Kumaha carana ngumbah popok lawon?

orok jeung popok lawon

Lamun ngaganti diapers disposable pikeun popok lawon Éta hartosna anjeun bakal gaduh sababaraha baju tambahan pikeun nyeuseuh, sakedik deui damel, tapi éta patut. Ieu cara pikeun ngahasilkeun kirang runtah jeung nyimpen duit.

Ogé, popok lawon ieu, anu biasana didamel tina katun sareng bulu, langkung nyaman pikeun orok (sareng langkung geulis) tibatan anu tiasa dianggo. Sanajan aya hal nu moal nyalametkeun diri tina, éta baruntus popok. Masalah ieu, pikeun ayeuna, terus lumangsung naon waé anu anjeun anggo.

Naha urang kedah ngarobih siklus nyeuseuh?

Metodeu dijelaskeun di dieu cukup basajan, tapi éféktif. Diwangun dina ngawatesan sabaraha sering anjeun kedah nyabut popok lawon sarta nyegah repellency Uap.

Naon cai sareng detergent anu anjeun anggo pikeun mesin cuci?

Hal kahiji anu anjeun kedah terang nyaéta jinis cai anu anjeun gaduh di bumi. Upami éta mangrupikeun jinis cai heuras, Ieu mungkin nu sababaraha detergents teu ngabersihan sakumaha ogé anjeun hoyong ... Leres, teu masalah jeung detergent tapi kalawan cai, sakumaha urang tiasa ningali dina ulikan diterbitkeun dina Perpustakaan Wiley Online. Éta pisan sababna naha anjeun kudu milih detergent nurutkeun jenis cai.

Kadua, anjeun kedah milih detergent anu tiasa dianggo kalayan popok lawon. Paling detergents laundry umum boga aditif Éta bisa ngumpulkeun dina lawon sarta ngabalukarkeun masalah kulit, utamana lamun popok teu rinsed cukup ogé.

Sabun dasar, euweuh brighteners optik atawa énzim tambahan, condong dianggo hadé. Nurutkeun a ulikan diterbitkeun dina Hindu, BiomedResearch International, aditif énzim tiasa janten masalah pikeun kulit sénsitip orok.

Seueur perusahaan popok lawon ngadamel sabun sorangan. The deterjen ékologis Aranjeunna biasana mangrupa pilihan alus, sabab condong mibanda pangsaeutikna aditif.

popok lawon pikeun mesin cuci

Nyiapkeun popok saméméh ngumbah

Tong hariwang, anjeun henteu kedah panjang-panjang pikeun ngabersihan popok lawon sateuacan dilebetkeun kana tong cucian.

Upami anjeun prihatin ngeunaan noda atanapi ngumbah dina mesin anu sami anu ngabersihkeun baju anjeun nyalira, anjeun tiasa mertimbangkeun liner popok. Ieu ipis, strips porous disimpen dina "zona containment" tina popok jeung bubu padet. 4

Sababaraha liners oge mantuan lamun kudu nerapkeun séng oksida krim popok, sabab produk ieu bisa ngaruksak popok lawon.

Noda, bau sésa, jeung maké popok Éta tiasa dikirangan ku frékuénsi nyeuseuh baju. Upami anjeun nyéépkeun sababaraha dinten pikeun ngumbah éta, noda kapang tiasa kaluar. Hadé pisan mun éta ngumbah popok lawon unggal dua nepi ka tilu poé, maksimum.

Kumaha anjeun kedah ngalakukeun dinten anjeun badé ngumbah aranjeunna?

Metodeu dasarna nyaéta bilas ku cai tiis teras nyeuseuh panas pisan. Ayeuna anjeun tiasa ngaprogram mesin cuci pikeun nyeuseuh sakaligus kalayan suhu anu béda. Dimimitian ku cai tiis penting sabab mantuan ngurangan blemishes. Jeung rengse kalayan nyeuseuh cai panas ngajadikeun popok kaluar cleaner.

