Kumaha carana nyegah barudak anjeun tina ngaroko

Rumaja anu mimiti ngaroko

Salah sahiji nu dipikahariwang ku kolot lamun budakna geus kolot téh hayu aranjeunna mimiti ngaroko. Kadang-kadang teu gampang pikeun mangaruhan kaputusan ahir barudak, tapi urang boga di leungeun kami parabot nu bisa bantosan kami pikeun nyegah eta kajadian.

Rumaja tiasa ngarasa tekanan pikeun ngarokoTapi urang tiasa janten conto anu saé pikeun aranjeunna sareng nunjukkeun yén tekanan ieu teu aya. Pikeun ngajantenkeun aranjeunna ngartos ieu, urang kedah terang pisan ngeunaan naon anu nyababkeun rumaja ngaroko.

Naha rumaja ngaroko?

Rumaja sering ngamimitian "maén" bako kusabab sababaraha alesan:

Éta rék cocog jeung babaturan

Seueur rumaja gaduh réréncangan sanés dina bunderan réréncangan anu ngaroko sareng anu nawiskeun aranjeunna rokok unggal dinten. jalma ngora bisa masihan ka wakil ieu pikeun kanyataan basajan tina janten salah sahiji grup, ambéh teu ngarasa lunta malah, sakapeung, bisa ditarima di grup babaturan.

Sajaba ti éta, dina golongan éta jalma anu dipikaajrih atawa dicita-citakeun nyaéta salah sahiji jalma anu ngaroko, sabab kagum ka jalma éta, maranéhna bakal hayang nyonto manéhna. Aranjeunna salah nganggap roko téh tiis teuing.

aranjeunna stressed

Rumaja aranjeunna kudu nungkulan loba parobahanenya Awakna robih gancang sareng aranjeunna gaduh sensasi énggal dina hal émosi sareng hormon.

Salaku aranjeunna meunang heubeul, urang sawawa nyangka leuwih ti aranjeunna, jeung urang ajak maranehna jadi leuwih mandiri jeung meunang peunteun alus di sakola. Dina tahapan ieu, penting pisan pikeun aranjeunna gaduh réréncangan sareng réréncangan, sareng langkung-langkung ayeuna sareng jaringan sosial, yén upami anjeun henteu nyebarkeun kumaha keren anjeun sareng réréncangan anu anjeun gaduh, sigana anjeun sanés saha waé.

Para nulungan setrés Tina sagala anu urang bahas, sababaraha rumaja mimiti ngaroko sabab ngaitkeun ngaroko sareng nenangkeun saraf éta. Ieu kajadian sabab sawawa condong masihan jenis ieu sinyal, equivocal, tapi pisan hadir di masarakat. Biasana pisan pikeun déwasa, nalika gugup, ngaroko atanapi nginum. Jeung pamikiran ieu nandaan loba rumaja anu lengket jeung gagasan ieu.

Éta rék kasampak heubeul

Loba perokok munggaran nempo bako salaku bagian tina tumuwuh nepi sareng aranjeunna nganggap éta ngajantenkeun aranjeunna langkung dewasa, percaya diri sareng 'cool'. Sakumaha prinsipna ngan ukur jalma anu umurna sah ngaroko, kumargi upami nuju ngagaleuh bako aranjeunna bakal dipasihkeun upami aranjeunna umur sah, sigana upami ngaroko aranjeunna ngarasa langkung kolot.

Sadaya hal anu tiasa dilakukeun ngan ukur saatos umur anu tangtu (nginum, ngaroko, nyetir, nonton pilem racy, jsb) masihan aranjeunna ieu. rasa "kakuatan" jeung "kaagungan".

