Kumaha carana ngasakan susu susu

Susu payu mangrupikeun kadaharan anu pangsaéna tiasa ditawarkeun pikeun orok anjeun. Komposisi gizi na paling pas Pikeun kabutuhan budak anjeun, éta malah sacara alami robih nalika orok tumuh sareng kabutuhan na ningkat. Maka, penting pisan yén dina unggal kamungkinan unggal orok, orok diseupan sacara éksklusif susu dugi 6 bulan. Sareng dina cara pelengkap dugi ka indung sareng orok anu dipikahoyong.

Nanging, dina sababaraha waktos nyusuan kaganggu sateuacanna. Kawajiban kahirupan sapopoe sareng balik damel biasana jadi sabab utama. Tapi upami anjeun ngatur diri kalayan saé sareng ngarencanakeun payun, balik damel henteu kedah hartosna akhir nyusu. Susu payudara tiasa leres dilestarikan sareng disimpen dina mesin beku.

Anjeun kedah nyandak sababaraha pancegahan nalika ngekspresikeun susu sareng nalika prosés katirisan. Dina tautan ieu anjeun bakal mendakan tip anu mangpaat pisan pikeun cara anu pangsaéna pikeun nyimpen sareng ngagunakeun susu ibu. Teuing penting pisan pikeun ngurus cara anjeun nyérot susu, sakumaha anu kedah dilakukeun ku sesa tuangeun.

Pilihan anu pangsaéna pikeun nyusu susu ibu

Sapertos katuangan anu sanés, cara anu paling saé sareng paling aman nyaéta, ngantepkeun susu defrost sacara alami tanpa kaleungitan ranté tiis, nyaéta, dina kulkas. Anu ngarugikeunana nyaéta prosés na lambat sareng upami anjeun kedah langsung nganggo susu, cara ieu moal valid. Nanging, pikeun waktos-waktos éta nalika anjeun terang yén anjeun moal aya di bumi nalika orok kedah tuang, langkung saé pikeun nyéépkeun sababaraha susu tina susu susu anu nyusut dina kulkas nalika diperyogikeun.

Upami anjeun kedah langsung nganggo susu, anjeun tiasa nempatkeun kantong panyimpenan dina cai haneut, maksimal 37ºC. Dina kaayaan teu kedah anjeun ngantep susu anu cair dina suhu kamar. Sakali éta dicairkan, éta tiasa dijaga dina suhu kamar maksimal 2 jam, nalika orok nyandak na. Dina kulkas tiasa dugi ka 24 jam saatos didéfrostost.

Ieu cara anu paling pas pikeun ngencurkeun susu ibu. Bisi henteu kedah nganggo microwave pikeun tujuan ieu, ogé teu disarankeun pikeun ngagolak susu pikeun nyérot deui. Cara ieu tiasa ngarusak komposisi nutrisi susu ibu sareng bahkan ngarugikeun orok anjeun ku teu ngajaga suhu anu pas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.