Kumaha carana nyegah preeclampsia

Naon preeclampsia

Preeklamsia éta komplikasi anu bisa lumangsung nalika kakandungan. Éta aya hubunganana sareng hipertensi salami periode gestation sareng tiasa parah pisan upami henteu dirawat sareng dikontrol leres. Gangguan ieu umumna lumangsung antara trimester kadua sareng katilu, sakitar minggu ka-32 kakandungan. Sarta sanajan teu éksklusif, éta paling sering lumangsung dina kakandungan munggaran.

Ieu henteu hartosna yén éta henteu tiasa lumangsung dina kakandungan kadua atanapi engké, éta ngan ukur ngirangan résiko preeclampsia di ibu hamil sekundér. Pikeun awéwé anu ngalaman pre-eclampsia dina kakandungan saméméhna, ieu téh dimana resiko greatest perenahna. Kusabab, teu ukur preeclampsia bisa muncul deui, éta ogé resiko anu leuwih luhur.

Naon preeclampsia

Hipertensi kakandungan

La preeclampsia éta kasakit anu lumangsung ngan nalika kakandungan. Nyaéta ngeunaan komplikasi anu aya hubunganana sareng tekanan darah Sarta eta tiasa pisan serius pikeun indung jeung orok hareup. Gejala umum nyaéta tekanan darah tinggi, radang awak sareng leungitna protéin ngaliwatan cikiih. Sadaya ieu tiasa mangaruhan kamekaran fétus.

Lamun plasénta teu meunang cukup getih, fétus teu meunang oksigén jeung zat gizi nu diperlukeun pikeun tumuwuh sarta ngamekarkeun bener. Ieu kajadian sabab pembuluh getih rahim constrict sarta teu nyadiakeun getih biasana nuju plasénta. Nu bisa ngabalukarkeun beurat kalahiran low, sajaba loba masalah serius sejenna dina ngembangkeun fétus.

Sacara umum, hiji ibu hamil kalawan preeclampsia teu ngarasa gering, tapi maranéhna bisa ditempo gejala jelas kawas handap.

  • kaayaan kaku getih elevated
  • Bengkak dina leungeun, beungeut, atawa panon
  • Kakuatan beurat ngadadak
  • Tingkat tina protéin dina cikiih anu dicandak ku analisa médis

Upami preeclampsia parah, gejala sanésna tiasa kajantenan kayaning pengkuh, headaches parna, sesak napas, pusing, utah, urinating pisan jarang, sarta leungitna parsial visi. Gejala ieu tiasa janten tanda peringatan anu jelas ngeunaan kaayaan anu serius. Ku alatan éta, penting pikeun gancang-gancang angkat ka layanan darurat pikeun nyingkahan akibat kaséhatan anu serius, boh pikeun indung sareng orok anu bakal datang.

Kumaha carana nyegah preeclampsia

Nyegah preeclampsia

Nyegah pre-eclampsia tiasa rumit, sabab henteu dipikanyaho pasti naon anu nyababkeun komplikasi ieu. Anu dipikanyaho nyaéta aya faktor résiko, sareng éta dimana waé awéwé hamil tiasa nyandak ukuran pencegahan. Kaleuwihan beurat sateuacan kakandungan, obesitas, setrés, panggunaan bako atanapi kaserang hipertensi kronis, kalayan faktor résiko. Sapertos kakandungan dina umur lanjut sareng awéwé ngora.

Ku alatan éta, cara anu pangsaéna pikeun nyegah pre-eclampsia dina sadaya kasus nyaéta kakandungan anu séhat. Turutan konsultasi rutin sareng dokter, pikeun ngawas parobahan tekanan darah. Dahar séhat pisan pikeun nyegah obesitas sareng kaleuwihan beurat. Leumpang unggal dinten ogé penting, sabab kagiatan fisik penting pisan pikeun kakandungan anu séhat.

Cara séjén pikeun nyegah pre-eclampsia nalika kakandungan nyaéta ngaleungitkeun kabiasaan goréng sapertos bako, ogé konsumsi zat-zat sanés, alkohol atanapi tuangeun olahan. Coba ngadalikeun kaayaan setrés, sabab ogé nyababkeun tekanan darah tinggi. Turutan diet anu séhat, dimana seueur tuangeun anu beunghar kalsium sareng antioksidan.

Sarta di luhur sadayana, ngarasakeun kakandungan anjeun kalawan karapihan pikiran, tanpa keur overwhelmed atanapi gaduh pikiran négatip nu ngabalukarkeun kahariwang. Turutan saran bidan anjeun atanapi dokter anu nuturkeun kakandungan anjeun. Dahar saé pisan, sanaos sanés hartosna tuang duaan. Pastikeun anjeun lengket eta konsultasi sareng ngawas kakandungan Janten, anjeun tiasa nyegah ieu sareng seueur komplikasi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)