Maranehna panasaran kana roko

Rumaja anu panasaran ngeunaan hal anyar. Rumaja sering ningali jalma ngaroko, naha dina kahirupan nyata, dina televisi, online, atanapi dina majalah sareng buku. Teu anéh lamun maranéhna hayang nyaho kumaha rasa roko, komo deui lamun biasana pakait (salah) jeung momen kasenangan jeung karaharjaan.

indung ngaroko hareupeun budak

Nalika Kolot Nyababkeun Rumaja Ngarokok…

Seueur perokok dewasa mimiti ngaroko nalika rumaja. Rumaja nempel kana naon anu dilakukeun ku kolotna, sanés naon anu aranjeunna nyarios. Urang geus nyaho yén lolobana waktu, sarta leuwih ti kitu dina rumaja, kecap dibawa kabur ku angin. Janten teu anéh yén rumaja anu mimiti ngaroko sering asalna ti kulawarga anu sahenteuna hiji indungna ngaroko.

Lamun anak anjeun geus mimiti ngaroko sarta anjeun salah sahiji kolotna anu ogé ngaroko, éta bakal jadi conto alus tur mantuan pikeun rumaja lamun anjeun nyandak léngkah pikeun ngeureunkeun ngaroko. Jeung ajak anak anjeun ninggalkeun eta sareng anjeun.

Anjeun tiasa ngobrol jeung anak anjeun ngeunaan kaputusan anjeun kaluar sarta neangan pitulung maranéhna pikeun ngarojong anjeun dina jalur ieu. Ku cara kieu anjeun bakal nyorong anjeunna hoyong kaluar sareng anjeun sareng anjeun bakal nyanghareupan kasusah anu mungkin anjeun hadapi pikeun ngeureunkeun ngaroko. Éta hadé yén anjeun ogé ngajelaskeun naha anjeun mutuskeun pikeun ngalakukeun léngkah sareng naha anjeun hoyong anjeunna ngalakukeun anu sami sareng anjeun.

Ngobrol anak anjeun kabuka sareng anjeun bakal tiasa mangaruhan kana nilai-nilai anu anjeun percanten.

Tip praktis pikeun nyegah rumaja anjeun ngaroko

Sakali urang terang naon anu nyababkeun aranjeunna hoyong ngaroko urang tiasa nyobian nyegah eta lumangsung. Ieu sababaraha tip supados murangkalih anjeun henteu hoyong ngaroko:

  1. Ngadidik aranjeunna ngeunaan épék ngabahayakeun roko

    • Jelaskeun ka anak anjeun épék ngabahayakeun roko, kayaning masalah engapan, pangaruh dina kulit jeung wrinkles, noda dina huntu, napas goréng (aranjeunna bakal ngahubungkeun eta jeung kissing, titik pikaresepeun séjén dina umur ieu) jeung kumaha eta mangaruhan kaayaan fisik sarta lalawanan pikeun ngalakukeun. nanaon hal kawas olahraga .
    • Ngobrol aranjeunna ngeunaan roko éléktronik jeung bako smokeless. Seueur rumaja gaduh tanggapan anu salah yén alternatif ieu pikeun bako henteu ngabahayakeun pisan, aranjeunna kedah dilakukeun pikeun ngartos yén éta.
    • lamun nyaho batur deukeut anjeun anu nalangsara atawa geus maot alatan kasakit nu patali roko (contona, kanker paru-paru), ngobrol sareng rumaja anjeun ngeunaan éta. Jantenkeun anjeunna ngartos kumaha hanjelu yén batur anu caket sareng anjeunna sangsara atanapi maot tina panyawat anu aya hubunganana sareng ngaroko, nalika éta tiasa dicegah upami anjeunna ngupingkeun sareng ngupingkeun ngeunaan kaluar.
    • Upami anjeun ningali pilem sareng anjeun ningali aktor jeung aktris anu ngaroko, Candak kasempetan pikeun ngobrol ngeunaan kumaha média falsely muji roko.
  2. Buka nepi ka anjeunna / nya jeung méakkeun leuwih waktos sareng anjeunna / dirina

    • Ngobrol sareng rumaja sacara rutin ngeunaan sadaya anu kajantenan di dunya ngabantosan pikeun ngabéréskeun masalah ieu sareng bisa nyarita tanpa ragu. Ngawangun hubungan anu hadé sareng aranjeunna ngadorong aranjeunna pikeun ngabagi masalahna sareng anjeun. Anjeun kedah ngantepkeun aranjeunna masihan pendapat sareng henteu hoyong nurunkeun aranjeunna upami anjeun henteu ngajelaskeun ka aranjeunna naon anu aranjeunna salah, kunaon sareng naon anu tiasa dilakukeun.
    • Deja hayu babaturan anjeun datang ka imah sareng aranjeunna tetep aya maén, ngobrol… supados anjeun tiasa nepungan aranjeunna sareng ningali dimana tembakanna.
  3. Janten panutan anu saé

