Kumaha carana nyiapkeun bubur sereal

Dina umur genep bulan, orok mimiti dahar kadaharan padet sarta pikeun nyobaan rasa anyar. Saeutik-saeutik aranjeunna ngalebetkeun rasa sabab ayeuna peryogi langkung gizi pikeun kamekaranana. Kumaha carana nyiapkeun bubur sereal homemade sarta masakan sejenna janten tugas penting pikeun kolotna. Barina ogé, maranéhna ngomong yén dahar téh diajar. Janten, teu aya anu langkung saé tibatan tuangeun séhat tapi kalayan rasa sareng kapribadian supados orok diajar ngalegaan palate-Na.

Tapi jalan ieu teu kedah ngadadak, idéal nyaéta mimitian saeutik-saeutik. Inget yen nepi ka harita, orok ngan dipaké pikeun rasa susu, nyaeta, sagala rasa séjén moal kirang ti anyar. Aya orok anu muka mouths lega sanggeus nyoba spoonful kahiji, tapi dina kasus séjén jalan panjang sarta alternatif béda kudu diusahakeun.

Pentingna sereal

Salah sahiji hal anu kedah dipertimbangkeun nalika ngenalkeun katuangan énggal nyaéta warna, rasa sareng tékstur. Kadé pikeun ngamimitian ngenalkeun aranjeunna dina skala naek, dimimitian ku rasa nu teu kuat teuing. Aya nu ngawitan ku waluh atawa cau, nu kahiji keur lemes, nu kadua keur amisna. Teras diwanohkeun sayuran, sereal, daging sareng anu sanésna. teu aya anu lahir anu terang kumaha carana nyiapkeun bubur sereal sareng tuangeun sanésna janten émut yén anjeun tiasa nambihan bumbu sareng sababaraha produk tambahan supados langkung ngeunah, sapertos kéju parut, krim, jsb.

bubur-cereal-2

Sereal mangrupikeun kadaharan padet munggaran anu diwanohkeun nalika ngamimitian tuangeun tambahan. Alesanna sabab gampang dicerna bari beunghar gizi, kalayan kontribusi anu ageung karbohidrat, vitamin, protéin, lemak, mineral sareng serat. Ieu nyadiakeun énergi gede pikeun kaperluan tumuwuh orok numbu ka ngembangkeun na. Naon sereal anu paling dikonsumsi? Anjeun tiasa milih oatmeal, tipena béda tipung (jagung, gandum, sa'ir, rye), sangu, bubur béas, bubur gandum, quinoa, millet,

Resep bubur sereal

Salaku conto, kuring mawa anjeun resep anu sigana ngeunah pisan pikeun kuring sabab éta bubur anu nyampur seueur sereal sareng detil anu, upami orok umurna langkung ti sataun, anjeun ogé tiasa nambihan madu. Émut detil penting ieu, sabab murangkalih umur sahandapeun sataun teu tiasa ngaraosan madu dugi ka ulang taun kahijina. Nyaéta oatmeal mawa:

4 gram tipung jagong.
4 gram tipung gandum.
4 gram tipung sa'ir.
4 gram tipung rye.
4 gram oatmeal.
200 ml susu atanapi susu formula.
1 séndok madu (upami orok langkung ti sataun)

Dina mangkok, nempatkeun susu lajeng nambahkeun tipung saeutik-saeutik, mixer pisan sangkan teu aya lumps. Upami anjeun teu tiasa nambihan madu, anjeun tiasa milih gula, sanaos aya ahli pediatrik anu nyarankeun ngahindarkeun gula dugi ka sataun.

Bubur heula orok
Tulisan anu aya hubunganana:
Bubur ku susu indung

Resep sejen anu mangrupa salah sahiji karesep kuring, boh pikeun kesederhanaan sarta gizi na, nya éta bubur sereal jeung buah. Dina hal ieu, éta ngeunaan ngulang resep saméméhna tapi nambahkeun 50 gram hiji atawa leuwih bungbuahan tina pilihan Anjeun, kayaning cau, apel, melon, peach, pir, jsb. Upami anjeun ogé hoyong nambihan jus jeruk, bubur bakal langkung ngeunah sareng langkung amis.

Perhatikeun

Dina waktu nyiapkeun bubur sereal, Sok inget yen Anjeun bakal make sereal salaku kadaharan padet utama jeung sababaraha cairan pikeun nyampur, nu bisa jadi susu payudara, rumus, kaldu sayur, juices atawa cai. Pikeun ieu, anjeun tiasa nambihan bahan-bahan sanés, sapertos sayuran, mi, buah, jsb.

Sanajan sok aya pilihan pikeun milih bubur industri, idéal nyaéta nyiapkeun bubur sereal homemade sabab pangan industri leungiteun gizi sabab ngaliwatan prosés nu disebut hidrolisis sangkan eta leuwih dicerna. Balukarna nyaéta seueur di antarana anu nambihan gula atanapi kedah dikuatkeun kalayan tambihan gizi tambahan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.