Kumaha carana terang upami anjeun ovulate nalika nyusoni

laktasi-ovulasi

Breastfeeding teu kawas iklan dina televisi, éta prosés rada kompléks pikeun loba ibu anyar. Salian kacapean ngalahirkeun, kamungkinan kasusah ditambah nalika orok adaptasi kana payudara sacara alami. Saolah-olah éta henteu cekap, aya masalah résiko kakandungan énggal, dina waktos hormon damel dina kecepatan pinuh. ¿CKumaha carana terang upami anjeun ovulate nalika nyusoni?

Ieu konci pikeun ngahindarkeun kakandungan anu teu dihoyongkeun sareng caket teuing kana pangiriman anu anyar. Naha kusabab mitos atanapi misinformasi, seueur pasangan anu percaya yén nalika nyusuan aranjeunna henteu tiasa hamil. Salapan bulan ti harita orok anyar datang pikeun ngancurkeun mitos sapertos kitu. Kusabab éta, dinten ayeuna urang nganalisis ovulation salila lactation.

Rahasia ovulation

Nalika kakandungan, hiji awéwé eureun ngabogaan perioda sarta ovulates ogé. Dina salapan bulan eta manehna teu bisa reuneuh tapi sanggeus ngalahirkeun hal robah. Sanajan ieu teu saharita, gumantung kana awak unggal awéwé siklus subur diakomodir sarta diatur deui. Puerperium nyaéta periode dimana, sanajan tingkat hormonal terus luhur, saeutik-saeutik mimiti turun. Nalika aranjeunna balik deui ka titik awal, kareseban postpartum munggaran lumangsung.

laktasi-ovulasi

Ieu henteu lumangsung sapeuting. Éta sababna hésé nyaho mun anjeun ovulate bari breastfeeding. Aya awéwé anu teu ovulate deui sapanjang lactation, sedengkeun nu sejenna ngalakukeun kitu dina sababaraha bulan. Bedana teu ngan numbu ka unggal organisme tapi ogé kana jenis breastfeeding yén unggal awéwé latihan.

Jenis laktasi sareng ovulation

Henteuna tina ovulation salila lactation Éta mangrupikeun akibat tina karya dua hormon: éstrogén sareng progesteron. Hormon-hormon ieu ningkatkeun tingkatna nalika kakandungan sareng saatos ngalahirkeun tingkat ieu mimiti turun. Tapi prosés turunna ieu henteu lumangsung sacara teratur sareng ieu mangrupikeun tempat nyusuan.

Nalika kakandungan, ovarium ngahasilkeun pangaruh inhibitory on ovulation salaku hasil tina parobahan hormonal. Saatos ngalahirkeun, ovarium henteu deui ngahambat ovulation. Éta sababna awéwé anu henteu nyusuan haid deui dina 6 minggu saatos ngalahirkeun, waktosna tiasa diperpanjang dugi ka 4 bulan. Sanajan kitu, breastfeeding boga pangaruh sarupa ovarium nalika kakandungan.

Salila nyusuan, nyusu orok ngahalangan kagiatan hormonal dina hipotalamus, ku kituna ovarium dihambat teras kagiatan hormonal normal anu nyababkeun siklus menstruasi henteu lumangsung. Sanaos ieu sanés hartosna yén teu mungkin hamil nalika nyusoni, leres-leres aya kamungkinan langkung sakedik. Tangtu, ieu bakal raket numbu ka jenis breastfeeding. Beuki éksklusif jeung konstan éta, beuki inhibisi bakal aya na, ku kituna, resiko kirang ovulation.

Tulisan anu aya hubunganana:
Iraha haid anjeun saatos ngalahirkeun?

Dina basa sejen, beuki sering nu nembak, kontrasépsi leuwih alam. Sanaos leres yén awéwé ieu henteu tiasa hamil, éta kedah émut yén awak sanés jam tangan Swiss, janten henteu aya kapastian kagiatan ovarium dina waktos hirup ieu. Seueur panilitian nunjukkeun yén langkung lami periode nyusoni, langkung sering antara nyoco, langkung panjang unggal tuang, sareng kirang nyoco pelengkap orok, kamungkinan ovulasi moal kajantenan. Indung anu nyusuan éksklusif biasana gaduh ovulasi munggaran saatos ngalahirkeun antara 27 sareng 38 minggu saatos ngalahirkeun.

Salaku teu mungkin uninga kalawan pasti nalika anjeun ovulate nalika nyusuan Disarankeun nyandak perawatan anu diperyogikeun pikeun nyegah kakandungan anu teu dihoyongkeun. Aya sababaraha pilihan kontrasépsi nalika nyusoni. Taroskeun sareng dokter kandungan anjeun dina subjek pikeun milih anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)