    • Entong ngaroko teras babagi kaputusan anjeun naha anjeun milih teu ngaroko.
    • Upami anjeun perokok, nya éta waktu pangalusna pikeun kaluar roko. Upami anjeun henteu tiasa ngalakukeun nyalira, milarian bantosan sareng program eureun ngaroko.

Nguap rumaja

Naha anjeun nyangka yén anak anjeun parantos ngamimitian ékspérimén sareng bako?

ulah nangtoskeun anjeunna

  • Pendakan naha geus dimimitian meraba-raba bako sareng cobian ulah naroskeun patarosan anu disada sapertos anjeun ngainterogasi anjeunna. Paraphrasing aranjeunna kana observasi atawa nyieun komentar kawas "Hei, abdi tiasa ngabejaan anjeun geus dimimitian roko," disada kirang accusatory.
  • ngadangukeun sudut pandang maranéhanana kalawan pikiran kabuka sarta meuli Hormat kabuka tapi tanpa tuduhan. Saling nyarioskeun masalah sareng solusi ngabantosan silih ngartos hal-hal sareng hoyong ngarobih kaayaan.

Kedah sabar

  • Perhatoskeun nalika anjeunna hoyong bagikeun pikiranana sareng anjeun. Coba ulah ngaganggu anjeunna atanapi buru-buru mairan kana naon anu anjeun nyarioskeun. Hayu anjeunna nyarios sareng nganyatakeun dirina. Lajeng nawiskeun bongbolongan tinimbang kritik. Aranjeunna langkung efektif dina jangka panjang.
  • Nyaéta langkung saé tong sindir kalayan réspon sapertos "Anjeun ngora teuing pikeun ngartos" atanapi "Kuring henteu paduli naon anu dicarioskeun ku babaturan anjeun."
  • Nagging, ngagorowok, ngancam atanapi nganggo meres émosional ngan ukur ngajantenkeun anjeunna ngalakukeun naon anu dipikahoyong sarta di luhureun eta anjeunna meunang ambek ka anjeun. Leuwih ti éta, éta bisa nganyenyeri hatekeun perasaan jeung nyieun manehna hayang ngaroko, ngan ukur keur ambek anjeun.
  • Upami anjeunna frustasi sareng ambek nalika anjeun nyarioskeun éta, ulah balik atawa malire eta. Pasihan anjeunna waktos pikeun tenang.

janten aya pikeun aranjeunna

  • nengetan manéhna mun anjeun ngawadul ngeunaan tekanan anjeun ngarasa on peers anjeun pikeun ngaroko. Pikeun anjeun bisa jadi gampang tur atra yén anjeun teu kudu maén game maranéhanana, tapi keur rumaja bisa hartosna kaleungitan babaturan (jeung maranéhna, dina momen anu, ngarasa kawas kaleungitan hirupna). Coba sangkan manéhna nempo yén babaturan nyata teu bakal maksa manéhna ngalakukeun nanaon, atawa bakal maranéhanana ngabentenkeun ngalawan manéhna ngabogaan kaputusan béda dina kahirupan.
  • Nyarankeun cara pikeun anjeunna nolak tawaran roko tanpa nyinggung babaturanana. ningali kapribadianna. Upami anak anjeun isin, anjeunna tiasa nyarios "Henteu hatur nuhun, kuring henteu resep kana rasa" atanapi ngadamel alesan pikeun ninggalkeun. Mun anak anjeun kaluar, maranéhna bisa seuri jeung ngomong, "Kuring teu kana eta! Ieu lain gaya kuring!"
  • Ngingetan éta bisa manggihan jeung nongkrong jeung babaturan non-roko.

Ngabantosan anak anjeun ngeureunkeun ngaroko butuh waktos, usaha, sareng pamahaman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.