkat anak dina budaya usaha

Urang sadayana gaduh sababaraha ingetan ngeunaan budak leutik urang dimana batur anu langkung kolot nyarioskeun ka urang yén dina kahirupan ieu urang kedah seueur usaha pikeun ngahontal sagala anu dipikahoyong. Di dunya hirup kolot sareng nini urang, jalma-jalma kedah kerja keras pikeun ngadukung kulawargana. Tapi kiwari, kurban ampir euweuh na gagasan palsu yén tujuan urang bisa dihontal tanpa usaha geus ngadegkeun.

Urang geus jadi biasa mikir yén urang bisa meunangkeun naon urang hayang jeung hiji klik. Hoyong sareng gaduhna. Sagalana sigana gampang, affordable, saharita, sagalana bisa gampang dibeuli atawa diala. Ganjaran anu gancang jeung gampang earn. Urang hayang hiji hal jeung urang néangan cara gancang, nice jeung murah pikeun meunangkeun eta. Hal ieu ngajadikeun sagalana leungit nilai, jadi hal anu penting pikeun ngajarkeun barudak yén maranéhna kudu kerja keras pikeun meunangkeun naon maranéhna rék. Ngan lajeng aranjeunna bakal ngahargaan jeung ngahargaan hal dina ukuran ditangtoskeun maranéhanana.

Wilujeung usaha?

upaya

Urang geus ngarah ka yakin yén urang bisa diajar basa, jadi fit fisik, atawa jadi pohara populér kalayan saeutik pisan gawé jeung kurban. Jaringan sosial Aranjeunna ngadeukeutkeun urang kana kasuksésan palsu, anu bingung sareng gaduh seueur anu resep atanapi pengikut. Aranjeunna ngajual urang yen urang bisa jadi senang ngandelkeun solely on tuah atawa karya batur. Loba kolot sangsara lamun budakna digawé teuas sarta teu ngahontal cita maranéhanana.. Aranjeunna condong muka jalan pikeun aranjeunna, pikeun ngabéréskeun masalahna, ngajagi aranjeunna supados henteu frustasi atanapi ngalakukeun kasalahan.

Kolot condong nyéépkeun sangsara sakedapan sareng gancang nyugemakeun kabutuhan atanapi karepna supados aranjeunna henteu ambek atanapi sedih. Tapi Justru usaha ieu anu penting pikeun ngadidik sabab tanpa éta maranéhna moal bisa bener-bener bagja. Perlu dijelaskeun ka murangkalih yén usaha mangrupikeun cara pikeun ngahontal seueur tujuan sapanjang hirupna.

Ngagedékeun anak dina budaya usaha

latihan olahraga

Penting pisan yén barudak diajar ti umur dini pikeun ngatur frustasi. Eleh, setbacks, kasalahan téh bagian tina kahirupan jeung sababaraha kali urang kudu mimitian ti scratch jeung cobaan deui. Éta pisan sababna naha anjeun kudu ngajelaskeun ka aranjeunna yen aranjeunna moal salawasna meunang naon maranéhna rék ngalakukeun, sarta éta nu penting ulah nyerah dina nyanghareupan kasusah nu bakal kapanggih sapanjang jalan, sabab éta setbacks bakal ngajarkeun aranjeunna pikeun sabar sarta manggihan solusi pikeun nungkulan sagala halangan.

Usaha, katekunan sareng tekad kedah janten pilar pendidikan émosional sadaya murangkalih. Budaya usaha ngadidik urang dina tekad jeung katekunan urang. Usaha nguatkeun kateguhan urang, ngajarkeun urang jadi tabah, pikeun nanggung tanggung jawab jeung nyanghareupan adversity kalawan optimism jeung realisme. Ngadidik dina budaya usaha nyaéta ngamajukeun "mahluk" tibatan "boga". Usaha ngajarkeun urang pikeun mekar salaku jalma sareng dewasa. Sareng, tanpa ragu, teu aya anu langkung ngahibur dina kahirupan ieu tibatan ngaraosan kapuasan parantos ngahontal tujuan urang berkat kateguhan sareng katekunan.

Konci pikeun ngadidik anak dina budaya usaha

gawe babarengan

  • Masihan anak anjeun tantangan poean leutik nyieun usaha. Ku cara ieu anjeun ngabantosan anjeunna pikeun ngaidentipikasi ilusi sareng tujuanana, milarian motivasi ku ngawasa teu sabar sareng impulsiveness. Anjeun bakal ngarti yén unggal kasusah strengthens sarta yén unggal prestasi magnifies jiwa anjeun.
  • Jantenkeun anjeunna sadar unggal dinten yén cinta sareng amanah anjeun saratna. Anjeun bakal ngahontal ieu ku nawiskeun anjeunna kasabaran sareng kasih sayang, ngaapresiasi sadayana anu anjeunna hasilkeun, nguatkeun anjeunna ku kecap dorongan sareng masihan anjeunna waktos anu diperyogikeun pikeun diajar. Kalayan ieu, anjeun bakal diajar milih jalma anu anjeun gaduh di sisi anjeun, sabab anjeun bakal milih jalma anu ngajantenkeun anjeun langkung saé, anu baris dina arah anu sami sareng anu ajak anjeun maju.
  • Terangkeun ka anjeunna yén katekunan mangrupikeun kahadéan anu ngahasilkeun kabébasan anu sanés.. Latihan sapopoé janten guru anu pangsaéna. Ngadidik dina hormat, syukur jeung kajujuran, maranéhna bakal ngahontal éta katekunan jadi pakarang pangalusna anjeun.
  • Ngadidik anjeunna tina conto anjeun. Pasihan anjeunna tanaga, optimisme sareng wasiat sapopoé anjeun pikeun ngahontal naon anu anjeun pikahoyong. Anjeun bakal ngahontal ieu ku janten pengkuh dina nyanghareupan tantangan sareng ngaleungitkeun keluhan tina kosakata anjeun.
  • Ajar anjeunna yén kasusah sareng kagagalan janten kasempetan anu saé pikeun diajar. Anjeun kedah diajar komitmen kana impian anjeun khususna nalika kaayaan janten sesah. Cara anu gampang tapi ngaganggu nyaéta ngalungkeun anduk.
  • Ngabantosan anjeunna ngatur émosi anu leres, pikeun ngawasaan kateupastian sareng kasabaran, pikeun ngawasa pasang surut tina wanda sareng kasedih anjeun nalika aya anu salah. Ieu bakal dihontal gumantung kana pagawéan sareng komitmen, sareng sanés kana tuah.
  • Ningkatkeun otonomi maranéhanana, pangaweruh diri jeung nyieun kaputusan. Ngajarkeun anjeunna ningali dirina kalayan hormat sareng realisme, pikeun henteu kedah sampurna atanapi gumantung kana évaluasi batur. Nyaho silih bakal nangtukeun ekspektasi luyu jeung nguatkeun prosés tanpa keur dilolongan ukur dina hasil.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.