Kumaha carana nyegah spitting up di orok

Hindarkeun regurgitation

Regurgitation di orok pisan umum, éta lumangsung dina Lolobana taun mimiti kahirupan. Ieu alatan immaturity tina sistim digésti mah maranéhanana, nu teu bisa assimilate dahareun bener. Pikeun mantuan orok jeung nyegah teuing susu, anjeun tiasa nuturkeun sababaraha tip sapertos anu kami tinggalkeun di handap.

Henteu sabab éta mangrupikeun hal anu serius, ngan kusabab éta henteu pikaresepeun pikeun anu alit. Hal kahiji jeung pangpentingna nyaéta pikeun diajar ngabedakeun antara regurgitation jeung utah, sabab sanajan kasampak sarupa, aranjeunna henteu sarua. Regurgitation lumangsung nalika susu balik ti lambung ka esophagus. Nembongan ngadadak tur kaluar tina sungut orok.

Tips pikeun nyegah regurgitation

Salila 6 bulan mimiti kahirupan, nalika diet didasarkeun sacara éksklusif kana susu, biasana orok masihan susu dina kalolobaan nyoco atanapi teu lami saatosna. Ieu lumangsung alatan sistem orok urang pisan immature sarta teu bisa assimilate sakabeh dahareun bari némbak. Éta henteu gaduh kamampuan pikeun nyerna leres sareng ngaluarkeun susu nalika masih aya dina lambung.

Sacara umum, sanggeus 6 bulan nalika dahar pelengkap datang, masalah ieu direngsekeun sacara alami. Orok mimiti nyéépkeun tuangeun anu langkung alit tapi disaluyukeun sareng kabutuhanna sareng sistem pencernaanna parantos langkung siap pikeun nyerna sareng ngasimilasi tuangeun. Ku sabab kitu, eta teu kudu, prinsipna mah, ngabalukarkeun perhatian. Salami orok naek beurat leres, nu expulsion tina susu saeutik teu masalah.

Sanajan anjeun tiasa ngabahas eta kalawan pediatrician ku kituna manéhna bisa ngalaksanakeun kontrol gede tumuwuhna orok urang. Ku cara kieu, anjeun bakal geura-giru perhatikeun tanda yén orok teu asimilasi sakabéh gizi dina dahareun, dina hal ieu tés bakal dilaksanakeun pikeun manggihan cukang lantaranana. Nanging, dina kalolobaan kasus éta sanés ngan ukur masalah immaturity dina organ orok.

Pikeun mantuan budak leutik anjeun assimilate dahareun hadé tur nyegah regurgitation, anjeun tiasa nuturkeun tip di handap anu kami tinggalkeun anjeun di handap.

Nyegah orok tina tuang teuing eagerly

Lamun orok eupan pisan lapar, manéhna bakal hariwang jeung bakal nyokot leuwih ti manéhna bener diperlukeun. Susu bakal akumulasi dina beuteung anjeun, tanpa waktosna pikeun ngalaksanakeun prosés nyerna sareng éta bakal regurgitating. Pikeun nyingkahan éta anjeun kedah masihan anjeunna eupan tanpa ngantosan anjeunna boga napsu badag, sateuacanna unggal tuang tanpa ngantosan anjeunna ceurik nempatkeun anjeunna kana payudara atanapi botol.

Éta ngaluarkeun gas sareng dina posisi tegak

Sikep ogé pohara penting pikeun nyegah orok tina regurgitating susu. Hindarkeun nempatkeun anjeunna saatos tuang, sabab bakal langkung gampang pikeun anjeunna ngagolér. Hadé pisan mun éta nempatkeun eta vertikal dina dada anjeun, kalawan sirah na resting on taktak anjeun sarta ngalakukeun sababaraha gerakan lampu pikeun mantuan Anjeun ngalirkeun gas. Anjeun oge bisa ngareureuhkeun unggal nyoco sarta boga anjeunna lulus gas saméméh nuluykeun, jadi awakna boga leuwih waktos nyerna dahareun.

Intake cukup tapi henteu kaleuleuwihan pikeun nyegah regurgitasi

Penting pisan yén orok nyandak tuangeun anu diperyogikeun, yén anjeunna tetep wareg, tapi henteu pinuh. Lamun burih Anjeun ngeusi up teuing, Anjeun bakal mungkas nepi regurgitating naon teu bisa dicerna, jeung geura-giru anjeun bakal lapar deui. Anu hartosna awak anjeun henteu nampi gizi anu diperyogikeun. Éta leuwih alus pikeun masihan anjeunna loba feedings dina jumlah leutik sarta ngantep manehna wareg.

Ulah nempatkeun anjeunna saré sanggeus dahar

Umumna orok saré sanggeus dahar sarta teu perlu pikeun nyingkahan eta. Anu kedah dihindari nyaéta nempatkeun kana ranjang langsung saatos tuang. Nangkeup anjeunna sababaraha menit dina panangan anjeun, ngantepkeun anjeunna ngagolér dina dada anjeun sareng ngantepkeun awakna ngalaksanakeun tugasna. Ku cara kieu anjeun tiasa nyegah orok tina miceun susu anu henteu tiasa dicerna ku lambungna.

Kalayan tip ieu anjeun tiasa ngabantosan orok anjeun nyieun digestions hadé sarta saeutik demi saeutik regurgitation bakal mungkas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.