Pikeun léngkah munggaran, anjeun kedah nganggo siklus tina "Nyeuseuh gancang" ku cai tiis, sajumlah leutik detergent jeung hiji séndok bubuk oxygenated. Nalika ngumbah munggaran rengse, pariksa yen tab tilepan masih diamankeun.

Lajeng ngajalankeun a kadua ngumbah jeung cai panas pisan. Paké jumlah normal detergent laundry. Anjeun oge bisa ngawengku hiji spoonful leutik baking soda pikeun ngaronjatkeun beberesih.

Nyeuseuh, nyeuseuh, nyeuseuh!

Pikeun cuci panas, paké setelan pangpanjangna dina mesin cuci anjeun sareng setel pikeun ngabilas tambahan. Beuki seueur cai anu anjeun anggo, langkung seueur kamungkinan résidu anu aya.

indung jeung anakna nyokot baju kaluar tina mesin cuci

Métode cuci séjén

Upami anjeun teu tiasa nyetél dua siklus nyeuseuh anu béda, paké nyeuseuh cai panas sareng tambahkeun siklus pra-nyeuseuh sareng bilas tambahan. Pisan siklus prewash ogé bilas tambahan maranehna ngalakukeun eta kalawan cai tiis. Dina sababaraha washers, metoda ieu ngahasilkeun rada kirang bilas, jadi leuwih sae pikeun make dua siklus. Tapi upami teu aya kamungkinan, langkung saé ieu tibatan nanaon.

Anjeun panginten kedah ékspérimén saeutik jeung mesin cuci Anjeun Pikeun ningali kombinasi cai tiis pikeun noda, cai panas kanggo beberesih sareng bilas anu paling cocog pikeun popok anjeun. RSalawasna pariksa parentah produsén popok sabab unggal produsén béda.

Ngagunakeun ngabodaskeun jeung cuka

Sababaraha pabrik popok lawon nyarankeun ngagunakeun pemutih pikeun ngajaga popok tiis. Tapi dina kasus séjén, pamakéan ngabodaskeun bisa ngancurkeun popok. Éta sababna urang keukeuh tingali dina parentah produsén urang sateuacan nganggo produk naon waé.

Upami anjeun kedah nganggo ngabodaskeun, lakukeun sacara sedeng. Inget éta eta mangrupakeun kimiawi pisan kuat sarta bisa ngaruksak fabrics lamun make eta dina kuantitas atawa mindeng teuing.

Cuka biasana ngarusak popok upami dianggo sacara sedeng, tapi ulah ngantep éta ngabobodo anjeun mikir yén anjeun tiasa nganggo éta tanpa ukuran. !Cuka mangrupakeun asam cleansing kuat! Éta hadé pikeun ngalembutkeun lawon sareng nyegerkeun popok, tapi sapertos pemutih, sakedik pisan kedah dianggo pikeun ngahindarkeun popok anjeun ngarusak.

Kumaha upami ngagaringkeun popok?

popok lawon anu pangalusna garing di luar di panonpoé. Panonpoé ngancurkeun baktéri. popok lawon salawasna bau fresher na aranjeunna gaduh pangsaeutikna bintik upami aranjeunna nampi dosis panonpoé anu saé.

Upami anjeun henteu tiasa ngagaringkeun popok di luar, jemuran di jero ruangan ogé mangrupikeun metode anu saé. The downside of drying hawa, utamana di jero rohangan, nya éta consuming waktu, tapi ngagem aranjeunna kirang ti lamun urang ngagunakeun dryer a.

Suhu anu luhur tiasa ngarusak elastis, jepret, sareng lapisan waterproof. Upami anjeun badé nganggo tumble dryer Pastikeun maca parentah jeung pariksa suhu maksimum nu bisa dipaké pikeun garing popok.

Ucapkeun euweuh ka softeners lawon

Sanajan teu aya konsensus total ngeunaan ieu, popok lawon teu salawasna babaturan softeners sabab ngandung seungit jeung bahan kimia anu berpotensi bahaya pikeun kaséhatan orok Anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)