Kumaha ngamotivasi anak pikeun maca sorangan

Kumaha motivasi budak pikeun maca

Motivating murangkalih pikeun maca sorangan mangrupikeun jaminan yén anjeun nyiptakeun kabiasaan anu séhat. Sabab maca mangrupa salasahiji hal anu lamun teu kahontal ti leuleutik hese ditilemkeun dina mangsa rumaja atawa dewasa. Pikeun barudak, mayoritas, maca dipatalikeun jeung PR sarta ku kituna, éta hiji kawajiban.

Ku alatan éta, penting pisan pikeun instill kabiasaan maca senang ti imah. Janten murangkalih tiasa mendakan karesep maca tanpa janten kawajiban. Kusabab maca mangrupa kabiasaan dasar pikeun barudak, éta hal anu geus dipikawanoh. Buku ngabantosan aranjeunna mendakan dunya ku cara anu béda, aranjeunna diajar kosakata jeung ngalegaan horizons maranéhanana.

Kumaha carana sangkan anak maca sorangan

Sanajan kitu, teu kabeh kolotna nyaho kumaha carana memotivasi anak maranéhanana maca sorangan. Panginten kusabab kabiasaan maca henteu sakumaha anu ditetepkeun ku déwasa sapertos anu sakuduna. Kusabab anjeun geus nyaho éta cara pangalusna pikeun ngajar barudak téh ngaliwatan imitasi. Hartina, lamun barudak anjeun teu ningali yén kolotna maca keur pelesir, dina rutin, maranéhna bakal boro panasaran pikeun nyokot buku.

Ieu sababaraha tip sareng trik anu anjeun tiasa nerapkeun di bumi sareng murangkalih anjeun. Laku lampah leutik anu bakal ngabantosan anjeun ngajar barudak anjeun yén maca éta pikaresepeun, yén éta mangrupikeun kagiatan anu teu aya bandinganana. Kusabab sakali anjeun manggihan kahéngkéran buku, anjeun robah jadi gairah nu marengan anjeun sapanjang sakabéh ayana. Sareng ieu anjeun nyandak naséhat anu munggaran, janten conto anu pangsaéna pikeun murangkalih anjeun.

Aranjeunna diajar ku imitasi, janten conto

Baca salaku kulawarga

Barudak diajar ku imitasi ti mimiti lahir. Aranjeunna tumuwuh nepi ngaliwatan kolotna sarta rujukan sawawa. Aranjeunna nyiptakeun deui sadayana anu dilakukeun ku kituna mendakan dunya dugi ka gaduh kamampuan pikeun maju nyalira. Ku kituna penting pisan pikeun jadi conto alus keur barudak, sabab paripolah kolotna bakal kacipta deui dina budakna dina hiji mangsa.

Loba déwasa eureun maca alatan kurangna waktu, atawa meureun, sabab teu nyaho kumaha carana manggihan tempat unggal poé ngarasakeun novel alus. Ieu panginten waktos anu pangsaéna pikeun neruskeun hobi éta, sanaos ngabantosan murangkalih maca nyalira. Upami anak anjeun ningali yén unggal dinten anjeun nyandak buku, anjeunna bakal ngaraos motivasi pikeun mendakan naon ngajadikeun anjeun maca unggal poe. Bagikeun waktos maca sareng murangkalih sareng anjeun bakal nyiptakeun kabiasaan anu séhat pikeun sadayana kulawarga.

Hiji sudut bacaan

Maca juru di bumi

Hal ieu kacida penting yén barudak boga maranéhanana Sudut bacaan diadaptasi, supados tiasa diaksés ogé pikaresepeun. Ngabogaan carita di mana waé henteu ngan ukur ngamotivasi. Gantina, lamun nempatkeun aranjeunna anu kasampak alus dina rak barudak, jeung wewengkon pikeun diuk turun maca jeung sudut nu ngajak konsentrasibarudak bakal ngamotivasi maca sorangan.

Hayu anak milih bukuna

Pikeun anak jadi ngamotivasi maca sorangan, manéhna kudu ngarasa yén éta téh lain kawajiban. Nyaéta, di sakola aranjeunna ngirimkeun buku pikeun dibaca sareng éta mangrupikeun tugas sakola. Di bumi, murangkalih kedah milih bukuna supados anjeunna ngagaduhan kasempetan maca iraha waé anjeunna hoyong. Tanpa kudu ngalakukeun kasimpulan na kalawan euweuh kawajiban lian ti pelesir manggihan naon eta ngeunaan sajarahna.

Bawa barudak anjeun ka perpustakaan, ka toko buku lingkungan dimana aranjeunna tiasa ningali carita, judul sareng panutup carita. Hayu anjeunna milih carita anyar unggal waktu, jadi nalika anjeunna rengse eta, anjeun tiasa ngulang nganjang ka toko buku jeung boga kasempetan pikeun milih buku sejen. Aya dina diri, éta hiji deui motivasi maca, saprak outing kulawarga, ningali jeung milih carita jeung nyokot hiji dipilih, bakal jadi tradisi kulawarga anyar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.