Kumaha carana ngobrol jeung anak kalawan autisme

Kumaha carana ngobrol jeung anak kalawan autisme

Autisme mangrupikeun jinis gangguan anu nyeri pisan pikeun kolot sareng baraya anu ngawangun lingkungan budak. Henteu mampuh komunikasi sareng murangkalih nyababkeun kasedih sareng hanjelu di kolot sareng duduluran. Diajar komunikasi sareng murangkalih kalayan ciri-ciri ieu ngalibatkeun prosés diajar anu panjang. Taya sahijieun dilahirkeun nyaho kumaha carana ngobrol jeung anak autistic, tapi warta alus nyaeta anu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan jalur sambungan.

Éta ngan ukur pikeun ngadaptarkeun sinyal anak sareng, dina waktos anu sami, diajar nyiptakeun saluran komunikasi anu paling nguntungkeun pikeun ciri khusus budak leutik ieu.

Komunikasi di barudak autistic

Jargon populér nyarioskeun ngeunaan murangkalih atanapi murangkalih anu aya di dunyana. Ieu umum pikeun barudak autis sosial marginalized alatan kaayaan maranéhanana. Nanging, upami aya cara anu idéal pikeun ngadeukeutan budak leutik ieu, sigana bakal kadeukeutan sareng komunikasi bakal mimiti ngalir.

Kumaha carana ngobrol jeung anak kalawan autisme

Ieu mangrupikeun prosés anu tiasa pisan frustrating dina mimitina, tapi dina jangka panjang anjeun ningali hasilna. Tapi pikeun nyaho kumaha carana ngobrol jeung anak autistic, Anjeun mimitina kudu nyaho kaayaan ieu di jero, nu, di sisi séjén, lumangsung dina variasi countless. Éta pisan sababna naha leuwih ti saukur "autis", kiwari urang ngobrol ngeunaan "karusuhan spéktrum autisme", sahingga kaasup sauntuyan cara nu autisme manifests sorangan.

Gangguan spéktrum autisme dikaitkeun kana neurodevelopment sareng parobahan dina fungsi otak. Diantara hal séjén, éta ngabalukarkeun kasusah dina jalma lamun datang ka perceiving jeung sosialisasi jeung jalma séjén. Jalma anu boga ASD kakurangan tina interaksi sosial jeung masalah komunikasi, sanajan, gumantung kana kasus, eta bisa ngawengku gejala séjén, kayaning pola kabiasaan repetitive, kasusah dina pamahaman manifestasi non-verbal, masalah emosi, jsb. Kusabab éta tiasa nampilkeun diri ngalangkungan rupa-rupa gejala sareng tingkat parah, teu mungkin pikeun mengklasifikasikan hiji jinis autisme tapi spéktrum anu lega anu kedah dirawat sacara individual.

Pikeun diajar nyarita ka anak autis, éta bakal perlu mertimbangkeun yén gangguan ngahalangan atawa nyegah kamampuhan pikeun napsirkeun ekspresi, ngartos komunikasi non-verbal, atawa napsirkeun paripolah sosial, nada sora, atawa ngarti emosi. Éta pisan sababna naha aranjeunna barudak literal jeung langsung. Pikeun sakabéh ieu, perlu nyieun saluran komunikasi nu ngidinan Anjeun pikeun ngamekarkeun kaahlian ieu.

Diajar komunikasi anyar

Kumaha carana ngobrol jeung anak autis? Hal kahiji nyaéta nyoba nyieun kontak panon lajeng ngadegkeun link. Perlu sabar sareng lemah lembut nalika beungkeutan, ngahindarkeun tantangan sareng nada anu kuat. Barudak autis ngabutuhkeun pengulangan sabab tiasa ngulang kecap atanapi frasa tapi henteu ngartos kumaha ngagunakeunana. Éta ngabantosan pikeun ngantisipasi murangkalih anu autisme sareng ngatur aranjeunna dina cara anu teratur supados anjeun tiasa komunikasi langkung saé. Salaku conto: upami anjeun badé nyéépkeun sadinten di luar, anjeun tiasa ngagambar unggal tindakan anu anjeun bakal laksanakeun sadinten supados anjeun ngartos aranjeunna, assimilate aranjeunna sareng gaduh waktos pikeun netep. Sami dina kasus rutin sakola sapopoé Anjeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana ngalatih murangkalih autis kuring

Barudak sareng autisme peryogi prosés pamahaman anu béda-béda sareng éta naha nalika ngobrol sareng aranjeunna anjeun kedah gaduh premis yén éta pangsaéna pikeun ngalakukeunana ku cara anu kami mesen inpormasi. Kontekstualisasi naon anu diomongkeun ngabantosan aranjeunna langkung ngartos makna komunikasi supados aranjeunna tiasa ngasimilasi langkung saé. Hindarkeun sindiran sareng upami anjeun ngarasa teu kasabaran dina hiji waktos, ieu panginten sanés waktos anu pas pikeun nyarios. Kadang-kadang barudak bisa ngarasa teuing paménta atawa teuing tekanan dina kasus ieu. Janten panginten anu pangsaéna nyaéta masihan aranjeunna istirahat sareng ngawangun deui komunikasi nalika éta mangrupikeun waktos anu langkung tenang pikeun anjeun duaan.

Ngobrol jeung anak autis ngalibatkeun diajar kode anyar nu bakal butuh waktu jeung usaha. Kadé teu leungit tenang jeung sanajan aya kali nalika kolotna ngarasa pisan overwhelmed ku hasil null, dina jangka panjang kamungkinan yén évolusi nguntungkeun bakal kahontal sarta anak laun bakal diajar komunikasi sareng dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.