Kumaha leres nyekel pensil

barudak ngalukis di kebon

Naha anak anjeun diajar nyerat? Salah sahiji hal anu kedah diémutan pikeun ngagampangkeun anjeun diajar nyerat nyaéta anjeun terang nyekel pulpén atawa patlot leres.

¿Kumaha nyekel pulpén anu leres sareng kumaha anjeun tiasa ngabantosan murangkalih nyegah 'gangguan' pikeun ngamimitian nulis? Dr Angela Zerbino, spesialis terapi ucapan, ngécéskeun léngkah pangalusna pikeun nuturkeun.

Salaku Zerbino nyebutkeun, diajar kumaha carana ngadamel pensil teu kudu dipigawé di sakabéh barudak dina waktos anu sareng. Masing-masing murangkalih ngagaduhan kagancangan diajar sareng kadang-kadang langkung gancang dina sababaraha aspék sareng langkung laun dina anu sanés. Éta kedah dilakukeun kalayan hormat sareng laun-laun. Kucara kieu ngurangan résiko dysgraphia.

Barudak henteu diajar nyekel pulpén anu leres ti mimiti dinten. Kanyataanna biasana aya sababaraha léngkah sateuacan aranjeunna henteu diajar ngalakukeun éta leres. Ayeuna urang ngajelaskeun naon ieu tahapan-tahapan :

  • Mimiti, nganggo mano, nyekel patlot ku sakabéh dampal leungeun (tanpa ngagunakeun ramo). Ieu ngawatesan gerak anak jeung widang visi tanda Anjeun nyieun dina sabeulah. Anjeunna ngalakukeun gerakan dadakan sareng henteu ningali hasil tina naon anu anjeunna laksanakeun dugi ka ngangkat leungeunna.
  • Lengkah kadua biasana ngabengkokkeun siku. Ieu ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun leuwih ti rupa-rupa garis sabab ngalir sakabéh leungeun anjeun.
  • Biasana, lengkah satuluyna nyaéta saeutik demi saeutik nangkep pensil ku ramo Anjeun.
  • Tungtungna, anjeunna ngahontal oposisi jempol-ramo anu anjeunna parantos ngontrol naon anu anjeunna hoyong digambar. Biasana nahan pulpén ka gigir ku jari tengah. Cekelan pancing, kira-kira 2 cm ti ujung, ngagambarkeun cekelan anu leres yén anak kudu ngahontal.

2. Sikep

Sikep anu leres pikeun niténan sareng ngajar budak nahan pensil nyaéta:

  • suku datar dina taneuh,
  • duduk nyaman,
  • awakna nangtung sareng rada condong ka hareup, tapi henteu condong kana méja,
  • taktak santai,
  • duanana siku dina méja,
  • leungeun nu teu nulis kudu "istirahat", muka dina kertas (ieu kumaha maranéhna nyekel lambar) jeung handapeun leungeun tulisan.

3. Hindarkeun "alterations" nalika anjeun nulis

La tekenan laksana atawa cara nyekel patlot téh determinants pikeun palaksanaan grafik bener. Seueur murangkalih henteu ngalakukeunana saé sareng nyababkeun cengkraman anu teu cekap, nyababkeun aranjeunna henteu terang kumaha nyerat atanapi ngagambar. Ieu tiasa sareng kedah dilereskeun.

Tahan pensil nganggo ramo anjeun dina bentuk "jepitan datar"

Kurangna flexion tina jempol jeung ramo indéks nu lumangsung nalika barudak nyekel pensil kalawan ramo maranéhanana lempeng, tanpa flexing (datar, kawas clothespin a) ngabalukarkeun a kurangna kakuatan motor jeung instability tina patlot.

Tulis ti luhur garis gambar atawa hurup

Kacenderungan ngagambar di luar garis gambar ogé kedah dilereskeun. Ieu lumangsung alatan pigeulang bends jero pisan. Ieu leuwih umum dina kasus barudak kidal. Ieu bisa direngsekeun ku tilepan agul ka katuhu.

bapa ngalukis jeung barudak na di kamar makan di imah

Pencét sabeulah teuas teuing

Ngeunaan tekanan anu dilakukeun dina sabeulah, upami anjeun ningali éta kaleuleuwihan, anjeun tiasa nempatkeun kardus handapeun lambaran atanapi nganggo kertas anu ipis pisan ambéh pegat lamun budakna dipencét teuing. Ku cara ieu anjeun bakal sadar gaya nu eta exerts jeung anjeun bakal bisa ngatur eta nepi ka ngahontal nu sabeulah teu megatkeun.

Pencét sabeulah saeutik teuing

Sabalikna, lamun lambaranana teu cekelan ogé, anjeun tiasa nempatkeun hiji lambar sandpaper atawa permukaan henteu rata handapeun lambar nu Anjeun pake pikeun cet pikeun ngaronjatkeun daya tahan kana gerakan nulis. Najan kitu, anjeun kudu maréntahkeun pikeun nyobaan nempatkeun leuwih tekanan ku kituna anjeun teu kudu nempatkeun éta "tambah" handapeun kertas nu cet.

4. Latihan

Kadé ngalatih ngembangkeun harmonis kaahlian motor global, kaahlian motor rupa, schema awak, orientasi spasial jeung koordinasi oculocontrol saprak TK. Ieu sababaraha latihan ngajukeun ka murangkalih anu bakal ngabantosan aranjeunna dina jalur ieu:

  • palatihan sadunya: malédog jeung néwak bal, latihan kasadaran awak, jsb.
  • Motor alus: neukteuk kalayan gunting, tuturkeun labirin nganggo pensil, nangkep objék digital, jsb ...
  • Latihan koordinasi panon-leungeun: gabung dua titik, Tetep pensil di titik kénca jeung gaze dibereskeun dina titik katuhu mana pensil kudu mungkas, nyieun hiji garis lempeng (ku cara kieu nya panon nu diajar pituduh leungeun jeung teu sabalikna).
  • Latihan pictographic sareng ngagambar.
  • Latihan rectilinear sarta jalur geometric.
  • Latihan pra-grafis: gerakan sirkular, gerakan garland, jsb ...

5. Alat anu anjeun anggo ogé penting

Dina awalna eta leuwih hade migunakeun pencils triangular, ergonomic jeung badag. Kituna maranéhna boga bentuk 3 titik rojongan (jempol, indéks jeung tengah). Aya pamupus anu dipasang dina pensil sareng anu bentukna kieu.

Anak kedah tiasa ngagunakeun bahan anu béda (sikat, kapur tulis, pensil) pikeun ngalaman sensasi taktil anu béda sareng bédana tekanan anu dibutuhkeun masing-masing.

6. Barudak kinca

Sagalana kami geus ngomong manglaku ka lefties ogé. Malah erasers nu bisa ditambahkeun kana pencils, aya pikeun duanana leungeun katuhu jeung kénca-leungeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.