Kumaha carana ngajarkeun anak anjeun ngorondang

indung ngajar anakna ngarayap

Orok diajar ngorondang antara bulan katujuh sareng kasalapan kahirupan. Ieu gesture munggaran kamerdikaan, kang ngajurung si alit ngaléngkah otonom Ti hiji kamar ka kamar sejen, éta fisiologis sarta constitutes tahap pohara penting pikeun ngembangkeun psikomotor maranéhanana.

Meunang dina sagala fours mantuan Nguatkeun otot tina taktak jeung sendi pigeulang, leungeun jeung siku. Salaku tambahan, kanyataan yén aranjeunna tiasa ngawitan gerak nyalira masihan aranjeunna langkung kapercayaan sareng kaamanan.

Hayu urang diajar kumaha carana merangsang anak pikeun ngorondang dina cara basajan.

Opat cara pikeun ngadorong ngarayap

Dr Felice Sklamberg, hiji therapist Mikrobiologi di New York University School of Medicine, ngécéskeun yén Crawling mangrupa fase penting dina ngembangkeun psychophysical anak urang. Salian ti ngahontal kamerdikaan motor, ku bisa pindah ti hiji tempat ka tempat séjén pikeun ngajajah dunya, manéhna bisa nguatkeun leungeun jeung taktak pikeun ngarojong beurat awak.

Ieu kudu dicatet yén teu sakabéh babies ngorondang dina cara nu sarua. Anu paling dewasa tiasa ngangkat awakna pinuh, ngadukung ku panangan sareng ngagerakkeun sukuna (dina sadayana opat, janten nyarios). Batur, di sisi séjén, kalawan umur sarua saukur ngorondang.

Orok biasana diajar ngorondang sorangan antara bulan katujuh jeung kasalapan kahirupan. Sababaraha barudak, kumaha oge, skip tahap ieu ku committing langsung pikeun nyokot léngkah kahiji maranéhanana, tanpa Crawling atawa nanaon.

4 cara pikeun merangsang gerakan

Lokasi

Pikeun diajar ngorondang, indung atanapi bapa kedah nempatkeun orok dina beuteungna salami sababaraha menit. Tangtosna, rohangan dimana urang tinggalkeun anu sakedik (ngawaskeun) kudu teu bahaya jeung kudu sampurna beresih. Pikeun katengtreman gede pikiran pikeun kolotna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyieun deui wewengkon kaulinan stimulating dilengkepan mat barudak, kalawan kaulinan tina ukuran béda jeung disimpen dina jarak béda. Ku cara kieu, orok bakal gaduh hiji deui alesan pikeun ngorondang.

Aya rugs husus pikeun barudak, anu dirakit saolah-olah éta teka a, tur éta bisa nempatkeun kana rasa nu urang hoyong, maén kalawan kelir béda nu mibanda. Hal hébat ngeunaan rugs ieu nyaeta aranjeunna cukup lemes nu teu ngalakukeun jadi loba karuksakan tapi teu teuing keur meunang di jalan Anjeun. Anjeun tiasa leumpang ngaliwatan eta, tanpa kudu noél taneuh langsung. Éta ogé ngamungkinkeun urang pikeun mastikeun kamar bersih.

bapa ngajar anakna ngarayap

Ngabiasakeun budak kana sikep anu leres

Pikeun mantuan manéhna ngangkat awak-Na, lean dina leungeun-Na, jeung pindah dina sagala fours, Anjeun bisa ngagunakeun bantal anu bentukna silinder sarta mindahkeun eta lalaunan dugi orok némpél taneuh, tanpa hurting dirina. Pikeun simplify gerakan sarta merangsang anak, Anjeun oge bisa make kaulinan, hadé milih kaulinan favorit-Na.

Ngarayap jeung manéhna

Barudak condong diajar ku niru sasama atanapi déwasa. Janten upami budak leutik anjeun ningali indung sareng bapak (atanapi adina atanapi lanceukna) teras-terasan, anjeun tiasa ngajantenkeun anjeunna hoyong simulasi gerakan-gerakan éta, ngumpulkeun petunjuk anu leres ngeunaan kumaha carana nyingkronkeun sadaya anggota awak. Hal pangalusna nyaeta urang nangtung di sisi na atawa di hareup orok, stimulating rasa panasaran na ngaliwatan maén.

anak Crawling jeung kaulinan favorit na

Ngagantung kaulinan

neundeun Toys di fingertips Anjeun Nalika anjeunna nangtung, anjeunna ngajadikeun hiji saeutik ngarasa kahayang éta, sarta yén kudu diajar nangtung dina suku-Na, sangkan bisa nyokot Toys anjeunna hayang. Anak diajar nguatkeun otot panangan, abs sareng suku. Keur katarik kelir caang, hiji saeutik bakal condong nyorong nepi ka grab aranjeunna, teu sadar ngalatih sagala otot perlu ngorondang.

Dina laju anjeun sorangan (upami umurna kirang ti sataun)

Lamun budak leutik teu langsung diajar ngarayap sanajan rangsangan leutik ieu, nu penting mah kolotna ulah keukeuh. Sakur maksa téh kontraproduktif sarta éta detrimental ka psychophysical well-mahluk anak.

Pediatrik mamatahan antosan sabar jeung confidently momen katuhu. Ayeuna, upami murangkalih parantos umur sataun sareng masih henteu jalan, maka urang kedah konsultasi ka dokter pikeun pariksa perkembangan motor anu leres anak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.